reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Wiolka zdrowka dla robaka:tak:oby szybko przeszlo, uszy to chyba nic milego dla takiego malucha:no: u nas dzis w nocy wymioty u malego, nie wiadomo z czego sie wziely, ale mu ulzylo i spal do rana. Ale do przedszkola nie poslalam , niech siedzi. U nas na minusie 18.

reklama
Witajcie!

Przykro mi bardzo slyszec takie wiadomosci chorobowe,nasze i dzieciaczkowe.Mam nadzieje,ze sie zacznie w koncu polepszac! Kobietki trzymam mocno &&& !!!
U nas tez sie zimno zaczelo robic,ale jest tak ok. -3'C w nocy,bo w dzien to w okolicach 0 lub pare stopni na plusie.Ja zimy i zimna nie znosze,zle wspominam wszystki mrozne zimy w Polsce,wiec ciesze sie ze tu nie jest tak zle.Nie zazdroszcze Wam Majoweczki.Tylko troche sniegu mi brakuje,ale podobno na dniach ma dojsc i do nas,oby sie pospieszyl,przyszedl i poszdl.Oby nie bylo jak 2 lata temu,dzien przed narodzinami V w miescie 10marca spadl snieg:baffled:

Moje drogie malenstwo brzuszkowe jakies spokojniejsze bylo wczoraj(choc zaczyna "tance" teraz)noc przespalam 6h prawie bez budzenia sie,bo V sie budzila co jakis czas,jeczala i zasypiala.Przespala jednak 12h,wiec mysle ze sie wyspala.Rano mi oswiadczyla "mamma,sveglia"(mama-obudzona),jakbym nie zrozumiala ;-)

Pisalyscie o antykoncepcji,u nas tylko i jedynie prezerwatywy jak do tej pory,ale nie wiem jak bedzie teraz.Moze zaczne brac tabletki-bralam 2msc jak mialam cyste na jajniku i nie narzekalam.Co do libido u mnie zawsze jest bardzo niskie,czy poza ciaza czy w ciazy(teraz to sex moze nie istniec dla mnie,oprocz tego ze przez cala ciaze nie istnieje).

Co do mikrofali,ja wiem ze jest tu duzo przeciwnikow i pewnie duzo z Was wypowie sie jak mysli-i macie racje,ale ja od lat uzywam mikrofali i zawsze podgrzewam butle dla malenkiej w ten sposob od urodzenia.Zreszta teraz w "erze nowoczesnosci" wszystko szkodzi,wiec jakbym tak musiala sie zastanawiac co jest zdrowe,a co nie,to bym sie wyprowadzila wysoko w gory,bez elektrycznosci,gazu etc...:tak:;-)
Zycze Wam milego poczatku tygodnia,a sama uciekam pobawic sie z malenka,bo cos sie zaczyna nudzic :-p

Dzień dobry Kochane:)

Właśnie dzwoniłam do tego szpitala do Poznania z którego nas wczoraj odesłali i tak jak myślałam, nowy termin to kolejne pół roku oczekiwania. Trafiłam jednak na sympatyczną kobietę i jak powiedziałam jej, że jestem w 6 miesiącu ciąży i że chciałabym to załatwić przed rozwiązaniem to obiecała wpisać mnie na listę rezerwowych i zadzwonić do mnie w pierwszej kolejności jak tylko ktoś zrezygnuje. No zobaczymy, najgorsze jest to, że w razie tego telefonu trzeba być na miejscu w przeciągu 3 h. Co prawda do Poznania mamy ok. 70km ale wiadomo, będe musiała ściągnąć męża z pracy, małego z przedszkola itd. Mam nadzieję, że damy radę:)

Teraz zbieram się i jadę z małym do kontroli do pediatry. Jak będzie ok to jutro jedzie do przedszkola.

