reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ja już po wizycie. Szczegóły na odpowiednim wątku. Dziękuję za kciukasy :) Idę się położyć, bo po usg boli mnie brzuch (jeździła po brzuchu a ja mam krwiaczki na nim po zastrzykach i dlatego).

reklama
Dziewczyny, czy możecie mi wyjaśnić co to tak dokładnie oznacza skracanie się szyjki macicy? Bo byłam dość zdenerwowana u lekarki i nie dopytałam..:(

juz wyjasniam:) pamietam do dokladnie z poprzedniej ciąży, poniewaz mialam zagrozenie przedwczesnym porodem od 24tc. otoz szyjka podczas porodu skraca sie i rozwiera na obu końcach. bardzo czesto jest jednak tak ze zaczyna skracac sie wczesniej, a nawet duzo wczesniej. jesli lekarka nie skierowała Cie do szpitala oznacza to ze u Ciebie skrocila sie nieznacznie, musisz jednak uwazac aby nie skracala sie dalej. nie dzwigaj, duzo odpoczywaj, jak masz mozliwosc to jak najwiecej lez, ale nie panikuj. ja od 24tc. mialam szyjke znacznie skrocona i mialam rozwarcie 1,5cm. ciąza skonczyla sie we wlasciwym terminie i cc poniewaz nie postepowało rozwarcie:) gdyby okazalo sie jednak iz szyjka skraca sie niebezpiecznie to wtedy stosuje sie specjalne zabezpieczenia passery lub krazki ktore blokuja ujscie szyjki. jesli szyjka jest tylko skrocona to trzeba sie oszczedzac, a jesli rowniez pojawia sie rozwarcie to basen i korzystanie z publicznym toalet zakazane, poniewaz infekcja mogłaby zakonczyc sie zakazeniem wewnatrzmacicznym i przedwczesnym porodem. jesli jednak lekarka nic konkretnego na ten temat nie mowila tzn ze szyjka skrocila sie tylko troszke, woiec glowa do gory.

Witajcie!
Ja z niemowiacych,wiec sie ciesze ze istenieje forum i moge popisac;-)Napisalam na roznych tematach,wiec sie nie bede rozwijac i tutaj.
Co do porzadkow,to teraz zajmuje sie tym Mama,bo "wie i umie lepiej" razem z S-zreszta ja sie musze oszczedzac i nie moge nawet zmywarki zaladowac.Wczesniej na zmiane z mezem sie zajmowalam przed ciaza,w sensie razem,a zanim przyjechala Mama to sie S porzadkami raczyl.
Ide spac,bo na rano do lekarza.Zal mi S,bo ma dzis na nocke,a caly dzien u lekarzy bylismy,a rano po pracy ponownie jedziemy.
Dobranoc!

JA chodze do gin.położnika. Co do mojego faceta to takiego to ze świecą szukać ;) Myje podłogi,naczynia i nie jest pantoflarzem hehe :D Pozatym bardzo sie troszczy o mnie i nasze maleństwo...całuje brzuszek,mówi do niego;) Dziewczyny które wybieraja sie do szpitala trzymam za was kciuki !!!

dila kochana...Do pracy wrocilam bo pieniazki mi sie przydadza a nie bede miec macierzynskiego ani nic bo to umowa zlecenie ;/ Chce tak popracować miesiąc no najwiecej dwa.Prace mam siedzaca wiec nic mi nie grozi:) dziekuje,że pytasz;)
suzi 1 mam nadzieje,że niedługo wrocisz do nas

Ja własnie wrociłam z pracy oczywiście jestem zmeczona i bola mnie plecki:( zaraz ide spać ... Dobranoc kochane ;*

witam majóweczki. dzisiaj mam wizytę i nie mogę spać przez to. jestem w takim stresie, że szok. a to wszystko z tego powodu, że nie czuję jakoś specjalnie teraz tej ciąży. już wolałam jak mnie wszystko bolało... a najgorsze jest to, że moja gin nawet nie ma w tym gabinecie usg, więc nic nie zobaczę i tak... tak bardzo się boję o moją kruszynkę...i jeszcze to przeziębienie...ech...

Witam Was z rana.
Wstalam o 7,ale dla zabicia czasu w oczekiwaniu na powrot meza z pracy weszlam na pc,poinformowac reszte "swiata" o Leo ;-) I sie przygotowuje do kontrolnej wizyty w szpitalu.
Milego dnia!

Witam Was z rana.
Wstalam o 7,ale dla zabicia czasu w oczekiwaniu na powrot meza z pracy weszlam na pc,poinformowac reszte "swiata" o Leo ;-) I sie przygotowuje do kontrolnej wizyty w szpitalu.
Milego dnia!
a ja się o Leo dowiedziałam dziś ale na innym wątku i jakież było moje zaskoczenie. wow! Leo- świetne imię, bardzo mi się podoba:tak:

reklama
agasim wszystko bedzie dobrze:tak:
fiore dlaczego Ty z tych niemowicych? Fajnie ze bedziesz miala parke:tak: Ja tez chcialabym chlopca ale dziewczynka nie pogardze oby bylo zdrowe:tak:
Pieszczoszka no niestety jak taka sytuacja to trzeba kombinowac kaske na wyprawke:tak: Powodzenia w pracy:tak:
Ja rano odporowadzilam mloda do przedszkola, przyszlam i zaczelam ukladac w szafkach posciel itd:tak:Potem zabralam sie za kuchnie, az w koncu mnie zemdlilo bo sie glodna zrobilam:eek: Teraz juz zjadlam i musze dokonczyc pozadki w kuchni:tak: Dzis idziemy na msze za G tate mija rok od jego smierci:-(

Do góry