reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Wikasik można i smarować wilgotną skórkę lub wlać do wody. Ja wolałam rozgrzać parafinę na dłoniach i posmarować. Teraz wlewam na wody trochę oliwy z oliwek i też pomaga.
Flaurka mega foty. Widzę że Hubert lubi jak go na wertepach potrzącha :p mój to księciunio taki że każdy wstrząs wózkiem to on zaraz się wystraszy. Już w szpitalu tak miał jak go się woziło w tej trumnie :p

My dziś cały dzień na pobliskim stawie byliśmy :D młody na tonach koców leżał i oglądał wodę i drzewka. Tata latał po wodzie łapiąc owady wodne a ja latałam po brzegu i tylko pilnowałam żeby się nie skąpał :p Później z Gabrychem się położyłam i pokimaliśmy na świeżym powietrzu.
Wróciliśmy o 19. szybka myjka, zabiegi utrwalające i cyc. Teraz młody przysnął.
W ogóle małym po kąpieli musiał sie Sebastian zając bo mnie scigło do WuCa. Oczywiście jak to chłop nie zapytał się ile podać małemu wapna podał mu podwojoną dawkę :p (mały ma dostawać 1/2 łyżeczki a dostał całą i to z meniskiem wypukłym) no ale nic mu nie będzie.
Mnie za to coś ciągle chce się slodkiego i mam ochotę zjeść sobie obiad ok 1.00 w nocy. Oczywiście nie odmawiam sobię tych przyjemności i jeszcze sobię życzę :D " tyłku rośnij" :p

Buziam Was :**

reklama
witajcie ja teraz tak na szybko, pozniej wejde i was nadrobie.
Chcialam zapytac o foteliki nastepne do samochodu. Teraz Ola ma to nosidełko od 0-13kg ale mysle juz o nastepnym bo na chrzciny dostala kase i chcialabym te pieniazki przeznaczyc na cos pozytecznego i konkretnego co bedzie sluzyc dluzszy czas. Nie chce kupowac jej jakis pier-dół albo czekac bo wiadomo ze kasa sie szybko rozchodzi. JAkie foteliki polecacie i jaki przedzial wagowy bo jest taka rozpietosc kg ze juz zgupilalam i nie wiem jakiego poszukiwac.? :-)

Ostatnia edycja:
andav nasza na nowe łóżeczko zareagowała całkiem zwyczajnie poprostu odłozona zasneła sobie może dlatego ze zawsze zabiram jej rozek wałeczki i miała takie samo ułozenie jak w domu a moze poprostu po mamie ma ze gdzie sie położy tam zaśnie hi hi mam nadzieje że podróż będzie spokojna i synuś dobrze zareaguje na nowe miejsce

karis duży ten twój maluszek super :-)

wikasik moja miała takie na boczku plame czerwoną myslałam ze odparzenie bo tak to wyglądało smarowałam sudokremem nic nie schodziło czasami tylko bladło w końcu poszłam do lekarza i mi powiedziała żebym kosmetyki zmieniła na jakies emolienty i tylko tego używała noi po 3 dniach znikneło i już sie nie pojawiło może spróbuj i ty ja mojej twarzyczke też oilatum przemywam i za uszkami natłuszczam kremem i jest ok oilatum nie działa tak mocno można jak nie pomorze spróbować jeszcze innych emolientów dostępnych w aptece. Co do alergi to moja ma skaze białkową a nie miała strzelających kup a problemy z jej zrobieniem i mega kolki od rana do wieczora a ulewanie to tez nie zawsze objaw alergii moja ma refluks i wcale po podaniu nutramigenu jej się nie zmniejszył, moze to być również poprostu reakcja na kosmetyki te przesuszenia ale zawsze dla świętego spokoju mozesz odstawić mleko znam kolezanke której dziecko miało alergie nawet na kurczaka i jak przestała go jeść to mu przeszly wszystkie objawy.

Flaurka nasza tez chyba skok przechodzi :-((( co do parafiny to ja młoda tez na poczatku smarowałam jak się łuszczyła na zgięciach ale jak narazie boje się ją kąpac w czymś innym niż emolientach.

