reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

kasiulaja mam umowe do sierpnia przyszłego roku i tylko do tego czasu moge wziac wychowawczy

Flaurka, kugela krzycze na Was:wściekła/y:kwiatki trzeba miec:wściekła/y::-DJa mam chyba 25:szok:
Flaurka polecam Ci takiego http://upload.wikimedia.org/wikiped...olia_1.jpg/245px-Zamioculcas_zamiifolia_1.jpg
Podlewasz raz na 2 tyg a ja czasem i rzadziej - ale u mnie nie schna bo juz sie przyzwyczaiły:-D tylko tego musisz postawic na podlodze a kolumne wyrzucic, co zlym rozwiazaniem nie bedzie bo mlody sobie za 2-3 mce nic na glowe nie zwali:tak:

wróć - 27 zle policzylam, bylo 28 ale maz mi jednego ususzył jak mnie nie było kilka dni.
o raz na 2 tygodnie to nawet bym powiedziala dosc czesto jak na zamiokulkasa. Ja swojego podelwam nie czesciej jak raz w miesiacu a nawet czasem i co 2 miesiace i ma sie bardzo dobrze. Niestety u mnie tylko sukulenty przezywaja :-) jak miałam nianie w domu to mi strasnzie je zrujnowąła, bo co 2 dzien podlewała, połowa mi pogniła. Zamiokulkas, moj ulubiony przetrzebiony w połowie ale i tak dobrze ze chociaz połowe uratowąłam. Przesusyzłam i zaczał odbijac.
Teraz mam takiego nowego paytczaka, nie wiem jak sie nazywa i o co w nim chodzi, bo kurcze najpierw go nie podlewałam i zawitł, podlałam po jakims czasie i opadł, przesuszyłam nie pomogło, podlałam, nie pomogło. Dziwny jakis. Moze jendorazowy... :sorry:

Właśnie dzwonił prawnik.Rozprawa dopiero zakończyła się o 11:00.
Sędzia zakończył sprawe tego jednego chłopaka co był też w to wmieszany i stawiał się wczesniej na rozprawach,a sprawe Sebastiana przekazał innemu sędziemu...
Jutro jest posiedzenie co z Sebastianem. O godzinie 10:00.
Więc dalej nic nie wiem:-(
Jutro prawnik będzie wnosił o uchylenie aresztu i wstawianie się na kolejne rozprawy bo niby mogą być jeszcze 2,ale wstawianie się już z wolności.Ma nadzieje,że sąd uchyli to i przystanie na taką propozycje.Ale wszystkiego dowiem się jutro.Więc dalej proszę o mocne kciuki..
no to czekamy
&&&&&&&&

to jakas celebrytka jest, prezenterka, z tego co wyczytałam to idiotka ale teraz o juz slawna w cały świat. Wszędzie sa te zdjęcia.
hit zaraz po "wścieklych wózkowych babach"

reklama
Laski - Wy sobie nie przedłużacie macierzyńskiego? jest dodatkowe 4 tygodnie - trzeba tylko napisać do pracodawcy co najmniej 3 dni przed końcem tego podstawowego wymiaru. Ja już przedłużyłam, miałam do 14 października chyba a po przedłużeniu mam do któregoś listopada - pracodawca nie może odmówić. Po macierzyńskim biorę urlopy - zaległy i z tego roku i wracam do pracy 28 grudnia, w piątek - potem weekend i 31 grudnia poniedziałek - a więc przepracuję całe dwa dni w tym roku:)))

Powiedzcie mi, jaki jest cel przebywac na wychowawczym gdy nie ma się zamiaru wracać do danego pracodawcy - chodzi o tą składkę emerytalną od najniższej krajowej, czy jest jakaś rzeczywista korzyść?

U mnie macierzyński (razem z dodatkowym) do 1 listopada. Potem urlop i wrócę do pracy w grudniu. Popracuję 2 tygodnie i przerwa świąteczno-noworoczna do 2 stycznia więc też się tak strasznie nie narobię :)

ja mam maciezynski do 4 listopada a później urlop do 26 grudnia.

Flaurka ja zamierzam wracac, o ile dostanę nową umowę.
A po co wychowawczy jak nie zamierzaja? no przeciez sie nie zwolnia

hejka Laski!
jakos weny i ochoty na pisanie nie bylo :) P. mial wolne 2 dni wiec jakos to zlecialo.

Gabrys od wczoraj przewraca sie na brzuch :) ale tylko na lewa strone sie przewraca, jak jest u Was? przewracaja sie Wam dzieciaki na obie strony?
Azula mi tez wzrok sie zepsuł po tej ciazy, ogolnie mialam -4 to teraz pewnie do -5 doszlo

ok koncze robic pranie i trzeba isc sie walnac do lozka, Xav ma teraz wolne do poniedzialku wiec 4 dni meczarni mnie czekaja :)

reklama
A mój zasnął o 23:30 (!) i już zdążył się 2 razy wybudzić....:confused2::confused2::confused2: Maciek lata wtykać smoka i uspokajać, ja się dzisiaj cały dzień zajmowałam Małym... Zaneta - u nas wieje tak, że mi zaraz okna chyba wyrwie :eek::eek: aż huczy :eek: nie wiem, czy drugiej burzy nie będzie...

W weekend siedzę u rodziców, mąż wyjeżdża, a ja sama nie mam zamiaru się użerać, tym bardziej, że mama z otwartymi ramionami na wnusia czeka, więc trochę dychnę i naładuję akumulatory :)

Czarnula - mój przewraca się sporadycznie, częściej przez lewą stronę niż prawą. A wzrok też mam coś słabszy....

Kuźwa, spać by trzeba, a tu człowiek dorwał się wolności, jak dzieć podsypia... ;(((

Dobranoc :*

Do góry