reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie!
U nas dzień minął leniwie. Co prawda rano wstaliśmy, ale zaraz po śniadanku znów poszliśmy spać :-D Później obiadek i spacerek, a po spacerku znów ciągnący brzuch :szok: wzięłam nospę. Zaraz czeka mnie kolejna aplikacja, zobaczymy jak dziś będzie :eek:Jutro do pracy, ale zadzwonię do gina poradzić się co robić.
Miłego tygodnia Majówki!
Zdrówka dla chorowitek i problemowych!!!
Witam nową mamę!

reklama
annte ja ci radze jak juz w razie bedziesz szla do pracy to się nie maluj i genralnie sprawiaj wrażenie cierpiącej. Szybciej się przygotują i nie bedziesz sie musiala tłumaczyc.
U mnie dyr tez bezdzietna i samotna i tez jej z akazdym razem ciezko zrozumiec. JNajpierw chcialam pracowac do lutego ale juz naprawde nie mialam sily i zanim jej powiedzialam ze jednak tylko do konca listopada to wlasnie nieco sie "zaniedbalam" i jak psozlam do niej to o dziiwo powiedziala ze rozumie (po raz pierwszy) bo naprawde kiepsko wygladam :-) i przeszlo bez bolu. Kolezanki tez nie mialy pretensji

Cześć.

Ja tylko na chwilkę i z góry przepraszam, że Wam nie poodpisuje:( Przez weekend byłam u mamy i troszkę poszalałam zakupowo:) Mąż od jutra w domu na L4, bo wczoraj miał operację ręki. Teraz będę jego szoferem:) Test krzywej cukrowej wyszedł bardzo dobrze - wyniki na czczo i po glukozie praktycznie takie same:)

Widzę, że nieciekawie tutaj skurczowo się zrobiło:/ Współczuję dziewczyny i życzę, aby szybko minęło! Ja też ostatnio nie najlepiej się czuję, ale chyba przez to, że za dużo chodziłam:(

Wszystkim potrzebującym życzę zdrówka!

Witam o poranku
Dziewczyny mam nadzieje ze te skurcze Wam szybko przejda, jezeli nie prosze szybko podejdzcie albo do lekarza albo na izbe i poproscie o KTG. Odmowic nam nie moga juz w tym mcu, jak pisze As ona czuje te skurcze czasem ja w 1 ciazy nie czulam:no:a byly i to dosc nasilone. Pomimo brania nospy regularnie od 7 tyg ciazy 3 razy dziennie i to w podwojnej dawce.
Od wszystkich sie slyszy ze ten 6 mc jest najgorszy, skurczowy wlasnie i u nas na forum tez to sie potwierdza, niestety. Oby do 7 miesiaca;-)

hej dziewczyny :) mam termin na koniec kwietnia- czasem Was podczytuje :) Jesli chodzi o skurcze to juz sporo mam za soba z tym zwiazanego i przed soba :) aktualnie leze w lozku . Bylam juz w szpitalu - KTG jest absolutnie zabronione podczas czynnosci skurczowej macicy, poniewaz przyczepione pasy pobudzaja ja jeszcze bardziej i mozna doprowadzic do nieszczescia. W wypadku silnych skurczy zaleca sie mocniejsze od nospy srodki przeciwskurczowe typu fenoterol. Ja bedac pod kroplowka fenoterolowa w szpitalu mialam zrobione ktg, ale to w celu sprawdzenia tetna dzidziusia.... normalnie sie tego nie robi- pamietajcie ! i nie dotykajcie pod zadnym pozorem brzuszkow :)
bedzie dobrze trzymam kciuki :)

skurczowa lezaca mama ;)

hej Dziewuchy, doczytałam Was, ale ile zapamiętałam to się zaraz okaże..

