reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Dziewczyny RATUNKU ile ten skok powinien trwać ja prawie co dzień od 2 tygodni mam histerie ,krzyki ,przestrachy albo śmiechy które w każdej chwili mogą przemienić się w rozpacz .Kiedy to się skończy?:szok:.A do tego pokłóciłam się niedawno z synem i jestem złą matką i najgorszą teściową(trudno być dobrą teściową jak się ma złą synową) i do tego użarła mnie osa:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
niuska - zdrowia Tobie też:)

Flaurka - dobra kobieto, Tobie dzięki za cynk o pampersach w IM - byłam, kupiłam i przytachałam do domu (mówiłam o tym wcześniej Miśkowi i stwierdził, że musimy jechać do Zielonej Góry skoro moja koleżanka z forum mówi, że jest taka szałowa promocja - oczywiście z przekąsem).

azula - powiem Ci kiedy się skończy - niedługo:)

Czarnula - Bartiś ma 4lata i waży 20kg, więc nie wyobrażam sobie go w foteliku na 18kg. ma teraz taki, który można "rozłożyć" i zostaje sama podkładka, nie pamiętam jak się ma wagowo, ale coś chyba koło 30...36?

dostałam dziś pierwsze "próbki" z kartki, którą wypełniałam w szpitalu. książeczka o żywieniu, kaszka bananowa i kupony rabatowe na jedzonko z rossmanna - z kuponów na pewno skorzystamy w najbliższym czasie, bo planujemy "uzupełnianie Hanusiowej spiżarni". Miśka już nosi od tygodnia;) i kupimy jej śliczne miseczki z księżniczkami, wróżkami albo kucykami:D jak to dobrze mieć córkę:DDD
a tak serio to łapię się na tym, że kocham Hanię "bardziej" niż Bartka:zawstydzona/y: no nie dosłownie bardziej, ale inaczej, tak... intensywniej. wiem, że potrzebuje mnie cały czas, dla niej wszystko rzucam i lecę na skrzydłach. I mam pewnego rodzaju instynkt obronny połączony z poczuciem własności - jak mi ją wczoraj nosili przed jakieś 2h to aż mnie skręcało, że oni ją dotykają, noszą, huśtają i do nich się uśmiecha. wszystko robili źle - nosili, karmili, przewijali, ubierali, mówili:zawstydzona/y: a jak moja szwagierka, która stara się teraz o dziecko powiedziała, że Hania jest jej księżniczką​, to aż się gotowałam w środku żeby jej ją wyrwać i uciec. po prostu sama siebie piorę po pysku w myślach, bo wiem, że wariuję. z bartim raczej tak nie szalałam..

Mysio - na ostatnim zdjęciu Gabryś do Ciebie podobny:) i oczywiście przystojniak!

azula - Amelka jest słodziutka, taka malutka myszka:D

Ostatnia edycja:
Hllo :-)
U nas nocka super od 20 do 8:04:tak: no i pierwszy raz spalismy w śpiworku:-D Chyba był zadowolony:tak:
Co prawda dzis jest masakra bo płacz od rana!!! I az ma cale rece czerwone bo nie wyrabia z pakowaniem ich w buziunię :angry:
Zaneta kupony sa super! Dostaniesz jeszcze zupki,jabluszko,herbatke,łyżeczkę i nie pamietam co jeszcze:sorry: Ja tez dostawalam i sie przydaje:tak:

A ja jeszcze nic nie dostałam. Misia z Bebilonu też nie dostałam, mimo, że wysyłałam zgłoszenie. Jakoś mnie te firmy nie lubią ;-) Za to dzwonili do mnie z propozycją sprzedania super maszynki do golenia, za cene przesyłki, "tylko" 20zł... Cóż, podziękowałam, więc nie zdziwię się jak materiałów promocyjnych nie dostanę :-p

A ja jeszcze nic nie dostałam. Misia z Bebilonu też nie dostałam, mimo, że wysyłałam zgłoszenie. Jakoś mnie te firmy nie lubią ;-) Za to dzwonili do mnie z propozycją sprzedania super maszynki do golenia, za cene przesyłki, "tylko" 20zł... Cóż, podziękowałam, więc nie zdziwię się jak materiałów promocyjnych nie dostanę :-p
A z jakiej firmy dzwonili o tąmaszynkę?

Hej dziewczyny :)

Co do emolientów do kąpieli... Oilatum to dość stara marka, na jej miejsce wyszło mnóstwo nowych i nie oszukujmy się, zdecydowanie lepszych - choćby Emolium, Allerco czy Balneum. Oilatum ma w sobie za dużo parafiny, która wg najnowszych badań nie pomaga, a szkodzi (wiem co piszę, moja teściowa jest dermatologiem i wręcz odradza Oilatum widząc, z jakim uczuleniem po nim rodzice przynoszą dzieciątka). Czemu pediatrzy polecają Oilatum? Bo jest stare i "zawsze się sprawdzało" ;) Zresztą, wklejałam kiedyś link na temat parafiny :) Co do suchych miejsc - polecam Cetapfil lub Emolium :) Na chwilę obecną jednak do mycia kupiłam mu żel z Johnson's Baby ułatwiający zasypianie :p tak - łudzę się, że pomoże, chociaż... wczoraj Pyza padł o 21:30... zasługa żelu? :p:p:p

Flaurka - zdjęcia super :D muszę mojemu strzelić podobną sesję, tylko moja cyfrówka odmówiła współpracy :(
u nas też chyba skok... :( co do wertepów, nasz Milord nie poważa - trzeba szukać gładkiej powierzchni :p w szpitalu też mu się nie podobało, tym bardziej, że część ginekologczna była gładka, a tu gdzie noworodki - kafekli, po których ten metalowy koszyczek podskakiwał i trzaskał tak, że budził cały oddział :/

Poza tym zauważyłam, że w czasie jedzenia zaczyna go interesować wszystko wkoło - a najbardziej telewizor :p

andav - mój od urodzenia jeździł - a to u rodziców, a to u teściów, raz u znajomych nawet. Z tym, że on nie miał problemów, to znaczy chwilę wieczorkiem pomarudził, rozglądał się po nowym pomieszczeniu ale bardzo szybko przyzwyczajał się do nowego miejsca :) z łóżeczkiem nie miał żadnego problemu.

karis - fajnie, że się odezwałaś :) masz egzemplarz podobny do mojego - strasznie towarzyski :D mój też leniuch, ale powoli zaczął lubić leżeć na brzuszku... z tym, że przewracać też mu się nie chce :p

Katasza - mój też przesypia całe noce, ale jakoś nie "wpadłam" aby nasmarować Linomagiem... zasypką Alantan mu traktowałam pupcię i pdparzeń nie było i nie ma... ale może lepiej linomagiem nasmarować?

andav - u mnie 1 kupka na dzień (ew. co 2, gora 3 dni) nigdy w nocy. W nocy robił jako noworodek, wtedy przewijałam go przed każdym karmieniem, teraz jak przesypia całe nocki to zmieniam dopiero rano:) na noc dość obficie jedynie pudruję pupcie Alantanem, i rano jak przewijam jest ładnie i bledziutko. Z tym, że on w nocy siusia mniej niż w dzień, czasami w 3 godziny w ciągu dnia naprodukuje więcej niż przez całą noc:)

kilolku - mój ma dwie drzemki w ciągu dnia max. po 2 godziny. Z tym, że śpi do 6-7, potem 4 godzinki z nami w łóżku dosypia :) moje ukochane dziecko jest takim leniuszkiem, jak jego rodzice :D

Mnie ze szpitala jeszcze niestety nic nie przyszło... My też śpimy w śpiworku, od jakichś 3 nocy - baardzo mu się podoba, bo jest cieplutko i milutko :D nasz jest na zasuwany :)

anik - my mamy cały komplet j&j lawendowy - świetny i może faktycznie pomaga.. Hanutka usypia się koło 21 i śpi do 6rano;)

i dziewczyny chyba też zakupimy śpiworek, bo jak rano wyciągam Hanusię z łóżeczka to rączki ma jak lody mimo, że się nie odkopuje spod kołderki.. w ogóle jakoś cieplej ją muszę ubierać, bo marznie - Misiek się śmieje, że jak ja, bo czasem w ciepły dzień śmigam w wełnianych skarpetach i bluzie:)

zanetaa - mój to samo, wszystko lodowate :p w śpiworku super, w środku nakrywam go jeszcze cieniutkim kocykiem, lub pieluszką (bo jest luźny) i rano wyciągam cieplutką Pyzę :) to może ja mu balsam z Johnsona dokupię...? Zobaczę jak będzie dzisiaj ze spaniem, jak się uda to ho ho :D:D:D

reklama
now iem dziewczyny, wiem, sama sobie zazdroszczę ;-) tylko ppomażyć o takim niemowlaku ale okazuje się, ze to nie za dobrze