Kingutek my na początku kąpaliśmy w oilatum ale jak skończyło się opakowanie to przeszliśmy na Hippa. Doszłam do wniosku że jak się skóra do emolientu przyzwyczai to gdy się pojawią jakieś problemy skórne nie będę miała w czym kąpać. Na szczęście jest ok. Skóra śliczna, nawet pupy nie smaruję niczym (tylko na noc linomagiem bo zdarzają się przespane noce i wtedy od 21 do 5 w jednej pieluszce).

Ja o zgrozo szykuję się powoli spać bo jutro pobudka po 5, potem odwożę Młodą do moich rodziców i jadę prowadzić warsztaty. Trochę to męczące bo od rodziców mam jeszcze 44 km w jedną stronę ale jeszcze tylko 3 dni. Jutro pewnie pojawię się dopiero po południu.
Spokojnej nocy wszystkim

Witam wieczornie
przez ostatnie pare dni mało czasu miałam na bb bo to u moich rodziców byliśmy a to sis z siostrzeńcem na cały dzień przyjechała a dziś byliśmy u teściowej cały dzień i tak dni lecą jak szalone:tak:
nie poodpisuję każdej z osobna ponieważ jak mnie nie ma na forum to zawsze się tu bardzo dużo dzieję i zaś dużo trzeba nadrabiać;-)
mysio tu albo na wątku pielęgnacji (nie pamiętam:zawstydzona/y:) napisałaś że używasz oliwy z oliwek u małego, ja ostatnio gdzieś wyczytałam żeby tego w żadnym wypadku nie robić bo różne rzeczy są w takich oliwach one nie są przystosowane do skóry mogą wywołać uczulenia itp itd dokładnie już nie pamiętam co tam jeszcze napisali w każdym bądź razie nie używać u dzieci.

U nas wszystko ok, byliśmy wczoraj u neurologa ale o tym na odpowiednim wątku.Malutki z dnia na dzień coraz bardziej kumaty:-D szok jak taki maluch potrafi się szybko rozwijać:-)
tyle miałam napisać a teraz dziura w głowie:confused: muszę też zacząć otwierać dwa okna i odp na bieżąco tak jak któraś tu poradziła:tak:

Hello:)
Wikasik serce dziekuje bardzo ale poprosiłam admina o usuniecie mnie z tej funkcji co juz uczynił :tak: i musze przyznać ze jest mi lżej :-D

Ja używam tylko oliwki i nawet nie daje juz plynu do kapieli tylko mydlimy sie mydelkiem i skurka jest ładna...

Wstawiam fotke, bo moje dziecko zaskoczylo mnie po raz kolejny podczas "zabawy":tak:
bbb.jpgaaa.jpg Po prostu mu sie zasnęło:eek:
Myślałam ze się zmęczył i odpoczywa...ja patrzę na niego a on śpi w najlepsze...:oo:

Dobry wieczór
No i wieczór masakra mała płakała w niebogłosy nie wiedzielismy co z nia zrobić nie chciała jeśc , pić , nic na rekach nie , leżenie nie zadzwoniliśmy po teścia i chcielismy jechać na pogotowie , ale przy ubieraniu podałam jej jeszcze raz mleko i wypiła odbiła i zasneła, niewiem co to było :confused: ale straszny ryk , zapomniałam już ze z Bartkiem tak 3 miesiace miałam ,myslicie ze kolka? dopiero teraz ? hmmm
oby noc była spokojna ....lepiej zmykam spać na wszelki wypadek ...mam nadzieje ze do wyspanego ranka
dobranoc....

reklama
Dobry wieczór
No i wieczór masakra mała płakała w niebogłosy nie wiedzielismy co z nia zrobić nie chciała jeśc , pić , nic na rekach nie , leżenie nie zadzwoniliśmy po teścia i chcielismy jechać na pogotowie , ale przy ubieraniu podałam jej jeszcze raz mleko i wypiła odbiła i zasneła, niewiem co to było :confused: ale straszny ryk , zapomniałam już ze z Bartkiem tak 3 miesiace miałam ,myslicie ze kolka? dopiero teraz ? hmmm
oby noc była spokojna ....lepiej zmykam spać na wszelki wypadek ...mam nadzieje ze do wyspanego ranka
dobranoc....
Patina ja mialam dzis to samo, z tym ze trwalo to moze 5/10 min! Ryk okropny! nie wiem co mu było:-:)-(i po chwili przeszło...ufff

Do góry