reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Dziewczyny RATUNKU ile ten skok powinien trwać ja prawie co dzień od 2 tygodni mam histerie ,krzyki ,przestrachy albo śmiechy które w każdej chwili mogą przemienić się w rozpacz .Kiedy to się skończy?:szok:.A do tego pokłóciłam się niedawno z synem i jestem złą matką i najgorszą teściową(trudno być dobrą teściową jak się ma złą synową) i do tego użarła mnie osa:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
niuska - zdrowia Tobie też:)

Flaurka - dobra kobieto, Tobie dzięki za cynk o pampersach w IM - byłam, kupiłam i przytachałam do domu (mówiłam o tym wcześniej Miśkowi i stwierdził, że musimy jechać do Zielonej Góry skoro moja koleżanka z forum mówi, że jest taka szałowa promocja - oczywiście z przekąsem).

azula - powiem Ci kiedy się skończy - niedługo:)

Czarnula - Bartiś ma 4lata i waży 20kg, więc nie wyobrażam sobie go w foteliku na 18kg. ma teraz taki, który można "rozłożyć" i zostaje sama podkładka, nie pamiętam jak się ma wagowo, ale coś chyba koło 30...36?

dostałam dziś pierwsze "próbki" z kartki, którą wypełniałam w szpitalu. książeczka o żywieniu, kaszka bananowa i kupony rabatowe na jedzonko z rossmanna - z kuponów na pewno skorzystamy w najbliższym czasie, bo planujemy "uzupełnianie Hanusiowej spiżarni". Miśka już nosi od tygodnia;) i kupimy jej śliczne miseczki z księżniczkami, wróżkami albo kucykami:D jak to dobrze mieć córkę:DDD
a tak serio to łapię się na tym, że kocham Hanię "bardziej" niż Bartka:zawstydzona/y: no nie dosłownie bardziej, ale inaczej, tak... intensywniej. wiem, że potrzebuje mnie cały czas, dla niej wszystko rzucam i lecę na skrzydłach. I mam pewnego rodzaju instynkt obronny połączony z poczuciem własności - jak mi ją wczoraj nosili przed jakieś 2h to aż mnie skręcało, że oni ją dotykają, noszą, huśtają i do nich się uśmiecha. wszystko robili źle - nosili, karmili, przewijali, ubierali, mówili:zawstydzona/y: a jak moja szwagierka, która stara się teraz o dziecko powiedziała, że Hania jest jej księżniczką​, to aż się gotowałam w środku żeby jej ją wyrwać i uciec. po prostu sama siebie piorę po pysku w myślach, bo wiem, że wariuję. z bartim raczej tak nie szalałam..

Mysio - na ostatnim zdjęciu Gabryś do Ciebie podobny:) i oczywiście przystojniak!

azula - Amelka jest słodziutka, taka malutka myszka:D

Ostatnia edycja:
Hllo :-)
U nas nocka super od 20 do 8:04:tak: no i pierwszy raz spalismy w śpiworku:-D Chyba był zadowolony:tak:
Co prawda dzis jest masakra bo płacz od rana!!! I az ma cale rece czerwone bo nie wyrabia z pakowaniem ich w buziunię :angry:
Zaneta kupony sa super! Dostaniesz jeszcze zupki,jabluszko,herbatke,łyżeczkę i nie pamietam co jeszcze:sorry: Ja tez dostawalam i sie przydaje:tak:

A ja jeszcze nic nie dostałam. Misia z Bebilonu też nie dostałam, mimo, że wysyłałam zgłoszenie. Jakoś mnie te firmy nie lubią ;-) Za to dzwonili do mnie z propozycją sprzedania super maszynki do golenia, za cene przesyłki, "tylko" 20zł... Cóż, podziękowałam, więc nie zdziwię się jak materiałów promocyjnych nie dostanę :-p

A ja jeszcze nic nie dostałam. Misia z Bebilonu też nie dostałam, mimo, że wysyłałam zgłoszenie. Jakoś mnie te firmy nie lubią ;-) Za to dzwonili do mnie z propozycją sprzedania super maszynki do golenia, za cene przesyłki, "tylko" 20zł... Cóż, podziękowałam, więc nie zdziwię się jak materiałów promocyjnych nie dostanę :-p
A z jakiej firmy dzwonili o tąmaszynkę?

