Nie ma sprawy,zawsze chętnie służę radą,o ile da się coś poradzić.Suzi Kochana, dziekuje, od razu po przeczytaniu Twojej wiadomości zrobiło mi się lzej na serduchu Oby było dobrze...
Asiku, dziekuje Tobie bardzo za informacje, przez weekend bede widziała sie z kuzynem wiec wszystko mu powiem
za chwilke wyjezdzam na weekend do rodziców, tzn, jedziemy cała naszą czwórką Fasolkę oczywiście również liczę Bardzo sie ciesze, poniewaz juz dawno nie byłam w domu rodzinnym , a mam tam moje ukochane zwierzaki-4 koty, 3 psy i papuge moja mama jest zoopsychologiem i ma "kuku" na punkcie zwierzaków, z reszta jak my wszyscy w domu Stas uzyje lesnego klimatu a ja spotkam sie z kolezankami Z rodzicami widze sie czesto poniewaz pracuja w poznaniu i co kilka dni wpadaja odwiedzic Stasia
Ja mam też kota na punkcie zwierząt i mam mini zoo w domu.
Niestety tak to jest i tego na razie nie zmienisz.wiecie co, gdyby nasze państwo stosowało jednak bardziej prorodzinną politykę byłoby łatwiej :/ ale ogólnie ciężko jest wychować dziecko (mówię teraz o kosztach) a co dopiero kilkoro. Strasznie podobają mi się liczne rodziny i pochwalam ale wiem że mi samej będzie ciężko już z tą dwójką... ale damy radę chcemy to damy.
Dobrze jest jak dzieci są zdrowe to i za mniejsze pieniądze wychowasz gorzej jak ,któreś dziecko jest niepełnosprawne lub wymaga opieki specjalistów.
Dopóki mój mały nie miał orzeczenia i niepełnosprawności i za wszystkie zajęcia płaciłam to rehabilitacja małego kosztowała mnie od 3500 do 4000 zł miesięcznie
Kati to będzie moje 3 dziecko.Mam jeszcze 15 letnią córkę ,która też jako 4 miesięczne niemowlę przeszła sepsę poszczepienną.Cześć Kochane
AS mam pytanie do Ciebie, powiedz mi, czy drugie swoje dziecko w ogóle nie zaszczepisz na żadną szczepionkę czy tylko na jakies wybrane?
I czy przed porodem czy po porodzie czy kiedy, powiesz im że nie zgdzasz się na to szczepienie w pierwszej dobie jakie jest w szpitalu?
Ja po tym co obejżałam i przeczytałam, i po tym jak u naszych znajomych urodził się silny śliczny synek i na początku przez pierwsze pol roku teraz juz nie wiem czy do ok.9 mies życia rozwijał się prawidłowo super na wszytsko reagował i świetnie się rozwijał, teraz ma 3 latka i rodzice wiedza ze po szczepieniu nie wiem którym kolejnym ich dziecko dostało autyzm, nie reaguje na otaczający go świat, patrzy w jednym kierunku nie może odnaleźć się w rzeczywistości, słyszałam,że ze Stanów sprowadzają jakieś b.drogie leki dla niego, ale juz podesłałąm im link w wypowiedzią tego profesora.. może pomoże..
Jak się zachować,co podpisać ,jakie dokumenty złożyć i jak postępować masz wszystko na stronie nie szczepimy ::
Osobiście dziecka niczym nie zaszczepię po urodzeniu i nigdy potem i jeśli nie będzie wskazań medycznych nie podam również wit.K w iniekcji.:-):-)
Na ten moment moje dzieci są nie szczepione od 2005 roku ,a od 2007 jest złożona moja deklaracja o nieszczepieniu.
Ponownie złożyłam taką deklarację w ośrodku chyba ze 2 lata temu i mam spokój.