reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Witajcie!
Malutka daje pospac a i tak czuje sie jak bym miala nocke zerwana;/do tego zatoki strasznie mnie mecza;(3 dni w domu bez wyjscia bo caly czas padalo a dzisiaj w koncu przestalo to wyjdziemy na spacerek.

andav-kupki odrazu przebieram,moja w nocy od dluzszego czasu ich nie robi:-)jej pora to poludnie:-D

Zanetaa-zdrowka zycze

Kilolek-pozazdroscic malej spania

reklama
czesc dziewczyny! witam Was porannie. u nas tez nocka nieciekawa. Maly obudzil sie o 2.30 na karmienie a potem przez 1,5 godziny nie chcial do lozeczka :( w koncu mezowi udalo sie go uspic i nastepna pobudka o 5.30. wstalismy razem o 8. mam nadzieje ze doczekam czasow jak bedzie zasypial ladnie w lozeczku po nocnym karmieniu bo jeszcze sie to nie zdarzylo :(

andav, ja tak Flaurka nie jestem taka szalona chociaz mojemy bardzo zadko zdarzaja sie kupy w nocy. tak jak zanety Hanusia, moj Stas czeka przewaznie z kupa do rana :)

Flaurka, u mnie to samo z wkladaniem cyca :) jak jeszcze Maly spl cale noce za mna to pamietam jak sie przebudzalam i wkladalam mu cyca do buzi bo myslalam ze wypuscil :) a jak kiedys spojrzalam na zegarek to minely np. 2 godziny od poczatku karmienia a ja myslam ze dopiero zaczelam go karmic :) a potem sie dziwilam czemu mi tak rano ulewa a ja go poprostu przepasalam :)

ktoras z dziewczyn pytala jak fiore, no wiec wczoraj dostalam od niej smsa ktorego jakos przeoczylam :O dopiero rano dzis spojrzalam ze napisala, ze lot byl ok, ale ciezki z 2 maluchow. bedzie w Polsce tylko chwile a w Poznaniu max 2 dni.

milego dnia Wam zycze!!!

Cześc dziewczynki
U nas noc ok , mała na szczescie spała , ale kupy dalej sa ,juz nie takczesto i nie takie rzadkie ale jednak...niewiem isc z nia do lekarza znowu???
mysle czy może wczoraj ja brzuch bolał po smekcie możliwe???
Dzis fajna pogoda się robi wiec wybywam na dwór z maluchami ,
Też myslałam co u martik i jej chłopaczków , wiadomo ,że nie ma czasu ale szkoda ,że nie które dziewczyny opusciły BB..zmykam

Witajcie my wczoraj byliśmy na urodzinach mojej chrzestnej. Mieliśmy jechać na działkę ale niestety pogoda maksymalnie pokrzyżowała nam plany i imprezka była w domu. Julcia zachwycona bo cały czas ktoś do niej gadał i była w centrum zainteresowania:-)
Flaurka komiks super:-)
Kilolek ja też się czasami zastanawiam czy z moją jest wszystko ok bo też potrafi przesypiać prawie całe dnie i noce i z jedzeniem jakby ostatnio gorzej ale lekarz jak byłam ostatnio to mówił że może od ząbków:-)Sama nie wiem, co myślicie?
Andav nasza Julcia podróżuje z nami jak skończyła tygodnie co weekend jedziemy na wieś 1,5h w jedną stronę ( wiem że to mało w porównaniu z waszą podróżą) i nie ma problemu. Ze spaniem na wsi też nie ma problemu, śpi w gondoli od wózka bo na razie łóżeczka nie mamy:-)
Patina i Zanetta współczuje przebojów brzuszkowych i trzymam kciuki żeby szybko minęły:-)
Jak kogoś ominęłam to przepraszam i życzę miłego i spokojnego dnia:-) Do później:-)

