reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

mam do was pytanie moze ktoras z was sie orientuje. Jesli moj ojciec wzioł bardzo duza poczyczke i ma ja splacac przez 9 lat,i np. broń boze wcześniej np.umrze. czy ta pożyczka przejdzie na mnie? jesli tak jak moge tego uniknac co mam zrobic?

300 tysiecy pozyczki wziac trzeba byc nie powiem kim.... i jeszcze przy tym on jest chory(astma,nadcisnienie) wiec ciezko widze u niego te 9 lat. Dlatego pytam bo nie chciala bym pozniej wyladowac przez to pod mostem
Pieszczoszka nie martw się, 300 tysięcy bani obowiązkowo ubepzieczają czy chcez tego czy nie, zwłaszcza jak juz się ma nieco lat. Nie będziesz musiała tego na pewno spłacać. Swoją droga musi miec niezle dochody skoro 300tys na 9 lat tylko, matko jedyna ileż on musi miesięcznie płacić.

As Kubuś świetny

reklama
Ja po przymusowym spacerku co dzień co najmniej 30 minut bez względu na aurę(mam kupione mleko u gospodyni).Leci mżawka i buty mi przemokły.
As Czy myślałaś o napisaniu książki?:-) .Naprawdę pomyśl bo warto opisać przygody twoje z Kubusiem

Cos mi sie ta rata nie podoba Pieszczoszka:no:kolezanka placi tyle a ma taka kwote na 30 lat a nie na 10 czy mniej:tak:musialby placic okolo 4 tys gdyby mial na tak krotki okres czasu:tak:Poza tym jako emeryt ma jeszcze pensje??? u mnie w pracy wszystkich pozwalniali jak sie przepisy zmienily.

Pieszczoszka, dziwne to jakieś. 1900zl x 12 miesięcy to 22 800zł, razy 9 lat to 205 200 zł. A gdzie odsetki?!

no to nieźle. A na pewno na te 9 lat?
Moi niedawno wzięli na 30 lat, a maja juz ponad 50. po ich smierci no to wiadomo ubepieczenie obejmie i będzie mi to zwisac ale pytanie jak oni sobie wyobrażają spałcac to w wieku 80 lat? 0 wyobaźni, chyba że moze myslą, ze ja im to będę spłacać :eek:

To dziwne, że banki dają przy takich warunkach kredyty. My braliśmy kredyt 2 lata temu o połowę mniejszy i moi rodzice nawet nie mogli być żyrantami, a mają spore dochody, ale wiek już nie ten.
Pieszczoszko, może warto porozmawiać z rodzicami i wyjaśnić sprawę.

Z tymi kredytami, to zaczynam mieć wrażenie że niektóre "instytucje" dadzą zawsze. Najgorsze są providenty i inne syfiaste chwilówki. W rodzinie miałam sytuacje że osobie bez żadnych dochodów, ubezwłasnowolnionej na dodatek wcisnęli "szybką" pożyczkę, 500zł na szczęście tylko, ale wycofać się nie dało, a oddać trzeba było 1000zł.

Little nina te chwilówki to pożyczki dla ludzi będących już pod ścianą, którzy z różnych powodów nie potrafią sobie sami poradzić,a normalny bank nie da im żadnego kredytu. Też mam taką sytuację w rodzinie, gdzie Pani z providenta puka co tydzień do drzwi. To jest takie błędne kolo, bo nie dosyć, że spłacasz dwa razy tyle, to jeszcze musisz ciągle pożyczać, bo ciągle nie masz. :eek:

reklama
tak pisze na tej kartce z banku ,że 1900zł miesieczna rata i ma jeszcze spłacać 9 lat. i pisze ,ze odsetki do konca roku 15 tysiecy. tyle wiem co jest napisane. Starszy ma emeryture okolo 2 tysiecy i z pracy cos kolo 3 tys.

Niby dostal dlatego taka duza pozyczke bo jest ona wzieta na splate innych bankow czy cos takiego;/ nie kumam za bardzo o co chodzi bo proboje sie ciagle dowiedziec czegos ale tak mi tlumaczy ,ze to jest masło maślane,sama matka nie wie co jest grane i bedzie z nim szła w pon do banku.Bo dziwne ,ze bez jej zgody a sa malzenstwem dostal az tak duza pozyczke

Do góry