reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Jeśli masz umowę na czas określony lub nieokreślony to nie mogą cię tak po prostu zwolnić!
Nie martw sie, pieniądze się zawsze jakimś cudem znajdują gdy dziecko się pojawia!
Pomyślcie teraz z chłopakiem na czym możecie zaoszczędzić?
Tańszy abonament na tv, lub obniżyć abonament za telefon. Napewno można z czegoś zrezygnować.
Przeszukaj dom, szafę. Pewnie znajdziesz rzeczy, których wy już nie używacie a komuś się przyda. Wystawisz na allegro i zawsze jakis grosz wpadnie.
Będzie dobrze nie martw się!

reklama
Mam prośbę do wszystkich dziewczyn z Łodzi powiedzcie gdzie chodzicie do lekarza i w jakim szpitalu macie zamiar rodzić:-)Ja chodzę do All-medu na Wyszyńskiego do doktora Krajewskiego. On pracuje w Matce Polce więc chyba tam będę rodzić, a jak jest u Was?Z góry dzięki za odpowiedzi:-)

Witajcie dziewczynki.
Ja dziś przelotem.:rofl2::rofl2:
Byłam dziś na uczelni dopełnić formalności rezygnacji.:tak::tak:
Potem pojechałam na drugi koniec Warszawy prawie do biblioteki,która okazała się zamknięta :sorry::sorry::sorry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ze złości poszłam do carrefoura i zaszalałam .:sorry::sorry::rofl2::rofl2:
Resztę info znajdziecie na wątku zakupowym.

Teraz zrobiłam obiad i czas na odpoczynek.
idę poleżeć:tak::tak::tak:

Czesc dziewczyny.Juz nie pracuje.... jedna majstrowa nie wiedziała o mojej ciazy i mnie dzis zwolniła:-( załamałam się .Myslałam,że popracuje miesiac moze dwa zarobie sobie na jakis wozek i tak dalej ... Mój chłopak pracuje ale ja by nie było ciagle mieszkamy z moimi rodzicami ..,zle mi z tym . Nie wiem co juz mam myslec.Jak urodzi sie dziecko ciekawa jestem czy damy sobie rady :-(
Przykro mi. A w tej pracy są jakieś warunki zagrażające że Cie zwolniła?
pieszczoszka spokojnie wszystko się ułoży MUSI:-) mnie się kończy umowa w grudniu a z powodu likwidacji zakładu pracy nie będę miała gdzie wrócić:) ale skoro tak miało być jakoś damy sobie rade:-) kto jak nie my majóweczki:-)
Justynamika nie mogą Cię zwolnić jeżeli masz umowę o pracę. Twoja umowa zostaje automatycznie przedłużona do dnia porodu. A Ty jesteś teraz na zwolnieniu czy pracujesz? No i napisz koniecznie ile pracowników zatrudnia Twoja firma.

reklama
Pieszczoszka bardzo mi przykro. Ja pracuje na kontrakcie od paru lat i teraz jestem przy projekcie, ktory konczy sie w lutym. Jednak od wczoraj juz sie nie martwie. Rozmawialam z szefem - takim glownym, nie od mojego projektu, tylko calego dzialu informatycznego, powiedzialam o dziecku, przypomnialam, ze moj kontrakt konczy sie 10 lutego. No i ze nowej pracy na 2 miesiace nie znajde i czy by sie cos dalo pomyslec. On na to wyciagnal cala liste mniejszych projekcikow i rzeczy, ktore beda do zrobienia w okresie marzec-kwiecien i stwierdzil, ze roboty sporo i na pewno sie przydam :)Kazal zarezerwowac spotkanie z nim tuz przed swietami, bo wtedy bedzie mi mogl podac konkrety odnosnie przedluzenia kontraktu :) bardzo sie ciesze, ze spotykam normalnych ludzi. Gratulowal, dopytywal o plec, pokazal zdjecie swich corek 13 i 16 lat maja.

Tzymam kciuki za Was wszystkie borykajace sie z pracodawcami, tudziez ich brakiem! Oby sie wszystko jak najlepiej ulozylo!

Do góry