Hej
czesc dziewczyny- oj mlody mnie wykancza- znowu budzi sie 3 razy w nocy
dolaczam sie do was z tymi cwiczeniami- ja tez po cc i juz troche brzuszki robilam ale kondycja zerowa co tu duzo mowic
ktos tu pisal o przemywaniu W buzce? co wy w srodku myjecie? jak? i po co? matko czlowiek zielony jest i coraz to nowszych rzeczy sie dowiaduje.
Odkąd przyniosłam Krzysia do domu wymywam mu w buźce, raz dziennie wieczorem. Na palec nakładam pieluszkę tetrową lub gazik jałowy, maczam w przegotowanej wodzie i myję palcem policzki, język i dziąsełka. Mój Mały akurat lubi smyranie po dziąsłach, chyba go swędzą. Trzeba to robić, żeby nie wyhodować pleśniawek, to takie "mycie zębów" u niemowlaka. Tym bardziej, że w buźce zostają resztki mleczka czy herbatki, jeśli ktoś dopaja, trzeba to usuwać
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Pamiętam, ze moja mama tak robiła, jak brat był maleńki i położna kazała robić tak samo
Cześć dziewczyny,
u nas nocka bardzo ładna, zresztą po tym szczepieniu mała spała od 17 z przerwą na cyca i kąpiel do 5.00, a później do 9.00. Wstała w dobrym humorze, walnęła kupola, poopowiadała mi jak jej minęła noc. Przebierałam ją i czuję, że ciałko jakieś rozgrzane. Zaczęła płakać i marudzić, ani cyca nie chciała, na rączkach płacz. Zmierzyłam jej temperaturę i ma gorączkę 37,6. Porobiłam jej chłodne okłady na czułko i kark, poleżała w leżaczku, powpychała gryzak do buzi a teraz śpi.
Jak wstanie to znów zmierzymy temperaturę. Oby spadła.
U nas mała od kilku dni pcha co popadnie do buzi, to początki ząbkowania. Dziś dałam jej gryzaczka i płakała jak jej z buzi wypadł, albo z rączki, więc to memlanie go na pewno przynosi jej ulgę. Uwielbia też swoje palce, pięści i pieluchę. Kiedy zaczyna się ząbkowanie dzieci też często trą nosek i ciągną się za uszka, tak mi powiedziała pani pediatra.
Tarcie noska jest, pieluszka w buzi jest (i wszystko inne też), gryzaczka jeszcze nie do końca potrafi mymlać, ale muszę mu częściej dawać. Mój uwielbia, jak myję mu w buźce i trę pieluszką po dziąsełkach, błogostan ma wypisany na twarzy. Mam nadzieję, że temperatura Małej spadnie.
Dziewczyny dużo czasu Wasze dzieciaczki spędzają w bujaczku? Mój mógłby cały dzień siedzieć i tak robi, zastanawiam się tylko, czy to wygodna pozycja dla niego...
Fiore - to wiem, że więcej się robi, ale w takim razie lać mniej wody? Bez sensu, bo mleko będzie za gęste... odlewać zrobione mleczko do tych 120 ml? Wczoraj był ból brzuszka wieczorem, bo może za dużo zjadł... nie wiem już sama, tak dawno nie mieliśmy kolki :-(
Krzyś się obudził, idziemy poleżeć trochę na brzuszku, zdjęcie
Kataszy zmobilizowało mnie do trzymania Krzysia częściej na brzuszku, obstawimy się zabawkami, moze to polubi
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Miłego dnia Kochane :*