reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

nietrzymanie moczu pojawiło się u mnie po pierwszym porodzie, razem z hemoroidami, teraz wróciło jedno i drugie - szkoda, że tak wcześnie.. Jakoś musimy to przetrwać, czego się nie robi dla dzieci;)

&&& za wizyty, też dziś idę. I jeszcze do dentysty, bo dziąsło spuchło niesamowicie i aż nachodzi na zęby - nic tylko czekać aż mi wszystkie zęby powypadają:/ ból budzi mnie codziennie koło 1 w nocy i jedynym ratunkiem jest lód. mam nadzieję, że jakoś da się powstrzymać wypychanie tej ósemki żebym mogła wytrzymać do maja - później od razu ją wyrywam! chyba, że wcześniej zwariuję z bólu:/

Fiore - jak nie urok to sraczka.. ;) trzymaj się i podziwiam Cię - dzielna jesteś:)

Dusia - niestety nie pomogę Ci, ale może As jak wejdzie coś doradzi i na pewno uspokoi:) & za synka!

miłego dnia Kochane

reklama
Dzień dobry .
My w domku tzn mały nie szedl do przedszkola , zakatarzony więc niech siedzi w domku.
Może się dziś do kina wybierzemy , bo w domku nuda .
Ja się nie wyspalam , co godzinę pobudka na siku, no i męczyłamnie całą noc zgaga ...
Miłego dnia i &&&& za wizyty :-)

witajcie, dołącze do grona marudzących:) mnie dziś jak chol... bolała prawa strona podbrzusza, własciwie to było takie bardzo nieprzyjemne kłucie. jak sie powtorzy to udam sie do lekarza, na razie nie panikuje...

Witam w słoneczne piękne przedpołudnie!

Wstałam z dobrym nastrojem i uśmiechem na ustach! Podejrzewam, że taki zbawienny wpływ na mój nastrój mają wizyty u gina, ale to nie on sam tak działa :-D
Rano przebudziły mnie ruchy malutkiej i pomyślałam, że to najwspanialsze co jest w ciąży, a faceci mogą nam tylko zazdrościć!!!:-D
Co do wszelkich bóli i skurczy. Mój gin mówi, że to macica przygotowuje się do spełnienia swojej roli do końca, a jeśli siedzisz lub leżysz w niewygodnej dla niej pozycji to się po prostu buntuje. Miałam tak kilka razy, taki ostry ból z boku. Teraz kiedy wstaje w nocy do toalety to czuję ciągnięcie w dole brzucha i taki ucisk. Brzuch kłuje mnie także, kiedy mam większą potrzebę niż siusiu.Gin przepisał mi na te dolegliwości magnez.
Zapewne kiedy bóle się nasilają albo nie ustają to najlepiej zgłosić się do gina.
Dziś mam w planach załatwienie kilka spraw. W mieszkanku ogarnięte, marysia zmywa (czyt. zmywarka) a ja się szykuję na wyjście do miasta :-D Ostatnio zauważyłam, że lubię się wypindrzyć nawet kiedy wychodzę na zwykłe zakupy. To chyba zasługa naszego stanu!:-D
Pozdrawiam wszystkie majówki, za wizyty trzymam &&& i życzę miłego dnia!!!!:-D:-D:-D

Za wizyty trzymam kciuki.
Fiore za Twoje badania w szczególności...

Dusia jak mały?
Ja bym mu w infekcji nie podcinała migdałków ,bo może być gorzej niż jest obecnie ,ale to moje zdanie .:baffled::baffled:
Zdrówka życzę ...
Co do takiego bólu to wyglada na nerwoból od jakiegoś ucisku.
Mała Ci pewnie gdzieś ucisneła na nerw i dlatego .
Jak się powtórzy to wtedy bym dopiero coś z tym robiła.
Niejeden taki ból przed nami .
Wczoraj miałam ucisk na biodro i krzyż ,ale przeżyłam ,a dziś już nie boli.;-)

Witam się z Wami.
Dziś super dzień .
Moja córcia do Polski wraca i minęli już Katowice ...:-):-)
Niedługo ja uściskam.
Muszę nią mocno nacieszyć ,bo w piątek znów wyjeżdża :rofl2::rofl2:.
Ale przecież ferie są tylko raz do roku .;-):-):-)
Miłego dnia dziewczynki.;-);-)

Dzien dobry :)
Ja też mam problem z nietrzymanie moczu-głównie jak kicham. W pierwszej ciąży miałam dokładnie tak samo i po porodzie na szczęście przeszło.

dzien dobry dziewczynki! ja tylko na chwile i wracam do lozeczka. nadal przeziebiona choc wydaje mi sie ze jest troszeczke lepiej, ale nie chce zapeszac :) wczoraj zasnelam przed 1 a wstalam dzis ok. 8, rzadko zdarza mi sie ostatnio tak krotko spac ale nie czuje sie jakos bardzo spiaca.
Patina, mnie tez zgaga meczy od jakiegos tygodnia i najbardziej jak juz wybieram sie do lozeczka, ale jak wypije pol szklanki mleka przed snem to jest ok.
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty no i zycze Wam super dnia!

Ja dopiero dziś wstałam i kończę śniadanko:)
Ten silny ból był jednorazowy i mam nadzieję,że szybko się nie powtórzy.
As, co do tych migdałków to też mam trochę obaw ale jak w poniedziałek byłam z nim u lekarza to niby stwierdził, że zapisze konkretny lek i do końca tygodnia powinno mu przejść. Zobaczymy, w przeciwnym razie będzie trzeba zabieg przełożyć.

Fiore, uważajcie na siebie,
Kciuki dla wszystkich potrzebujących&&&&&&&&&&&&

Miłego dnia;-)

hejka
ja też dołączam do tych które czasem nie trzymają moczu więc bez wkładek ani rusz. No i dietkę muszę trochę trzymać bo poczułam mój hemoroid który nie ujawniał się od pierwszej ciąży :baffled: Dwa dni temu miałam tak twardy brzuch i trochę mnie to przeraziło bo nie miałam czegoś takiego w dwóh wcześniejszych ciążach ale jak się położyłam to mi przeszło. No i czasem też mnie kłuje ale z lewej strony po zmianie pozycji przechodzi
Dlatego dusia lepiej się położyć i powinno cię puścić Natomiast jeżeli to był ból nie dow wytzrymania i czasowo bardzo długi to lepiej konsultuj się z lekarzem:tak: nie martw się bo napewno wszystko jest dobrze
pozdrawiam i młego dnia

reklama
hejka :)
ja juz po sniadanku.
ehh jakos zle mi sie ostatnio wstaje z łóżka :) bym tylko lezala cały czas, zle mi sie spi dopiero nad ranem mam prawdziwy sen.
musze chyba zakupic jakis bardzo ciepły sweter a najlepiej dwa bo juz kurtka ledwo sie zapina, rano z nia nie mam problemu bo jest akurat na styk ale wieczorem jak ja zaloze to masakra cisnie mi i ledwo sie dopina, to chyba znak ze trzeba sobie cos nowego kupic zeby nie sciskac brzucha.
Wy tez macie takie problemy z kurtką czy się jeszcze miescicie? szkoda mi kupowac nowa kurtke na 2 miesiace ehh

Do góry