reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

witam wszystkie majowki! sledze was od jakiegos czasu ale nie nadazam bo duzo piszecie! mimo wszystko spróbuję dotrzymac wam kroku od czasu do czasu! po 7 miesiacach staran z testami owulacyjnymi i temperaturka (a tak ogolnie to po 11 miesiacach) w koncu ujrzelismy nasz upragniony pierwszy w zyciu POZYTYWNY test ciazowy!
biggrin.gif
co za radosc! (nie jestesmy juz tacy mlodzi jakby sie chcialo) a wlasnie we wrzesniu mialam miec badanie na droznosc jajowodow a tu taka niespodzianka! niespodzianka bo owulacje mialam z tygodniowym opoznieniem i juz mylalam ze to cykl bezowulacyjny i sobie odpuściliśmy...podobno to tak wlasnie bywa
confused.gif
na suwaczku zaznaczylam date o 5-6 dni pozniej tj.wedlug monitorowanej owulacji a nie wedlug ostatniej miesiaczki... jutro mam kolejne USG bo to ktore mialam w tamtym tygodniu (czyli w 5 tygodniu biorac pod uwage poslizg z owulacja ale wedlug tabeli w 6 tygodniu) byl widoczny tylko 8 mm pecherzyk ciazowy...troche sie martwie bo wydaje mi sie ze powinien byc troszke wiekszy... jutro mam nadzieje zobaczyc cos wiecej... przedtem mialam koszmary bo balam sie ze mam niedrozne jajowody a teraz mam schiza na punkcie ciazy obumarlej... a znam caly tuzin takich przypadkow... tym bardziej ze nie mam praktycznie zadnych objawow,czuje sie swietnie, o wiele lepiej niz w ciagu ostatniego roku, jestem pelna energi i malo spie (zwykle bylo na odwrot!) owszem czuje lekki bol piersi i ucisk w podbrzuszu, czeste sikanie i zaparcia ale nic wiecej... z tego co widze to wy dziewczyny macie objawy o wiele bardziej zaawansowane! zrobilam sobie tymczasem ogolne badania krwi i wszystko jest ok, jedynie tak jak podejrzewalam jestem toxo negatywna wiec musze uwazac na toxoplazmoze. pisze zza granicy... teraz ide sobie poczytac dokladniej w innych postach na temat USG w 6 tygodniu! hejjj!

reklama
Majówka 2011 życzy Wam szczęśliwych bez dolegliwości ciąż i przede wszystkim donoszonych . Ten czas szybko leci i nawet się nie obejrzycie a dzieciaczki będą z Wami :)

jeee majówki już podpięte wyżej:-) życzę Wam owocnych 9 miesięcy a raczej już tylko 8 :-) pozdrawiam serdecznie kwietniówka 2012 suzi ja byłam na pierwszej wizycie w 8 tygodniu i od razu miałam założoną kartę więc to chyba zależy od lekarza:tak:

SISSI, będzie wszystko dobrze, jak ja byłam na tym etapie na usg to nawet nie było widac pęcherzyka, a juz tydzien pozniej byl pecherzyk, zarodek i bijące serduszko:)
Suzi, ja w pierwszej ciąży miałam zalożona karte juz na pierwszej wizycie, a teraz u innego lekarza byłam już na dwóch wizytach i karty nie mam. To zależy od lekarza.
As, gratuluję serdecznie:)

As kochana witaj u nas :-) Gratuluje i zycze oby wszystko bylo OK! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Karta pewno zalezy od lekarza kiedy zaklada, ale ja przewaznie mialam zakladane na 2 wizycie...tyle ze ja szlam zawsze pozno kolo 9-10 tygodnia na pierwsza

witam Kochane:)

dopisuję się do Was z terminem 15maja (z moich obliczeń, bo karty ciąży jeszcze nie mam założonej, ale dziś lekarz stwierdził, że widać pęcherzyk (akurat trafiłam na dzień z usg:))).

życzę zdrówka (ciąży bez tych mniej kolorowych objawów) i szczęśliwego zakończenia:)

reklama
Czesc Wszystkim!
Chcialam tylko napisac ze bylam w ciazy.Okazalo sie wczoraj ze ciaza jest martwa i umiejscowila sie za prawym jajnikiem.Jest na tyle mala ze powinna sie sama wchlonac jesli do poniedzialku nie wchlonie sie ide do szpitala.Juz na tym watku nie bede pisac bo juz mnie ten rok i miesiac nie dotyczy a bedzie mi tylko przykro:( Trzymajcie sie kochane.

Do góry