reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Prawda i tak jest taka, że będziemy wiedziały (poza dziewczynami, które mają już od razu ustaloną cesarkę) jak wyjdzie, dopiero jak już urodzimy. Jeśli miałabym "wybierać" to tak jak mówiłam- NATURALNIE. A faktycznie może wyjśc inaczej, trochę sie niepokoję tym, że przez moja dziwne problemy ze stawami, biodrami w szczególności, może coś nie tak pójśc i będzie cesarka potrzebna. Jak to się mówi- pożyjemy zobaczymy ;)

Blizny po cc u mnie juz prawie nie widac,a mialam 21msc temu.Na razie mi nie przeszkadza,ale to prawda ze jest strasznie po cc,przynajmniej ja tak mialam,ale mialam tez rozne inne problemy zwiazane z tym zabiegiem.

A gdybyś miała możliwośc wyboru, co byś wolała?

reklama
Napisalam o zagrozeniach podanych mi przez gina,ale o reszcie nie pisze bo i tak za bardzo zasialam panike-wiec sie poprawiam i kasuje post,niektore z nas sa wrazliwe.

Little_nina chcialabym sn,ale juz o tym nie pisze,bo wiem ze nie jest mozliwe :-(

Ale my za pare lat chcemy jeszcze kolejne malenstwo,wiec mam nadzieje ze teraz z CC pojdzie dobrze!

Dziecko przy porodzie sn jest dużo bardziej dobodźcowane (dojrzałe) naciskając główką cały czas mózg odbiera bodźce i je rejestruje .Takie dzieci w mniejszym stopniu mają problemy z napięciem mięśniowym,oddychaniem ,utrzymywaniem prawidłowej temperatury ,a w późniejszym czasie asymetrią ułożeniową i ewentualnymi rehabilitacjami itp...
Dla mnie jedynym wskazaniem do cesarki byłoby ułożenie pośladkowe lub owinięcie pępowiną ;-):-:)-(

Little_nina chcialabym sn,ale juz o tym nie pisze,bo wiem ze nie jest mozliwe :-(

Ale my za pare lat chcemy jeszcze kolejne malenstwo,wiec mam nadzieje ze teraz z CC pojdzie dobrze!

Jeśli Cię to pocieszy, to my sobie teraz tylko gdybamy, bo tak naprawde życie pokaże. Podejrzewam że sporo z nas i tak nie będzie mogło z różnych względów rodzić SN, nawet gdybyśmy bardzo chciały. Nawet ja, mimo tego że baaardzo chcę SN, obawiam się że ze względu na biodra nie będe mogła, ale jak to lekarz powiedział, mam sie na razie tym nie przejmować, zobaczymy w końcówce ciąży czy coś sie zmieni. Trzymam kciuki, napewno będzie dobrze i mam nadzieje że będziesz jedną z pierwszych z majówek, która się rozpakuje! Wcześniejsze nieplanowane rozpakowania są nieopuszczalne.

Zgadzam sie,nikt nie ma prawa z Was sie rozpakowac wczesniej!Tylko my,te wczesniejsze majowki,co beda mialy ustalana wczesniej cesarke i wyjdzie,ze w kwietniu!Innym zabronione!!:angry:

A szczerze mówiąc samego porodu nie boję się tak bardzo jak tego że podobno pierwsza ciąża jest często przenoszona. No kurde, czekać i czekać?!

reklama
O wlasnie,tutaj mam cos do powiedzenia.Patrzac na wiele moich kolezanek,w zyciu bym nie pozowlila zeby przenosci ciaze.To jest cos,czego po prostu bym nie zniosla.I to nie z powodu oczekiwania,ale komplikacji.To mnie bardziej o strach przyprawia,niz sam porod.

Do góry