kilolek mój też dużo śpi właśnie w dzień i też się zastanawiałam czy jest ok mój mały ma tak mniej więcej w dzień godz lub 2 zabawy i spanie z godzinę lub 2 zalezy jaki dzień ...ale w nocy budzi sie co 2 h
Patina po smekcie nie powinien ją boleć bo ona jest właśnie na biegunki i na ból brzucha z czego wiem ...Jaką dawkę jej podajesz bo ona jeszcze malutka...
niuska wracaj szybko do zdrowia
U nas też dziś poprawa pogody wkońcu sie wyjdzie na spacerek a teraz spadam bo koleżanka zaraz ze swoim maluszkiem przyjdzie na ploteczki buziole dziewczynki:-)

hej
u nas jest całkiem spokojnie jak narazie chociaż jak mały ma za dużo wrażeń to lubi sobie troszke popłakać ok 10 minut wieczorem i to nie kolka. Układ nerwowy nie nadąża z odbieranymi bodźcami to normalne u maluchów, kolki przeważnie są regularne i trwają do kilku godzin te przerabiałam z moim pierwszym synem niestety.
u nas na wyspach są dwa fajne kremy na mocno wysuszoną skórę eurax i aveeno, ja używam oliwki johnsona po kąpieli wieczorem i czasem tych kremów co wymieniłam jak mały dostanie suchej skóry na uszkach lub buzi
kilolek córka mojej koleżanki tak spało długo i zdrowa dziołcha jest. Niektóre dzieci to śpiochy ale pewnie lepiej się skonsultuj z lekarzem
co do fotelików polcem maxi cosi:tak:

Ostatnia edycja:
ja tez bede musiala zaopatrzec sie w fotelik bo stary juz byl zepsuty wiec poszedl do kosza, ja bede kupowala fotelik do 18 kg wiekszego nie ma sensu bo do 18 kg to do 5 roku zycia, nie wyobrazam sobie zeby potem 6 latek siedzial w foteliku hehe napewno bedzie rozkladany zeby maluszek mogl w nim spac, dobre sa takie foteliki dla kogos kto czesto podrozuje

czarnula a masz jakis fotelik juz na oku, bo ja tak przegladam i sama nie wiem na jaki sie zdecydowac. My wlasnie bardzo mało podrozujemy w wiekszosci to jest to miasto w ktorym mieszkam, ale znowu tutaj to wozkiem sie poruszam bo wszedzie blisko, czasami zdarzy sie ze gdzies jedziemy. Interesuje mnie tez fotelik w przystepnej cenie.

reklama
azula ja też na początku oliwką smarowałm jak skonczyła miesiąc bo tak ladnie pachniała ale pojawiły się problemy skórne noi młoda teraz bezzapachowa niestety

kilolek ja też ci zazdroszcze takiej ilości snu moja w dzień nie bardzo chce spać i ma takie 3-4 drzemki po 30-50 minut żeby 2 godziny cągiem pospała w dzien to mi się nie zdarzyło no może jak była malutka i to na spacerze

suzi super fota :-)

andav moja ma akurat stała pore kupy zawsze z rana jak wstanie to wiem że bedzie kupa ale czasmi poleży z 20 minut bo potrafi zrobić kupę 10 minut się posmiać i sobie przypomniec że jeszcze trochę bagazu w sobie ma :-)
olisiaa ja tez polecam maxi cosi nie wiem jak one cenowo wygladaja romera też sa podobno dobre ale chyba trochę trzeba na nie wydać jak nie jeżdzisz w dalekie trasy to tez nie ma sensu nie wiadomo jak przebierać my akurat jedzimy do mojej rodziny w 600 km więc musimy miec wygodny i bardzo bezpieczny więc na to wole wydac więcej kasy, ale jak bym miała jezdzić po miescie to kupiłaby coś w rozsądnej cenie.

u nas dziś mega cięzka noc młoda dostał a raczej zaraziła się od nas katarem co dwie godziny trzeba bylo ją fridować bo jej nos zapychało i katar spływał do gardła ja nie mogłam spać bo się o nią bałam na szczęscie je i jest to tylko katar bo bylismy w przychodni mam nadzieje że szybko przejdzie bo się biedactwo męczy

Ostatnia edycja:
Do góry