reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

A ja się witam i zmykam, bo do ikei jedziemy. Na szczęście widać już koniec zakupów, dziś jedziemy meble do łazienki oglądać i liczę na to, że je kupimy;-)
Jak już się z budową ogarniemy i przeprowadzimy to będę częściej na BB.
Dzisiaj Was tylko tak na szybko gorąco pozdrawiam oraz uściski dla Maluszków wysyłam!

reklama
czarnula dzieki:-) doczytalam tam dokladnie w ksiazeczce i faktycznie jest tam napisane, ze jezeli nie urodziles sie w UK to musisz wypelnic sekcje 8 o rodzicach:tak:,

ja nic takiego nie wypełniałam,nie było tam ani słowa ani o moich rodzicach ani o rodzicach TŻta. Paszport wyrabiasz dla swojego dziecka więc w części rodzice wpisujesz Wasze dane. Ja już nie pamiętam dokładnie ale podawałam tam na pewno nasze daty urodzenia,obywatelstwo,było pytanie o datę ślubu (my nie jesteśmy małżęństwem wiec to pole zostawiłam puste) ale o naszych rodzicach na 100% nic nie pisałam. A paszporty dostałam dla obu dzieciaków bez problemu czyi na pewno miałam aplikację dobrze wypełnioną.

dzien dobry
u nas nocka tez ok cycus o północy i potem o 5 i o7 i o10 teraz prawie lula
prezy sie niesamowicie bo mama zjadła wczoraj hamburgera z surówkami:(( oby nie bolał brzuszek
zaraz lecimy a kawe do kolezanki i małe zakupki i obiadek szykowac

kurcze a ja wczoraj dostałam @ :((((( buuuu a z Oli po pół roku dopiero dostałam ja juz nie chcem miec @ juz niechcem kto go chce?

Witam
Dziewczyny w temacie zabkow nie ma sie co nakrecac, zdazy sie ze ktores dziecko lada dzien bedzie sie mogło perełka pochwalic ale objawy ktore opisujecie sa poprostu kolejnym etapem rozwoju. Ze strszym to przerabialam, od 2 czy 3 mca lekarze twierdzili ze zabkuje i wszystko pod to podciagali i co??? Pierwszy zab wyszedl jak mial - uwaga!!! 12, 5 mca:szok::-Dwiec co ci lekarze widzieli na dziaslach nie wiem:-Dnajlatwiej zwalic na zeby jak nie wiedza co powiedziec:-Da trojki u Julka tez takie jak u Fiore i ponoc nic sie nie przebija a biale czubki tuz pod wierzchem:sorry2:
Pozdrawiam goraco, buziaki dla Was i dzieciakow.

Hej :)

czesc dziewczyny- oj mlody mnie wykancza- znowu budzi sie 3 razy w nocy

dolaczam sie do was z tymi cwiczeniami- ja tez po cc i juz troche brzuszki robilam ale kondycja zerowa co tu duzo mowic:)

ktos tu pisal o przemywaniu W buzce? co wy w srodku myjecie? jak? i po co? matko czlowiek zielony jest i coraz to nowszych rzeczy sie dowiaduje.

Odkąd przyniosłam Krzysia do domu wymywam mu w buźce, raz dziennie wieczorem. Na palec nakładam pieluszkę tetrową lub gazik jałowy, maczam w przegotowanej wodzie i myję palcem policzki, język i dziąsełka. Mój Mały akurat lubi smyranie po dziąsłach, chyba go swędzą. Trzeba to robić, żeby nie wyhodować pleśniawek, to takie "mycie zębów" u niemowlaka. Tym bardziej, że w buźce zostają resztki mleczka czy herbatki, jeśli ktoś dopaja, trzeba to usuwać :tak: Pamiętam, ze moja mama tak robiła, jak brat był maleńki i położna kazała robić tak samo :tak:

Cześć dziewczyny,
u nas nocka bardzo ładna, zresztą po tym szczepieniu mała spała od 17 z przerwą na cyca i kąpiel do 5.00, a później do 9.00. Wstała w dobrym humorze, walnęła kupola, poopowiadała mi jak jej minęła noc. Przebierałam ją i czuję, że ciałko jakieś rozgrzane. Zaczęła płakać i marudzić, ani cyca nie chciała, na rączkach płacz. Zmierzyłam jej temperaturę i ma gorączkę 37,6. Porobiłam jej chłodne okłady na czułko i kark, poleżała w leżaczku, powpychała gryzak do buzi a teraz śpi.
Jak wstanie to znów zmierzymy temperaturę. Oby spadła.

