reklama
she_84
Fanka BB :)
Ojj ja tez sie zastanawiam czy wsio jest ok Podobno na uspokojenie możemy pić meliske ja planuję ja dziś zakupić
ja meliske pije prawie codzinnie ale nie pomaga :-) i tak mysle i mysle i martwie sie :-) tak to juz chyba jest i bedzie... ;-)
Suzi Kochana, na pierwszej wizycie zapomniałam poruszyć ten temat. Na początku poprzedniej ciąży moj gin stwierdzil ze z wysoka prolaktyna jest problem z zajsciem w ciaze, a z donoszeniem nie, ale w internecie wyczytalam wlasnie zupelnie co innego
Wiesz co ?Dziewczyny, czy wiecie moze jakie jest ryzyko poronienia przy zbyt wysokiej prolaktynie? od wielu lat mam problem z wysoką prolaktyna, nie utrudnia mi ona zajscia w ciaze ale czy moze powodowac poronienie? Ciążę ze Stasiem donosiłam, ale jak bedzie teraz...boję się jak cholera wiem ze mam za wysoka prolaktyne poniewaz z sutkow wycieka mi delikatnie zolta wydzielina i nie jest ona z pewnością siarą. Czy duphoston pomaga przy wysokiej prolaktynie?
Miałam ten sam problem.
To znaczy normalnie przez cały czas od kilku lat mam taki wyciek i też stawiałam na prolaktynę.
Teraz wyciek mi zanikł i jest spoko a prolaktyna jest stosunkowo niska.
Widocznie taka nasza uroda.
Przy zbyt wysokiej prolaktynie nie ma szans na ciąze.
As, tylko ze ja robilam badania na krotko przed ciązą ze Stasiem, byla podwyzszona ale nie jakos bardzo, mimo to moja lekarka uznała ze z taka prolaktyna nie powinnam byla zajsc w ciaze, ale skoro juz zaszłam to nic z tego tytulu nie grozi maleństwu. a teraz wyczytałam w internecie o poronieniach z tego tytulu i juz sama nie wiem co o tym myslec. Moze ten problem nie dotyczy takiego poziomu prolaktyny, tylko jeszcze wyzszego, poniewaz tam była mowa o normach podwyzszonych 200 razy a nie pol.
No właśnie.Przy podwyższonej prolaktynie to są cykle bezowulacyjne i właśnie podobno ten taki był.As, tylko ze ja robilam badania na krotko przed ciązą ze Stasiem, byla podwyzszona ale nie jakos bardzo, mimo to moja lekarka uznała ze z taka prolaktyna nie powinnam byla zajsc w ciaze, ale skoro juz zaszłam to nic z tego tytulu nie grozi maleństwu. a teraz wyczytałam w internecie o poronieniach z tego tytulu i juz sama nie wiem co o tym myslec. Moze ten problem nie dotyczy takiego poziomu prolaktyny, tylko jeszcze wyzszego, poniewaz tam była mowa o normach podwyzszonych 200 razy a nie pol.
Jakież było zdziwienie jak zrobiłam test
Moja beta nie jest wysoka jest normalna.Mieści się w normach bez problemu.As 76 a Ty kochana będziesz miała bliźniaki? tez masz wysoką bete, miałaś juz USG?
W którym tygodniu ciąży robiłaś swoją betę?
Licząc od dnia ostatniej @?
tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000
As 76 , Tak jak pisałam wyżej
"Ja piątek w dniu spodziewanej miesiączki 14 dni po owulacji miałam bete 501, powtórzyłam po 72 godz. i wynik 1842!! przy normie 6-71."
U mnie w laboratorium są poprostu inne normy niż u Ciebie, u mnie 2-3 tydzień ciąży (od zapłodnienia) 6-71.
No nic mam dzisiaj wieczorem dzwonic do mojego gina i zobaczę kiedy mnie umówi na Usg.. a już myślałam, ze tez masz taką wysoką jak ja
"Ja piątek w dniu spodziewanej miesiączki 14 dni po owulacji miałam bete 501, powtórzyłam po 72 godz. i wynik 1842!! przy normie 6-71."
U mnie w laboratorium są poprostu inne normy niż u Ciebie, u mnie 2-3 tydzień ciąży (od zapłodnienia) 6-71.
No nic mam dzisiaj wieczorem dzwonic do mojego gina i zobaczę kiedy mnie umówi na Usg.. a już myślałam, ze tez masz taką wysoką jak ja
reklama
Kati 14 dni po owulacji to już praktycznie 4-5 tydzień i tę normę przyjmuj za prawidłową.As 76 , Tak jak pisałam wyżej
Czyli bierz pod uwagę tę normę 4-5 ---------- 75 - 2600
Dla mnie twoja beta jest oki i wcale nie jest wysoka.
Norma dla 5 tyg od @ jest
Podziel się: