reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

co do badań w ciąży to ja toxo miałam na początku ciąży a wynik IgM ujemny IgG dodatni, grupę krwi i całą resztę z tym związaną, miałam też odczyn Wassermana (VDRL) robiony wynik ujemny i ostatnio jeszcze antygen Hbs wynik też ujemny no i całą podstawową reszte czyli mocz i morfologia raz w miesiącu i cukier we krwi.

właśnie odebrałam wynik glukozy i dla pewności pytam jeszcze was czy jest ok: na czczo 82 po godz 155 a po 2 godz 110

reklama
taak, studia to moje marzenie, ale muszą poczekać aż:
a) wybudujemy dom
b) dzieci pójdą do szkoły
c) zarobię sobie na nie.
Przedszkole u nas też jest drogie - a przynajmniej dla mnie - dzień z pełnymi posiłkami, bez dodatkowych zajęć (na pewno skorzystamy z angielskiego, choć trzeba dopłacić) wychodzi około 250zł/miesiąc. Już teraz to dużo, a gdzie książki, wyprawka, dojazdy, składki, wycieczki itp? brrr
Strasznie jakoś tanio u Was .
Gdzie tak jest?
U nas przedszkole państwowe kosztuje ok .400 zł.

co do badań w ciąży to ja toxo miałam na początku ciąży a wynik IgM ujemny IgG dodatni, grupę krwi i całą resztę z tym związaną, miałam też odczyn Wassermana (VDRL) robiony wynik ujemny i ostatnio jeszcze antygen Hbs wynik też ujemny no i całą podstawową reszte czyli mocz i morfologia raz w miesiącu i cukier we krwi.

właśnie odebrałam wynik glukozy i dla pewności pytam jeszcze was czy jest ok: na czczo 82 po godz 155 a po 2 godz 110
Wynik SUPER !!!edit :
;-)WITAM NOWE MAMY na majówkach .

Patina tak ja robiłam dzisiaj rano i wynik miałam do odbioru między 16 a 17 tak że szybko:-) panie w laboratorium pracują jak mrówki:-p
no niestety trzeba być na czczo :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Jeśli będę miała cesarkę a istnieje duże prawdopodobieństwo , że tak będzie bo dzidzia raczej będzie duża a ja w środku jestem już trochę poszyta przez nieszczęsna operację którą miałam.Cięta byłam dokładnie tak samo jak w przypadku cc i zanim doszłam do siebie to minęło dobre parę tygodni, długo byłam osłabiona, obolała a ból brzucha i ciągnięcie blizny były nie do zniesienia, bolało nawet jak kichałam, długo nie mogłam nic robić ani podnosić.Każdy organizm różnie reaguje bo pamiętam jak ja obolała szłam w szpitalu do łazienki to tam jedna dziewczyna też po takiej operacji uśmiechnięta paliła papierosa.Mam też dwie koleżanki które rodziły w odstępie dwóch tygodni jedna sn a druga cc i ta co rodziła sn z miesiąc była obolała i osłabiona a ta co miała cc dwa dni po porodzie śmigała jak nowo narodzona.Ja raczej tak nie będę
więc pomoc mamy i innych w moim przypadku będzie bardzo potrzebna.
A co do glukozy to w przyszłym tygodniu będę na wizycie u pana doktora więc w następnym pewnie glukoza aż mi źle na samą myśl ale damy rade a i u mnie wyniki też w ten sam dzień są tak zawsze po 15.

Ostatnia edycja:
Do góry