U nas mała od kilku dni pcha co popadnie do buzi, to początki ząbkowania. Dziś dałam jej gryzaczka i płakała jak jej z buzi wypadł, albo z rączki, więc to memlanie go na pewno przynosi jej ulgę. Uwielbia też swoje palce, pięści i pieluchę. Kiedy zaczyna się ząbkowanie dzieci też często trą nosek i ciągną się za uszka, tak mi powiedziała pani pediatra.

Tarcie noska jest, pieluszka w buzi jest (i wszystko inne też), gryzaczka jeszcze nie do końca potrafi mymlać, ale muszę mu częściej dawać. Mój uwielbia, jak myję mu w buźce i trę pieluszką po dziąsełkach, błogostan ma wypisany na twarzy. Mam nadzieję, że temperatura Małej spadnie.

Dziewczyny dużo czasu Wasze dzieciaczki spędzają w bujaczku? Mój mógłby cały dzień siedzieć i tak robi, zastanawiam się tylko, czy to wygodna pozycja dla niego...

Fiore - to wiem, że więcej się robi, ale w takim razie lać mniej wody? Bez sensu, bo mleko będzie za gęste... odlewać zrobione mleczko do tych 120 ml? Wczoraj był ból brzuszka wieczorem, bo może za dużo zjadł... nie wiem już sama, tak dawno nie mieliśmy kolki :-(

Krzyś się obudził, idziemy poleżeć trochę na brzuszku, zdjęcie Kataszy zmobilizowało mnie do trzymania Krzysia częściej na brzuszku, obstawimy się zabawkami, moze to polubi :tak:
Miłego dnia Kochane :*

anik. - lezaczki sa bardzo niezdrowe dla pleckow dziecka, wiec max. 2 godziny dziennie (czas liczony wylacznie z fotelikiem samochodowym) na ile ja sie orientuje.

Ja buzi nie myje, tutaj polozne tego nie zalecaja :happy2:

Wogole to ja podziwiam Wasze dzieci: same sie bawia, lubia karuzelki, bujaczki, maty, gadaja do zabawek, nie zwracaja na Was uwagi albo sie od Was odsuwaja (Mysio). Moj to odwrotnosc. Listki na drzewach fascynuja go 1000 razy bardziej niz kolorowe zabawki, gada tylko z nami i to tylko w dialogu, nigdy w monologu a przylepek jest taki ze hej - nie przepusci zadnej okazji zeby sie wtulic :happy2:

Tym, ze nasz nienawidzi lezec na brzuszku sie nie przejmuje, bo ja tego jako dziecko tez nienawidzilam i nadal nie sypiam na brzuchu a jakos problemow z motoryka pozniej nie mialam :-)

Kugela mi sie tez taki przypadek jak twoj trafil....baaaa- go nawet nie interesuja listki- jak w wozku nie spi to ryczy i wez tu pchaj wozek po tych moich wzgorzach dzwigajac takiego kloca- dzis mi juz tak podniosl cisnienie ze chcialam wyjsc a w zasadzie powinnam zeby sie nic nie stalo- ale co zrobic, trzeba cwiczyc cierpliwosc- moj ma ostatnio dni wyjca- nic go nie interesuje- lezec nie, karuzelka nie, bujaczek nie, w aucie nie( i jak my 1000km do pl przejedziemy za miesiac??????????:szok:)na brzuszku nie, rozmawiac nie, cycek nie- no szalu idzie dostac:angry:
....a maz mi pisze z pracy smsy ze on chce do domu- z cala przyjemnoscia bym sie z nim zamienila!
Teraz moj szanowny hrabia spi- wiec laduje akumulatory- cale szczescie ze mam te pare minut zeby zresetowac mozg!

reklama
Argh...upalnie :dry: Dzis dzien paczek,dostalam jedna oczekiwana i jedna nie.Sympatycznie,V zajmowala sie "odpapierkowaniem" ;-) Leo dobieral sie do plastiku :sorry2:
Ja czekam na meza i musimy jechac do miasta.Najgorsza ze spraw administracyjno-papierkowych do zalatwienia :baffled:No niewazne,glowa do gory,piers w przod...i pobrodzimy w tym bagnie,ale sie nie damy wciagnac.Prosze o trzymanie mega kciukow.
Leo cos marudzi dzis-na 99% zeby,a V jutro ma wizyte u pediatry bo dzis robi siku cuchnace amoniakiem,wiec cos sie jej przyplatalo pieluszka+upal=bakterie:wściekła/y: Pokazuje,ze jej przeszkadza tam na dole,wiec jej mi naprawde zal,bo znam ten "bol" :-(
Anik. podlicz i oblicz ile wody i ile proszku jezeli zrob tylko 100ml wody i 3,5miarki.powinno byc ok dla 120ml mm.
Znikam!

Do góry