reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie
Mnie od rana cos brzuch pobolewa.
Wzielam nospe i jest lepiej.
Chyba wczoraj przedobrzylam ze sprzataniem:zawstydzona/y:
Caly dzien leze,bo na szczescie moj M ma jak co niedziele etat w kuchni.:-)
Do tego caly tydzien leje deszcz.
Przy tym moim cisnieniu 90/60 mozna tylko spac i spac.
Trzymajcie sie majoweczki...

reklama
W temacie snów, od 2-óch dni czytam o porodzie żeby przestać się bać, bo wiem jak człowiek się na czymś nie zna to się tego najbardziej boi. Po pierwszym dniu z lekturą całą noc śniło mi się rodzę i obudziłam się strasznie zmęczona;-) Tym bardziej, że w ciąży sny sa bardzo realistyczne.
Z kolejnych zakupów: płytki do wc kupione, gres polerowany. Także wc za tydzień zacznie się robić. Tyle z optymistycznych akcentów na dziś.
Pozdrawiam dziewczyny

Zaaneta no niestety, niektórzy wiedza jak nam popsuć humor doszczętnie...

Witam!
Pogoda w kratkę i nastrój też w kratkę.
Wczoraj wieczór spędziliśmy u teściów. A dziś zaprosili nas na obiad. Pojechaliśmy, ale szczerze powiem, że mam już dość. Bardzo ich lubię, ale co za dużo to nie zdrowo. No i oczywiście te snucie planów jak już będzie wnuczka, i dziecka nie można przegrzewać, ubierać o jedną warstwę mniej niż dorosłego. :szok::szok::szok:
Co będzie jak Mała pojawi się na świecie. Już się tego boję!:szok::szok::szok:
Teraz jestem po solidnej porcji lodów śmietankowych z bitą śmietanką, żurawiną, migdałami i kakao, więc humor o wiele lepszy!:-D:-D:-D Czekam na męża, który dziś ma spotkanie.
Pozdrowienia Majówki i miłego niedzielnego popołudnia!

Witam Niedzielnie , mały został wczoraj u babci a my z M dzień nudy i lenistwa heheh

Mam pytanie do mam które mają dzieci z rocznika 2007 ,powiedzcie mi czy nasze dzieci idą do zerówki w tym roku ?? bo niby kiedyś tak miało być ,a pożniej to zmienili , a wczoraj dostałam pismo z MOPSU , ze dostanę we wrzesniu przyznane pieniażki na 5 letnie dziecko które zacznie naukę w szkole ( chodzi o zerówkę) czyli wynika ,że idą w tym roku obowiązkowo ???? sama niewiem jak to w końcu jest ,może ktoś wie???

Dziewczynki, czy Wy juz robiłycie test obciążenia glukozą? ja jeszcze nie, zamierzam wykonac je pod koniec tego tygodnia, wtedy zacznie sie 27 tydzien ciazy, czy to nie za pozno?

ja mam zrobic na nastepna wizyte czyli na 31 stycznia, wybieram sie w przyszlym tygodniu, mysle ze w czwartek, czyli u mnie 24 tydzien. nie wiem kiedy jest za pozno, ale czytalam ze robi sie to badanie miedzy 24 a 28 tygodniem.

reklama
Dziewczynki, czy Wy juz robiłycie test obciążenia glukozą? ja jeszcze nie, zamierzam wykonac je pod koniec tego tygodnia, wtedy zacznie sie 27 tydzien ciazy, czy to nie za pozno?
Test robi się do końca 28 tc ,więc się łapiesz.
To badanie jest bardzo ważne .
Nieleczona matka w ciąży z cukrzycą ,to niestety na 70/80 % chore dziecko po urodzeniu.
Taki test jest obowiazkowy w ciązy i nie wiem dlaczego pieszczoszka Ty go nie masz.
Krew pobiera się na czczo ,potem w ciągu 5 minut trzeba wypić glukozę i zrobić ponowne badanie najlepiej po godzinie i po dwóch .
Wtedy wiadomo jakie jest najwyższe stężenie glukozy po obciążeniu i jaki jest spadek po 2 godzinach.
Wynik po 2 godzinach powinien być zbliżony do tego na czczo.:tak::tak::-)

Do góry