Hej dziewczyny :)

Co do emolientów do kąpieli... Oilatum to dość stara marka, na jej miejsce wyszło mnóstwo nowych i nie oszukujmy się, zdecydowanie lepszych - choćby Emolium, Allerco czy Balneum. Oilatum ma w sobie za dużo parafiny, która wg najnowszych badań nie pomaga, a szkodzi (wiem co piszę, moja teściowa jest dermatologiem i wręcz odradza Oilatum widząc, z jakim uczuleniem po nim rodzice przynoszą dzieciątka). Czemu pediatrzy polecają Oilatum? Bo jest stare i "zawsze się sprawdzało" ;) Zresztą, wklejałam kiedyś link na temat parafiny :) Co do suchych miejsc - polecam Cetapfil lub Emolium :) Na chwilę obecną jednak do mycia kupiłam mu żel z Johnson's Baby ułatwiający zasypianie :p tak - łudzę się, że pomoże, chociaż... wczoraj Pyza padł o 21:30... zasługa żelu? :p:p:p

Flaurka - zdjęcia super :D muszę mojemu strzelić podobną sesję, tylko moja cyfrówka odmówiła współpracy :(
u nas też chyba skok... :( co do wertepów, nasz Milord nie poważa - trzeba szukać gładkiej powierzchni :p w szpitalu też mu się nie podobało, tym bardziej, że część ginekologczna była gładka, a tu gdzie noworodki - kafekli, po których ten metalowy koszyczek podskakiwał i trzaskał tak, że budził cały oddział :/

Poza tym zauważyłam, że w czasie jedzenia zaczyna go interesować wszystko wkoło - a najbardziej telewizor :p

andav - mój od urodzenia jeździł - a to u rodziców, a to u teściów, raz u znajomych nawet. Z tym, że on nie miał problemów, to znaczy chwilę wieczorkiem pomarudził, rozglądał się po nowym pomieszczeniu ale bardzo szybko przyzwyczajał się do nowego miejsca :) z łóżeczkiem nie miał żadnego problemu.

karis - fajnie, że się odezwałaś :) masz egzemplarz podobny do mojego - strasznie towarzyski :D mój też leniuch, ale powoli zaczął lubić leżeć na brzuszku... z tym, że przewracać też mu się nie chce :p

Katasza - mój też przesypia całe noce, ale jakoś nie "wpadłam" aby nasmarować Linomagiem... zasypką Alantan mu traktowałam pupcię i pdparzeń nie było i nie ma... ale może lepiej linomagiem nasmarować?

andav - u mnie 1 kupka na dzień (ew. co 2, gora 3 dni) nigdy w nocy. W nocy robił jako noworodek, wtedy przewijałam go przed każdym karmieniem, teraz jak przesypia całe nocki to zmieniam dopiero rano:) na noc dość obficie jedynie pudruję pupcie Alantanem, i rano jak przewijam jest ładnie i bledziutko. Z tym, że on w nocy siusia mniej niż w dzień, czasami w 3 godziny w ciągu dnia naprodukuje więcej niż przez całą noc:)

kilolku - mój ma dwie drzemki w ciągu dnia max. po 2 godziny. Z tym, że śpi do 6-7, potem 4 godzinki z nami w łóżku dosypia :) moje ukochane dziecko jest takim leniuszkiem, jak jego rodzice :D

Mnie ze szpitala jeszcze niestety nic nie przyszło... My też śpimy w śpiworku, od jakichś 3 nocy - baardzo mu się podoba, bo jest cieplutko i milutko :D nasz jest na zasuwany :)

anik - my mamy cały komplet j&j lawendowy - świetny i może faktycznie pomaga.. Hanutka usypia się koło 21 i śpi do 6rano;)

i dziewczyny chyba też zakupimy śpiworek, bo jak rano wyciągam Hanusię z łóżeczka to rączki ma jak lody mimo, że się nie odkopuje spod kołderki.. w ogóle jakoś cieplej ją muszę ubierać, bo marznie - Misiek się śmieje, że jak ja, bo czasem w ciepły dzień śmigam w wełnianych skarpetach i bluzie:)

zanetaa - mój to samo, wszystko lodowate :p w śpiworku super, w środku nakrywam go jeszcze cieniutkim kocykiem, lub pieluszką (bo jest luźny) i rano wyciągam cieplutką Pyzę :) to może ja mu balsam z Johnsona dokupię...? Zobaczę jak będzie dzisiaj ze spaniem, jak się uda to ho ho :D:D:D

reklama
now iem dziewczyny, wiem, sama sobie zazdroszczę ;-) tylko ppomażyć o takim niemowlaku ale okazuje się, ze to nie za dobrze

