reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Dzień dobry.
Ja narazie objawow jakichkolwiek brak , nawet piersi nie bola.w pierwszej ciąży od poczatku czułam jakbym miala zaraz okres dostać, a teraz nic tylko test z dwoma kreskami przypomina że to na 99% ciaza!! do lekarza wybieram się pod koniec tygodnia, bo wiem jak ostatnio poszłam za wcześnie i na USG wyszło puste jajo płodowe i dwa tygodnie czekania w stresie czy tam się coś rozwinie? Ciąża liczona jest wedlug 28 cyklu a moje sa niestesty dłuzsze lepiej poczekam jeszce parę dni z lekarzem... choć dziwny ten brak objawów ale podobno każda ciążą inna .....

reklama
As - tak łykam węcej niż normalnie, ale kwasu foliowego 5 mg i dodatkowo fambion gdzie juz jest przetw. kwas foliowy..czyli taki jakiego ja najbardziej potrzebuje....

staram się dużo pić, ale mi się wcale nie chce...kawy i herbaty wogóle nie pije bo mi nie smakuje....wode z sokiem lub inne soki katronowe luz butelkowe...ale naprawde sikam po kilkanaście kropelek może....nawet się zmartwiłam czy to nie nerki mi nawalaja, ale nie boli...więc chyba jest ok.

ten śluz mnie jeszcze trochę martwi....niby na wkładce i papierze czysto, ale jak tam zagrzebnę to nie jest to mleczny sluz..tylko taki brudnawy....kurcze skąd on się bierze?

Anetko, a kiedy masz wizyte...bo nie doczytałam?
Z tego co pamiętam miałaś krwiaczek.
Być może krwiaczek się wydala i dlatego tak jest.
Może też być z przeforsowania ,bo ja tak dziś mam.
Delikatnie zabawiony śluz na wkładce ,ale przyniosłam zakupy z auta i chodzę po schodach i wiem,że to od tego właśnie :baffled::baffled:
Lekarza mam jutro o 20.:tak::tak:
Aż się boję co usłyszę.

Dzień dobry.
Ja narazie objawow jakichkolwiek brak , nawet piersi nie bola.w pierwszej ciąży od poczatku czułam jakbym miala zaraz okres dostać, a teraz nic tylko test z dwoma kreskami przypomina że to na 99% ciaza!! do lekarza wybieram się pod koniec tygodnia, bo wiem jak ostatnio poszłam za wcześnie i na USG wyszło puste jajo płodowe i dwa tygodnie czekania w stresie czy tam się coś rozwinie? Ciąża liczona jest wedlug 28 cyklu a moje sa niestesty dłuzsze lepiej poczekam jeszce parę dni z lekarzem... choć dziwny ten brak objawów ale podobno każda ciążą inna .....
Ja tak miałam z Klaudią.
Gdyby mnie nie kopała to bym nie wierzyła ,że w ciąży jestem.:-D:-D:-D
Dokładnie każda ciąża inna :tak::tak::-):-):-):-)

dziewczyny miałam dziś dziwny sen.
Sniło mi się jakbym była na USG ,ale widziałam siebie w przekroju tak jak w atlasach jest pokazany człowiek ze wszystkimi schematami żył i tętnic :szok::szok: i w środku brzucha brykające dziecko :-):-)
Dziwny sen ,ale ogólnie sympatyczny był.:rofl2::rofl2::rofl2:

mnie tez bola głównie pod dotykiem...tak jak przed @...czaami pojawia się takie ostre kłucie i czasem nocą jak wstaje to takie są całe obolale i naprężone....

a samopoczucie....spoko....nawet nie mam huśtawiek...zresztą wszyscy którzy wiedzą wchodzą mi do pupy...i nie mam powodów nawet żeby sie wkurzać....

ogólnie tylko jestem zmęczona i spiąca...mogłabym nie wychodzić z łóżka...ale sie nie da...

no i doprowadza mnie do szału to bekanie i puszczanie bąków...normalnie nad tym nie panuje....ja taka dama...co to "bułkę przez bibułkę"...a tu takie przypadłości....:wściekła/y:
no i brzuchol mam wywalony...w pracy koleżanki mi dzisiaj powiedziały, że już widac....ale kurcze.....to jeszcze nie ten brzuchol...i jak mam go ukryć, żeby sensacji nie wzbudzać?:zawstydzona/y:

Witam dziewczyny :-)
Jestem tutaj nowa, postanowiłam się zapisać na forum, bo od niedawna jestem przyszłą mamą (mam nadzieję). Jest to moja pierwsza ciąża i jak na razie dopiero zaczątek, ponieważ na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy. Kolejna wizyta 1 października. Termin porodu wg USG to 18 maj 2012 r.
Pozdrawiam

A co do objawów to bolą mnie piersi i mam bardzo wrażliwe sutki, sikam co 10 minut i powoli wzmaga mi się apetyt :-)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny. Od wczoraj wiem, że też jestem majówka:) Mam trochę mieszane uczucia. Ciąża była planowana, ale trochę się obawiam, bo mam w domu 1,5 roczną córkę i nie wiem czy dam radę. Mąż całymi dniami w pracy a my same. Ale jestem dobrej myśli. Pozdrawiam.

reklama
Ja przed poczęciem nie brałam kwasu foliowego, bo nie spodziewałam się,że nastąpi to tak szybko, szczerze mówiąc zupełnie o tym nie pomyślałam. Zaczęłam brać w dniu, w którym dowiedziałam się, że jestem w ciąży. lekarz zalecił mi branie podwójnej dawki tak na wszelki wypadek, czyli 0,8 mg. Łykam jedną tabletkę rano i jedną wieczorem. Lekarz powiedział, że nadmiar nie zaszkodzi, a lepiej uzupełnić szybko ewentualny niedobór. W przyszły poniedziałek mam wizytę i właśnie jutro zamierzam zrobić wyniki z krwi, żeby nie iść z pustymi rękoma i później znów czekać. szczególnie, że pierwszy raz byłam nie u swojego lekarza. Do swojego idę dopiero w przyszły poniedziałek.

Do góry