reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Martuś ja na prolaktynie sie nie znam;/ więc nie pomogę :-(
A co gin mówił na wizycie? czy to jest Twoja pierwsza wizyta?

reklama
Suzi Kochana, na pierwszej wizycie zapomniałam poruszyć ten temat. Na początku poprzedniej ciąży moj gin stwierdzil ze z wysoka prolaktyna jest problem z zajsciem w ciaze, a z donoszeniem nie, ale w internecie wyczytalam wlasnie zupelnie co innego:(

Dziewczyny, czy wiecie moze jakie jest ryzyko poronienia przy zbyt wysokiej prolaktynie? od wielu lat mam problem z wysoką prolaktyna, nie utrudnia mi ona zajscia w ciaze ale czy moze powodowac poronienie? Ciążę ze Stasiem donosiłam, ale jak bedzie teraz...boję się jak cholera:( wiem ze mam za wysoka prolaktyne poniewaz z sutkow wycieka mi delikatnie zolta wydzielina i nie jest ona z pewnością siarą. Czy duphoston pomaga przy wysokiej prolaktynie?
Wiesz co ?
Miałam ten sam problem.:tak:
To znaczy normalnie przez cały czas od kilku lat mam taki wyciek i też stawiałam na prolaktynę.:baffled:
Teraz wyciek mi zanikł i jest spoko a prolaktyna jest stosunkowo niska.:tak::tak:
Widocznie taka nasza uroda.
Przy zbyt wysokiej prolaktynie nie ma szans na ciąze.:no::sorry::sorry:

As, tylko ze ja robilam badania na krotko przed ciązą ze Stasiem, byla podwyzszona ale nie jakos bardzo, mimo to moja lekarka uznała ze z taka prolaktyna nie powinnam byla zajsc w ciaze, ale skoro juz zaszłam to nic z tego tytulu nie grozi maleństwu. a teraz wyczytałam w internecie o poronieniach z tego tytulu i juz sama nie wiem co o tym myslec. Moze ten problem nie dotyczy takiego poziomu prolaktyny, tylko jeszcze wyzszego, poniewaz tam była mowa o normach podwyzszonych 200 razy a nie pol.

As, tylko ze ja robilam badania na krotko przed ciązą ze Stasiem, byla podwyzszona ale nie jakos bardzo, mimo to moja lekarka uznała ze z taka prolaktyna nie powinnam byla zajsc w ciaze, ale skoro juz zaszłam to nic z tego tytulu nie grozi maleństwu. a teraz wyczytałam w internecie o poronieniach z tego tytulu i juz sama nie wiem co o tym myslec. Moze ten problem nie dotyczy takiego poziomu prolaktyny, tylko jeszcze wyzszego, poniewaz tam była mowa o normach podwyzszonych 200 razy a nie pol.
No właśnie.Przy podwyższonej prolaktynie to są cykle bezowulacyjne i właśnie podobno ten taki był.:laugh2::laugh2:
Jakież było zdziwienie jak zrobiłam test :szok::szok::szok::-D:-D:-D

As 76 a Ty kochana będziesz miała bliźniaki? tez masz wysoką bete, miałaś juz USG?
Moja beta nie jest wysoka jest normalna.Mieści się w normach bez problemu.
W którym tygodniu ciąży robiłaś swoją betę?
Licząc od dnia ostatniej @?

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

As 76 , Tak jak pisałam wyżej :)

"Ja piątek w dniu spodziewanej miesiączki 14 dni po owulacji miałam bete 501, powtórzyłam po 72 godz. i wynik 1842!! przy normie 6-71."

U mnie w laboratorium są poprostu inne normy niż u Ciebie, u mnie 2-3 tydzień ciąży (od zapłodnienia) 6-71.

No nic mam dzisiaj wieczorem dzwonic do mojego gina i zobaczę kiedy mnie umówi na Usg.. a już myślałam, ze tez masz taką wysoką jak ja :)

Dzis dostałam w kość...Stasiu cały dzien biega po czterech a ja biegam za nim ale na szczescie po dwóch:) z nosa mi cieknie, mam nieustającą czkawkę i mega stracha przed jutrzejszą wizytą. a jak Wasze nastroje?

reklama
As 76 , Tak jak pisałam wyżej :)

"Ja piątek w dniu spodziewanej miesiączki 14 dni po owulacji miałam bete 501, powtórzyłam po 72 godz. i wynik 1842!! przy normie 6-71."

U mnie w laboratorium są poprostu inne normy niż u Ciebie, u mnie 2-3 tydzień ciąży (od zapłodnienia) 6-71.

No nic mam dzisiaj wieczorem dzwonic do mojego gina i zobaczę kiedy mnie umówi na Usg.. a już myślałam, ze tez masz taką wysoką jak ja :)
Kati 14 dni po owulacji to już praktycznie 4-5 tydzień i tę normę przyjmuj za prawidłową.
Czyli bierz pod uwagę tę normę 4-5 ---------- 75 - 2600
Dla mnie twoja beta jest oki i wcale nie jest wysoka.
Norma dla 5 tyg od @ jest

Do góry