Kilolek - pewnie to nic złego, ale zawsze warto się skonsultować z lekarzem - znam od groma przypadków kiedy dziecko było za grzeczne i zbyt śpiące.. choćby kuzyn mojego męża. I nie straszę, broń boże - mam nadzieję, że Majówiątka zostaną najzdrowszymi dziećmi na świecie, tak jak do tej pory (bo jednak wszystkie przeżyły poród i pierwsze najgorsze dni, do tego zdrowiutkie jak rybki:))

dusia - jedyne o co trzeba się martwić kiedy zostawi się ojca z synem to niezdrowe jedzenie, drogie zabawki (bo tatusia łatwiej namówić), bałagan w samochodzie i komentarze na temat mijanych dziewczyn:) dadzą radę i oczywiście taki męski wypad pogłębi ich więź! będą się świetnie bawić i tylko Ty będziesz się martwić - zapewne niepotrzebnie:)

po wczorajszym dniu mogę powiedzieć, że dzień bez teściowej jest dniem... wspaniałym.
o dziwo nie odpyskowała kiedy "dojechałam" ją o tego domokrążce i jakoś wszyscy się skupili na śmianiu z niej (miała parę szalonych pomysłów, które przyćmiewały wszystko inne). w sobotę mamy kurs po sklepach, bo prezent na 50tą rocznicę dziadków kupujemy wspólnie. swoją drogą - w co ja się ubiorę na wesele? (taaa, robią wielką imprezę, na której nie zabraknie rodzinnych popaprańców). na szczęście ma być ciepło, bo niczego z dłuższym rękawem, pasującym do sukienki w szafie nie posiadam - następny zakup.

coś nas dopadło jakieś wirusisko - najpierw Hanusia miała rzadszą, częstszą kupę, później ja:eek: (jedyne biegunkowe przygody, które potrafię sobie przypomnieć były w tej ciąży - nigdy przedtem, miałam żelazny ukł. pokarmowy:-(), a teraz Barti, z tym że Bartiś ma problem ze zdążeniem i od 7 rano prałam już 2 pary majtek.. troszkę go zmordowało, ale wygląda na to, że na razie dość..
powiesz cos więcej o tym kuzynie?
a co do czasu z tatusiem, mój tak wyedukował chlopaków, ze jak się ich mała sąsiadka pyta gdzie idą to odpowadaja "na dziewczynki" :sorry:

czarnula a masz jakis fotelik juz na oku, bo ja tak przegladam i sama nie wiem na jaki sie zdecydowac. My wlasnie bardzo mało podrozujemy w wiekszosci to jest to miasto w ktorym mieszkam, ale znowu tutaj to wozkiem sie poruszam bo wszedzie blisko, czasami zdarzy sie ze gdzies jedziemy. Interesuje mnie tez fotelik w przystepnej cenie.
ja mam chicco X-key 1 (ma rozkladane siedoznko na półleżaco) i jestem bardzo zadowolona ale my dużo nei jeździmy a dla starszego mam baby dream jumbo (tego z kolei mozna rozłozyc na samą podstawkę do siedzenia wiec rośnie razem z dzieckim) też dobry, wielofunkcyjny i bardziej praktyczny ale akościowo troche gorszy no ale sporo tańszy. Na jesieni nastąpi zmiana Zuzka w chicco, Michał w baby dream a Kubie się kupi podstawkę i wyjdzie ekonomicznie ;-)

Dziewczyny RATUNKU ile ten skok powinien trwać ja prawie co dzień od 2 tygodni mam histerie ,krzyki ,przestrachy albo śmiechy które w każdej chwili mogą przemienić się w rozpacz .Kiedy to się skończy?:szok:.A do tego pokłóciłam się niedawno z synem i jestem złą matką i najgorszą teściową(trudno być dobrą teściową jak się ma złą synową) i do tego użarła mnie osa:wściekła/y:
azula a to na penwo skok? nie powinien trwac tak dlugo.
Aż tak daje ciw kość synowa?

mnie tak facet zamotał z tą masyznką, ze się zgodizlam (gości miałam, chciałam szybko skończyć) i do dziś nie dostalam a to ze 2 miesiące już

Przepraszam, na ewno duzo ominęłam ale pisze na szybko, staram sie co chwila cos podczytac i umyka mi połowa

moja po J&j ma uczulenie a tez mialam chęc na ta lawendową serię

Do góry