Kilolek - pewnie to nic złego, ale zawsze warto się skonsultować z lekarzem - znam od groma przypadków kiedy dziecko było za grzeczne i zbyt śpiące.. choćby kuzyn mojego męża. I nie straszę, broń boże - mam nadzieję, że Majówiątka zostaną najzdrowszymi dziećmi na świecie, tak jak do tej pory (bo jednak wszystkie przeżyły poród i pierwsze najgorsze dni, do tego zdrowiutkie jak rybki:))

dusia - jedyne o co trzeba się martwić kiedy zostawi się ojca z synem to niezdrowe jedzenie, drogie zabawki (bo tatusia łatwiej namówić), bałagan w samochodzie i komentarze na temat mijanych dziewczyn:) dadzą radę i oczywiście taki męski wypad pogłębi ich więź! będą się świetnie bawić i tylko Ty będziesz się martwić - zapewne niepotrzebnie:)

po wczorajszym dniu mogę powiedzieć, że dzień bez teściowej jest dniem... wspaniałym.
o dziwo nie odpyskowała kiedy "dojechałam" ją o tego domokrążce i jakoś wszyscy się skupili na śmianiu z niej (miała parę szalonych pomysłów, które przyćmiewały wszystko inne). w sobotę mamy kurs po sklepach, bo prezent na 50tą rocznicę dziadków kupujemy wspólnie. swoją drogą - w co ja się ubiorę na wesele? (taaa, robią wielką imprezę, na której nie zabraknie rodzinnych popaprańców). na szczęście ma być ciepło, bo niczego z dłuższym rękawem, pasującym do sukienki w szafie nie posiadam - następny zakup.

coś nas dopadło jakieś wirusisko - najpierw Hanusia miała rzadszą, częstszą kupę, później ja:eek: (jedyne biegunkowe przygody, które potrafię sobie przypomnieć były w tej ciąży - nigdy przedtem, miałam żelazny ukł. pokarmowy:-(), a teraz Barti, z tym że Bartiś ma problem ze zdążeniem i od 7 rano prałam już 2 pary majtek.. troszkę go zmordowało, ale wygląda na to, że na razie dość..
powiesz cos więcej o tym kuzynie?
a co do czasu z tatusiem, mój tak wyedukował chlopaków, ze jak się ich mała sąsiadka pyta gdzie idą to odpowadaja "na dziewczynki" :sorry:

czarnula a masz jakis fotelik juz na oku, bo ja tak przegladam i sama nie wiem na jaki sie zdecydowac. My wlasnie bardzo mało podrozujemy w wiekszosci to jest to miasto w ktorym mieszkam, ale znowu tutaj to wozkiem sie poruszam bo wszedzie blisko, czasami zdarzy sie ze gdzies jedziemy. Interesuje mnie tez fotelik w przystepnej cenie.
ja mam chicco X-key 1 (ma rozkladane siedoznko na półleżaco) i jestem bardzo zadowolona ale my dużo nei jeździmy a dla starszego mam baby dream jumbo (tego z kolei mozna rozłozyc na samą podstawkę do siedzenia wiec rośnie razem z dzieckim) też dobry, wielofunkcyjny i bardziej praktyczny ale akościowo troche gorszy no ale sporo tańszy. Na jesieni nastąpi zmiana Zuzka w chicco, Michał w baby dream a Kubie się kupi podstawkę i wyjdzie ekonomicznie ;-)

Dziewczyny RATUNKU ile ten skok powinien trwać ja prawie co dzień od 2 tygodni mam histerie ,krzyki ,przestrachy albo śmiechy które w każdej chwili mogą przemienić się w rozpacz .Kiedy to się skończy?:szok:.A do tego pokłóciłam się niedawno z synem i jestem złą matką i najgorszą teściową(trudno być dobrą teściową jak się ma złą synową) i do tego użarła mnie osa:wściekła/y:
azula a to na penwo skok? nie powinien trwac tak dlugo.
Aż tak daje ciw kość synowa?

mnie tak facet zamotał z tą masyznką, ze się zgodizlam (gości miałam, chciałam szybko skończyć) i do dziś nie dostalam a to ze 2 miesiące już

Przepraszam, na ewno duzo ominęłam ale pisze na szybko, staram sie co chwila cos podczytac i umyka mi połowa

moja po J&j ma uczulenie a tez mialam chęc na ta lawendową serię

Do góry