Miłego dnia:)

ja na temat tej mikrofali się nie wypowiadałam, bo ja nie wiem. mam swoje zdanie ale czy ono jest właściwe i prawidłowe to nie wiem.
Słyszałam, ze kobiety w ciązy i male dzieci nie powinny stać tuż przy mikrofali w czasie jej pracy. Dzieciaki pędzę ale samej to cięzko czasem, bo kuchnie mam mała. Podgrzewam im jedzenie w mikrofali, mleko też (noworodkom nie podgrzewałam, tylko w podgrzewaczu). Slyszałam, ze jedzenie po mikrofali jest tak samo zrowe jak przed. To info o zaniku gałek ocznych to wydaje mi się bzdurą (no chyba, ze b ktos całą dobe z brzuchem przy mikrofali stał to może) ale tylko mi się wydaje. Faktów ani badań żadnych nie znam. Nie wime jak to jest

Reniuszek witaj. Tez bylam skurczowa lezaca mama w 1 ciazy wiec wiem co czujesz. I tez zabraniali dotykania brzucha, glaskania zeby nie pobudzac skurczy. Ale jezeli chodzi o KTG to robili kilka razy dziennie jak lezalam na patologii, wiec w tej kwestii sie nie zgodze z Toba:no: w ten sposob miedzy innymi sprawdzali czy dawka Fenoterolu dziala. Dopiero po tygodniu jak mieli pewnosc ze jest ok odsylali do domu. Bo niby jak mieli sprawdzic czy sa skurcze ktorych matka nie czuje;-)jeszcze jedna opcja ze przez te lata im sie zalecenia pozmienialy ale z tego co wiem w tamtym szpitalu nie bo siostra przechodzila to samo pol roku temu u nich...

dzien dobry dziewczynki! u nas dzis na zewnatrz -5 wiec nie jest zle. noc minela ok, chociaz jak sie budzialam to nie czulam dzidzi i troche sie martwilam ale to pewnie dlatego ze wczoraj w dzien bardzo szalal. na szczescie rano juz sie odezwal i mnie uspokoil :)
co do mikrofalowki to tez czytalam ze jest szkodliwa i to nie tylko dla kobiet w ciazy ale ja tez uzywam. zgadzam sie z fiore, ze gdybysmy mieli unikac wszystkich niebezpieczenst tego swiata to musialybysmy wyjechac niewiadomo gdzie. nawet nie jestem pewna czy wysoko w gory by cos pomoglo...
dusia, trzymam kciuki zeby Was gdzies wcisneli!
ja mam dzis ambitny plan zrobic porzadek w papierach. oby mi sie udalo bo zbieram sie juz do tego od jakiegos czasu :)
a teraz pora na sniadanko. milego dnia dla Was!!!

karolki dzieki . mam nadzieje ze w czwartek na kontroli okaze sie ze po zapaleniu ucha nie ma juz sladu.

a ja ambitnie, przekopalam dwa wielkie kartony z ubrankami po Iwonce , porobilam zdjecia i wyslalam kolezance na poczte , chce troche odkupic dla swojej 6 mcy corci . a wiadomo ze skoro ja mam miec synka to mi sa niepotrzebne a pieniazki sie przydadza, np na zakup ubranek dla malego.
sniadanie zjedzone i nawet kakao sobie zaserwowalam.
co do mikroflowki to wiem ze jest szkodliwa , ale komputer tez , telewizor. mysle ze w umiarkowanej ilosci nam nie zaszkodzi

Witam
Nie popadajmy w paranoje, przecież nikt nie stoi w promieniowaniu podczerwonym, gdyż mikrofala jest zamknięta i nie wysyła promieniowania, takze spokojnie;-)
Kciuki za chorowitków i za potrzebujących.

Witajcie .
Mikrofala ....
Podobno wysyła mniej promeni niż latem słońce ;-);-)
Czy jest szkodliwa....
Jak leżałam na Karowej z małym to jedzonko w butelkach pielęgniarki podgrzewały w mikrofali i dawały noworodkom ,więc....

Jak mikro używam i używać będę .
Na pewno tv i inne sprzęty ogólnie emitują dużo więcej promieniowania niż 1 mikrofala ,a jednak innymi sprzętami nikt się nie interesuje .
Swoją drogą oddychanie też szkodliwe ,bo powietrze zanieczyszczone...;-):-):-)
Witam się w poniedziałek.
Dzwoniłam dziś do prof.Czajkowskiego i wyznaczył mi wizytę praktycznie natychmiast .
Tzn dziś na 18.30 mam się pojawić u niego w gabinecie z kompletem badań przywieziona przez kogoś .Absolutnie nie wolno mi jechać autobusem ,ani prowadzić auta :baffled::baffled::baffled:
Nie wiem co on zamierza ,ale się zdenerwowałam...
Trzymajcie kciuki.

reklama
As to trzymam kciuki!!
A może dla tego kazał ci przez kogoś być przywiezionym żeby cie skurcze w trakcie nie złapały.
Będę czekać na wieści:)

Do góry