reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Hej dziewczyny :D
Jak się czujeta ???
Dzis mam dobry dzień. Jeden egzamin do przodu (co dziwne dobrze mi poszedł przy tej mojej godzinie nauki wczoraj :p)
Właśnie wróciłam z korepetycji i muszę coś zjeść, bo się Młodzież domaga :p:p

Jutro ide na badanie ryzyka cukrzycy i sprawdzenie czy nadaję się do badań genetycznych...
W czwartek się dowiem co z tą moją glukozą w moczu i resztą nieprawidłowości.

jak na razie ja jestem na chodzie, Gabriel rzuca się jak najęty więc jest OK

Pozdrówka :*

reklama
fiore ja nic nie podważam po prostu nie każdy takie badanie w ciąży ma.. obdzwoniłam chyba z 10 koleżanek i jedne miały to badanie a drugie nie.
Nie jestem przeciwna temu badaniu bo jak mi je gin . zaleci to oczywiście je zrobię.. zamierzam sama o nie nawet zapytać przy kolejnej wizycie
którą mam 31 stycznia.

Ja tylko pytałam o to badanie czy jest zawsze robione i tak dalej a nie negowałam waszego zdania.. wiem ,ze jest w badaniach OBOWIĄZKOWYCH.
Już się nie wypowiadam na ten temat bo widzę,ze nie zostałam dobrze zrozumiana.:-:)-:)-(

Ilona1990 mam nadzieje,że poczujesz się lepiej ;-)

Carmella witam;):-D

dorka 3 mam kciuki kochana !:tak:

Witajcie Kochane!
Mnie i Mateusza dopadło jednak przeziębienie. Musimy się wykurować bo od niedzieli mamy być z małym w szpitalu w Poznaniu - usunięcie migdałków. Także nie martwcie się bo od niedzieli do środy mnie nie będzie.
Dziewczyny, wczoraj spotkało mnie coś dziwnego ( z Mateuszem w ciąży czegoś takiego nie miałam). Siedziałam wieczorkiem przed kompem i podczytywałam sobie co tam u Was i nagle poczułam takie ostre kłucie z prawej strony, mniej więcej tak od dołu brzucha po brodę. Najpierw myślałam, że to skurcz mnie chwycił ale to był inny ból łagodniejący a za chwilę znów się nasilający. Do tego stopnia, że jak wstałam od kompa to nie miałam siły nawet rozebrać się i umyć, położyłam się tak jak chodziłam. Dopiero w nocy jak się obudziłam i już nie bolało to poszłam się umyć i przebrać. Co to mogło być? Może mała mi na jakiś nerw ucisnęła? Też tak macie?

Pieszczoszka...bo slowo pisane moze byc zrozumiane na tysiac sposobow.Ty pisalas,ze nie kazda z Twoich kolezanek miala i ze zdaniem lekarza/-y nie jest "wazne"tudzie"obowiazkowe",a my Ci piszemy ze wrecz przeciwnie.Oczywiscie zrobisz sama jak uwazasz i to nie jest naklanianie Cie do badania,Slonce ;-)Tylko sie dziwilam,ze wpierw martwilas sie o pewne rzeczy ktore byly dosc "normalne"(nie jestes w tym osamotniona,ja tez tak mam i to nie jest krytyka),a kwestionowalas sprawe krzywej glukozy-stad moje mysli przelane na forum.Nie bierz sobie tego do serca.
Dusia bol jednorazowy byl?Jak noc minela?

Ja jestem na nogach,po tragicznej nocy.Zasnelam po 22,ale przed 1 obudzilo nas trzesienie ziemi o sile 4,2.To juz drugie,blisko i bardziej odczuwalne:baffled:Tym razem sa jakies szkody,ale na razie malo informacji odnalazlam.Boje sie bardzo i choc zasnelam jeszcze na pare chwil,to budzilam sie "zlana potem".Dobrze,ze dzis S w domu caly dzien.
Za godzine-poltorej wychodze na badania,dzis krzywa glukozy i dodatkowa masa innych.Jestem ciekawa gdzie mi sie wkluja :baffled:

Dusiu, nie mam pojecia, ale trzymam kciuki, zeby to bylo, choc niemile, ale normalne :)

U ciebie, Fiore, przebojow ciag dalszy... Ty sie masz dziewczyno! Jak nie zdrowie, to trzesienie ziemi... Powodzenia na badaniach, oby udalo sie jak najmniej bolesnie przez nie przejsc.

Wikasik,bo jak czlowiek nie ma zmartwien,to zycie zaczyna byc monotonne :-p:baffled: Sprawy choc powazne to i pozartowac mozna,ale najwazniejsze to nie dac sie zlemu nastrojowi i wyniesc z kazdego przezycia doswiadczenia na przyszlosc.

Niby tak, ale mimo wszystko zycze ci nieco zwyklej bezproblemowej nudy :p Taka nuda w ramach rozrywki tez nie jest zla ;)

Mi wczoraj pierwszy raz i dzis kolejny przydarzyla sie ciazowa atrakcja - niedotrzymanie moczu... Chyba czas przywitac zapomniane podpaski, tak profilaktycznie...

reklama
Dziekuje Droga Wikasik :tak:
Z niedotrzymaniem moczu nie zazdroszcze.Ja tydzien temu po kichnieciu musialam sie przebrac :zawstydzona/y: Pierwszy raz w zyciu:zawstydzona/y:
Ide sie szykowac do wyjscia.Powodzenia potrzebujacym i mnie samej tez zycze :tak:

Do góry