reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

ja słyszałam,ze nie każdy ją robi. Moja znajoma urodziła 3 dzieci i ani przy jednym nie miała tego zaleconego .. ale nie wiem? Ciekawe czy mi gin. powie żeby szła na takie badanie?!.
Ale skoro robi mi badanie glukozy przez krew i za kazdym razem wynik jest wporzadku to widać nie mam cukrzycy i moze nie musze miec tego badania?

Mam pytanko w jakim wieku macie zamiar ochrzcić maleństwo? macie jakiś przedział?

Ostatnia edycja:
reklama
Asiku, a jakie moga byc to choroby? ja boje sie cukrzycy jak jasna chol..., przy stasiu niby miałam lekka nietolerancje glukozy, ale jak przebadali stasia po urodzeniu to uznali ze jednak nie mialam, przez caly czas kontrolowałam cukier i był ok. teraz juz takze badam cukier kiedy zjem cos slodkiego, ale zawsze miesci sie w normie. zastanawiam sie czy moge sama wykonac takie badanie w domu, posiadam glukometr i wygodniej byloby mi zrobic to samej, poniewaz nie musiałabym wtedy angazowac tesciowej w opieke nad Stasiem.

ja słyszałam,ze nie każdy ją robi. Moja znajoma urodziła 3 dzieci i ani przy jednym nie miała tego zaleconego .. ale nie wiem? Ciekawe czy mi gin. powie żeby szła na takie badanie?!.
Ale skoro robi mi badanie glukozy przez krew i za kazdym razem wynik jest wporzadku to widać nie mam cukrzycy i moze nie musze miec tego badania?

Mam pytanko w jakim wieku macie zamiar ochrzcić maleństwo? macie jakiś przedział?
Wynik z krwi taki normalny nie ma nic wspólnego z tym testem.
Specjalnie robi się test po wypiciu ,żeby sprawdzić jak szybko reaguje organizm,jak organizm wytwarza insulinę i jak się wchłania do tkanek .
To bardzo ważne .:tak::tak:
Jednorazowe badanie nie da Ci żadnego wyniku .:no::no:
Klaudia miała 8 miesięcy ,a Kubuś miał 7 .
Teraz zamierzam pewnie chrzcić dopiero na wiosnę z racji wygodniejszego stroju ,bo wtedy wystarczy płaszczyk na sukienusię ,a jak dziecko większe to i wygodniej dla wszystkich .
Chrzest pewnie przypadnie na Wielkanoc.

Asiku, a jakie moga byc to choroby? ja boje sie cukrzycy jak jasna chol..., przy stasiu niby miałam lekka nietolerancje glukozy, ale jak przebadali stasia po urodzeniu to uznali ze jednak nie mialam, przez caly czas kontrolowałam cukier i był ok. teraz juz takze badam cukier kiedy zjem cos slodkiego, ale zawsze miesci sie w normie. zastanawiam sie czy moge sama wykonac takie badanie w domu, posiadam glukometr i wygodniej byloby mi zrobic to samej, poniewaz nie musiałabym wtedy angazowac tesciowej w opieke nad Stasiem.
Z Kubusiem miałam nietolerancję glukozy ,ale nie miałam cukrzycy ciążowej.
Przy diecie cukry były na niskich poziomach.
Kuba urodził się bez obciążenia cukrzycowego.

Ciąża - cukrzyca ciężarnych - Cukrzyca u kobiety ciężarnej

i tu
U potomstwa matek z cukrzycą mogą występować liczne wady rozwojowe, w tym: wady serca, nerek, układu nerwowego, przewodu pokarmowego i zaburzenia rozwojowe kończyn. Nierozpoznana cukrzyca ciężarnych niesie też ze sobą zagrożenie wystąpieniem powikłań położniczych: wielowodzia, obrzęków, zakażeń dróg moczowych, odmiedniczkowego zapalenia nerek i zatrucia ciążowego.[SUP][2][/SUP] Cukrzyca unormowana i dobrze prowadzona nie stanowi istotnego zagrożenia dla przebiegu ciąży, zdrowia matki i dziecka.

Ja od dwóch dni w temacie cukrzycy siedzę ;/ z powodu tych moich złych wyników... No ale całości dowiem się w czwartek. Na razie odstawiłam słodkości i cukier w piciu :(:( (nienawidzę gorzkiej herbaty :(:( ) i jem w określonych porach...

U mnie ze chrzcinami będzie sajgon:p:p bo my nie chrzcimy dziecka :p ale większość dzieci u mnie w rodzinie chrzczono pół roku po narodzinach

reklama
Mi na samą myśl tego badania na obciążenie glukozą słabo sie robi. Najgorsze będzie chyba wypicie bo aż tak słodkich rzeczy to ja nie lubię.

Ja planuje również chrzest w granicach września tylko w kościele będzie meksyk bo ksiądz pewnie będzie robił problem bo to nieślubne dziecko. A nie ukrywam że szybki chrzest w sobote średnio mnie interesuje.

Do góry