reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

witam
jesteście szalone, nie było mnie na bb 3 dni a wy spisałyście się na kilka ładnych stron
witam nowe mamuśki
jestem po wizycie( była wczoraj:zawstydzona/y:) niezbyt zadowolona no ale trudno się mówi
pozdrawiam spokojnej nocki życze

reklama
no własnie są rózne przypadki , moj mały na szczescia jak skąnczył dwa lata to przestał mieć pampersy w dzień i za pare miesiecy w nocy ,nauka trwała z 3 dni ,chodził w majtkach i sikał tlumaczyłam ,że ma wołać i było ok

Ale np.znam przypadki ,że mama zakladała 4 latkowi pampersa ,żeby zrobił kupkę bo gdzie indziej nie umiał, a jak chciała być konsekwentna to nie robił z kupy z parę dni i do dziś ma problemy choc ma 6 lat .
Kurcze każde dziecko inne ,zachowanie inne i jak tu dobrze postapić ,to jest własnie odwieczny dylemat rodziców...

Ja po dzisiejszym USG jestem jakoś pozytywnie nastawiona,jak zobaczyłam malutką na tym ekranie to już mam taka ochotę ją przytulić ,zobaczyć ...zresztą nie ma co narzekać czas szybko leci to juz poczatek 25 tygodnia
Dobranoc dla nieśpiących

właśnie, trzeba ze swoim dzieckiem eksperymentować. z każdą rzeczą. Pewnie gdybym Bartka od razu zostawiła w mokrych porach, to uduczanie trwało by 3 dni. każde dziecko jest inne - to w końcu młody człowiek:)
zobaczymy jak będzie z Hanią.. liczę na to, że będziemy się wymieniać doświadczeniami:)

Patina - ja też się doczekać nie mogę, zwłaszcza, że to upragniona córeczka:) już nie dużo nam zostało, niedługo będziemy się pakować i szukać oznak, że "to już":) ale wszystkie będziemy panikować - hihi:)

Znalazłam dziś bajkę dla starszego rodzeństwa "Franklin i zielony książe". taka rozszerzona wersja książeczki. świetna - barti obejrzał całą, a trwa 1h20min:szok: polecam! wracam do książki, bo się troszkę wciągnęłam - mąż idzie na 2 do pracy na 12h, pewnie do tej pory będę czytała:D wariatka;p

dobranoc:)

Witam i zaraz do gina zmykam, trzeba Maciusia popodglądać;-)

Widzę, że o nocnikowaniu mowa.. My na siłę niczego nie robimy, mała na nocnik siada, na drugim lalę sadza, ale dopiero od ok.2 tygodni zaczyna sygnalizować, że chce siusiu, zazwyczaj jak już pampers mokry.

Witajcie :)
No więc zadzwoniłam wczoraj do mojej lekarki i spytałam co robić, skoro fenoterol nie działa i brzuch dalej twardy. Powiedziała, że mam zwiększyć dawkę z 4 do 6 tabletek na dobę i jeśli w ciągu jednego dnia sytuacja się nie zmieni jechać do szpitala. No niestety, nie poprawiło się :( W dodatku w nocy strasznie zakuł mnie jajnik (chyba to był jajnik ).. No coż, wygląda na to, ze albo dziś wieczorem, albo jutro rano będę musiała zjawić się w szpitalu. Staram się jakoś trzymac, ale ciężko mi. Mam nadzieję, że to chwilowe podłamanie nastroju. Pozdrawiam :)

Dzien dobry:)
U nas wszystko ok,mało się czasem odzywam ale nie zawsze jest czas no i przy córci czasem ciężko bo ona zazwyczaj razem ze mną chce klikać :)
Dla mnie temat nocnikowania to jeszcze trochę odległa przyszłość ale fajnie,że mogę poczytać rady i uwagi doświadczonych w tym temacie mam.

Kilolek- "dolina strachu" - jackson lisa. druga część kryminału;)
mnie to właśnie takie książki pociągają;) szkoda, że taka ciekawa książka jest dla mnie rozrywką na jedną noc - musiałabym sobie "dawkować" rozdział dziennie:(

Agushka - trzymam kciuki żeby jednak się poprawiło. siły!

reklama
Witam ja juz po glukozie :tak: wyniki dopiero po 14 . Nie bylo tak tragicznie , wcisnelam troche cytrynki i dalo sie nawet wypić:tak:chociaz raz sie odbekneło tak podejrzanie :eek:ale jakos ogarnelam ten temat:tak: no i nareszcie moge zjesc sniadanko :-)

Agushka trzymaj sie dzielnie mam nadz ze wszystko bedzie dobrze !

Do góry