zdrowia wszystkim chorym! u mnie tylko spękane usta, ucisk w okolicach intymnych i swędząca wysypka na piersiach. zmęczona jestem po weekendzie - imieniny teściowej i kawa u przyjaciółki - nie jest w ciąży (2tyg spóźnienia:/), kiedy facet się dowiedział - ten, który melodramatyzował - popłakał się.. z żalu, że nie. zrozumiecie kiedyś mężczyzn??

antykoncepcja.. też o tym myślałam. nie chcę już więcej dzieci, ale "furtkę" sobie zostawię, bo może mnie mąż przekonać na trzeciego potworka:) myślałam właśnie o spirali.. zapytam gina. do tej pory (do stycznia 2011 od października 2008) miałam plastry. nic mi się nie działo, może tylko w lecie przy upałach troszkę swędziało miejsce przyklejenia i zawsze przyklejałam w innym miejscu (nie powtarzały się od razu). libido w porządku, waga też. po 7miesiącach zaszłam w ciążę - za 1 razem i dzieciaka mam zdrowego. najlepsze, że nie trzeba o nich pamiętać codziennie - tylko raz w tygodniu:)

męża coś wzięło na rozmowy o zakupach dla Hani:D w końcu! z następnej wypłaty co prawda, ale już pytał co upatrzyłam w internecie, o liście potrzebnych rzeczy wspomniał i znalazł mi zajęcie na jutro - segregacja ciuszków po Bartim, żeby wiedzieć co kupić. jest taki słodki kiedy mówi to co chcę usłyszeć;)
po nockach idziemy kupić Bartiemu "dorosłą" pościel - tatuś będzie go przenosił do swojego pokoiku - sam się zaoferował:szok: może to dlatego, że Barti w końcu zauważa tatusia i widzi w nim idola? czekałam na to 3,5 roku! pępowinkę czas odciąć:)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, czy wiadomo Wam cos na temat uzywania mikrofali podczas ciąży? osobiscie uzywam jej 3 razy dziennie po 20 sekund, staram sie wychodzic wtedy z kuchni, ale nie zawsze mi sie to udaje, oczywiscie nie stoje z brzuchem przyduszonym do drzwiczek. Niestety kilka razy zdarzylo mi sie otworzyc drzwiczki zanim dobiegl konca czas grzania, oczywiscie kuchenka natychmiast sie wyłaczala. Wyczytalam w necie ze moze nastapic z powodu oddziaływania mikrofali na ciezarna zanik gałek ocznych u plodu i ogarnelo mnie przerazenie. moje mikrofala jest dosc nowa i przed narodzinami stasia uzywana sporadycznie, od jakiegos czasu uzywam jej do podgrzewania wody. Co o tym sądzicie?
  • Udostępnij
    • Udostępnij ten post przez
    • facebook.gif
      Dodaj do Facebook
    • twitter.png
      Twitter!

biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Dodaj na bloga
progress.gif
Edytuj Odpowiedz Cytuj

Jestem :) Ale tylko na moment, doczytalam - wieeeeeele naskrobalyscie. I pojawily sie skurcze, a prosilam o wylacznie dobre wiesci!
Nasz weekend udany, choc zupelnie inny niz planowalismy. Teraz musze sie juz zajac praca, weic tylko poprawiam wam kolderki.

Dzisiaj koniec leniuchowania, pobudka o 6 bo trzeba do przedszkola. Dziecię wyszykowane czeka na dziadka całe szczęście. Teść się zglosił, ze ma wolne to go odwiezie rano, cąłe szczęście bo -14 a do przedszkola daleko brrrr

reklama
witam u nas tez -14 . mala w nocy goraczkowala.
wczoraj w wiadomosciach zapowiadali ze w nocy z czwartku na piatek ma byc -31 :no::szok:.potem kolejnej nocy -27 i kolejnej znowu -31. nie wiem czy taka temp naprawde bedzie ale ja jade dzis sobie zrobic spore zakupy sporzywcze , bo przy takiej temp samochod mi napewno nie odpali, a nawet wyjsc z domu bym sie bala.

milego dnia wszystkim

Do góry