reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Cześć ja to dziś byłam na badaniach mocz ,morfologia i hbs bo ginka kazała zrobić wcześniej bo niby trzeba czekać na wyniki ,a tu guzik prawda bo wyniki już jutro mają być.Tak więc się o tydzień pospieszyłam .No ale z głowy .Czy jeszcze jakieś będą .Pytanie do tych które coś wiedzą:tak:

reklama
Azula myślę, że jeszcze będziesz musiała raz zrobić badania. Na ostatniej wizycie moja ginka kazałam mi zrobić morfologię i mocz (wizyta w najbliższy wtorek) i powiedziała, że potem jeszcze raz będę miała do zrobienia. I nawet mówiła co poza morfologią i moczem ale oczywiście nie pamiętam :/ Pewnie Coombsa i inne takie.

hej,
wiem że już był ten temat na jakimś wątku, ale może ktoś mógłyby mi pomóc, bez konieczności przekopywania forum, jaką farbą malowałyście łożeczka, jakąś specjalna do mebli dziecinnych, jakiej firmy? będę wdzięczna za pomoc ;-)

Cześć dziewczęta :-)

Zgaga mnie męczy, nawet mi się jeść przez to nie chce. Dzisiaj pochmurnie, ale ciepło.
Zdaję sobie sprawę, że poród rzecz nieunikniona, nie mam jakichś napadów lęku czy coś, ale trochę, podskórnie się boję...:baffled::-D
Paula - ja już wszystko poprałam, czeka mnie tylko wyprasowanie ostatniej tury, a skarpetki suszyłam na takiej stojącej suszarce, kładąc je na szczebelkach :-D bo inaczej nie było opcji. Aaaa - bardzo Ci dziękuję za maile :tak::tak::tak:

Pieszczoszka - ja też miałam już przepowiadające, raz były takie, że pomału zaczynałam panikować, a ostatnio poszłam na IP na ktg :baffled: może i spanikowałam, ale zawsze lepiej sprawdzić... :tak: Przy przepowiadających pomaga zmiana pozycji, czyli - jak stoisz, usiądź, jeśli leżysz, wstań itp. - mnie pomagało :tak:

Suse - po bezalkoholowym podobno można prowadzić, więc myślę, że nie zaszkodzi. Ja też ze 2, czy 3 razy napiłam się Karmi taką miałam ochotę :-D nawet się zastanawiam, czy dzisiaj sobie nie kupić, bo narobiłaś mi ochoty :baffled::-D:-D

Natalka, Elcia no tak już mam niemal wszystko gotowe :tak: jeszcze tylko muszę dokupić sobie koszulę, szlafrok i stanik do karmienia :tak: I torbę mogę pakować :tak: aaaa jeszcze pieluszki dla Lenki ;-)

Kilolek dzięki. Też prałam w worku bo pewnie połowa wlazła by w kołnierz pralki :-D poparowałam, i powiesiłam każdą parę zapinając spinaczem... trochę tego jest :-D

Stokrotka :-p:-D

Mąż mnie dziś pyta: "Paula czy Ty masz jakieś przeczucia na wcześniejsze rozwiązanie? Bo jakoś dziwnie się ostatnio zachowujesz... Daj jej jeszcze trochę podrosnąć... " :-D:-D:-D hehe... :-D:-D:-D

edit:

anik dostałam wiadomość z wp że dwa nie doszły... które strony dostałaś?

Ostatnia edycja:
Mi lekarz pozwolił popijać czasami piwka nawet takiego z % tylko żeby nie było typowo spirytusowe...
Bo ogólnie z piwem jest tak że jako jedyny alkohol nie wypłukuje potrzebnych minerałów a jeszcze jest ich dobrym nośnikiem tj. mam na myśli magnez, no i oczywiście jest naturalnym źródłem witaminy B1 :p (to tak trochę z zajęć z biotechnologii żywienia). Ja w ciąży skusiłam się chyba z 4 razy na takie piwko... ale i tak jestem wstanie wypić z takiej puszki z jakieś 6 łyczków niewielkich... później robię się pełna :p

Zaraz idę do mamy do szpitala... coś mi mówiła że ma temperaturę. Nie fajnie bo to oznaka zakażenia jakiegoś... może od cewnikowania albo może rana jej się odzywa :/
Po mamie smigam na 18.30 na parter szpitala do SzR. Dziś będzie spotkanie z panią psycholog. Nasze mamy mają byc dziś na zajęciach, psycholog ma je uświadamiać zeby nam się nie wpierdzielały w wychowywanie maluchów, bo to nie ich działka.

Z moją mamą nie będzie problemu bo już sama powiedziała że przez te dwadzieścia parę lat to się za dużo zmieniło i nie bardzo by wiedziała jak postępować z Babolem. Gorzej będzie z teściową... ona już mnie uświadamiała że w każdej chwili mi może odebrać dziecko drogą sądową... Tu jednak jest mój Ciacho, już zapowiedział mamusi swojej że jak tylko słowo usłyszy od niej to nie będzie patrzył czym rzuca w jej stronę... (się tak oni bardzo tolerują na wzajem więc chyba nie rzucał słów na wiatr)

Paula - dostałam 2 maile: "Dieta dla kobiet ciężarnych chorych na cukrzycę" i "Lista produktów dozwolonych i niewskazanych".

Mysiochomis - ja do tej pory podpiłam zwykle łyka od mojego męża, jak się raczył piwem (a robi to niezwykle rzadko, bo jak stwierdził, samemu mu się pić nie chce, a ja nie mogę...).

Fajny artykulik ;-) Kobiety, które nie wiedziały, że są w ciąży

Mysio - Mama pewnie da radę:) oglądałam wczoraj "Bones" i jak w mordę strzelił - pomyślałam o Tobie;)
a co do teściowej - moja też ma zapędy na odbieranie dzieci, ale musiałabyś być pijaczką, albo narkomanką żeby Ci dziecko odebrali i oddali "mamci", więc olej ją ciepłym, porannym moczem;)

a ja mam ciężkie problemy z libido... szlaje jak diabli, a tu Bartiś pilnuje.. aż się zaczynam martwić, czy to normalne..
nimfomanka:p

reklama
hehe moja tesciowa tez pewnie by mi odebrała dzieci gdybym została z nimi sama na swiecie, no ale takie to juz one sa :)

Do góry