reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Dzień dobry Sobotnie !
Mnie na początku sniły się sny o płci teraz jakoś nie , choć czytam i oglodam ciągle o porodach mam jakąś manie , nie mogę się doczekać wogóle się nie boje :cool: może mi to przyjdzie podobno przy drugim kobiety bardziej się boją a ja jakoś nie , jak wy dziewczyny które rodzą po raz kolejny jest strach ?

ja drugi poród źle nie wspominam śmieję się że poszło zbyt gładko choć nie powiem bałam się teraz po raz trzeci jakoś nie myśle narazie o tym byle nie był taki jak pierwszy brrr....
miłego dnia

reklama
dzień doberek :) Ja się obudziłam z bólem głowy i na dodatek rośnie mi ósemka i poprostu mi za przeproszeniem rozpier... dziąsło. Taki ból,że masakra.Rosną mi w sumie cztery ósemki na raz ale np . jedna rośnie 1 mies. pozniej mam np. spokoj 4 mies. i znowu zaczyna mnie katowac;( pomału się zastanawiam czy je usunac? ale w ciazy nie wiem czy to dobry pomysł?!?! bo dają dosc duzo znieczulenia;/ no i wyrwanie czterech ósemek to koszt 1000zł :( zobaczymy co bedzie w nastepnych dniach i ile jeszcze wytrzymam z tym bólem. Co do snów o porodzie i dzieciach.Mi się śniło,że raz urodziłam dziewczynke a raz chlopca.W sumie niektore sny tez sie czyta ponoć odwrotnie.Ponoć wrozba z obrączką sie nie myli co do tego czy ma byc chlopiec czy dziewczynka..przynajmniej starsze pokolenie tak mówi.Mi mama robiła taką wróżbe i niby mam mieć dziewczynke,pozniej tez zrobiła chłopakowi i jemu wyszło to samo... wieć moze jednak:D

Kilolek. ja po pierwszych wampirzych opowiadaniach i filmie mialam raczej milsze sny(szczegolnie z Edwardem ahahaha:-D)...czekam na srode,bo idziemy z mezem(niechetnym,ale dla mnie zawsze robi wyjatki :-p) do kina na "Breaking Dawn part 1"
Pieszczoszka -postaraj sie jakos przetrwac ten bol,mam nadzieje ze bedzie lepiej z dnia na dzien!Moim zdaniem nie wyrwa Ci zeba w ciazy,przynajmniej u nas jest to zakazane.Ja jestem zapisana do publicznego dentysty na styczen,czekam od czerwca,ale musze przelozyc na maj/czerwiec 2012 bo nawet rtg nie moga zrobic.Ja mam wszystkie 4 osemki i jakos z nimi musze zyc.Obiecalam sobie,ze w przyszlosci zaloze sobie aparat,bo mam kly jak wampirki(trojki wybijajace) i zaczynaja mi przeszkadza,przez te osemki.

Co do porodow Dziewczyny,to ja sie boje tego co bedzie po CC,ale modle sie tez ze moze porod zacznie sie wczesniej samoistnie i nie bede musiala miec cesarki ;-) Chociaz wracajac pamieci do tych niepotrzebnych dluuugich godzin "porod-przed-cc",to nie wiem juz sama.Na razie samych zabiegow,ani porodu sie nie boje(widocznie zapomnialam o bolu,ale pewnie zacznie mi sie przypominac im data zacznie sie przyblizac :-p)
Ok,uciekam bo wszyscy sobie odpoczywaja,a ja chcialam sie odezwac dopoki moglam,ale teraz tez mnie troszke sen nachodzi.Przynajmniej godzinke sie przespie,to nabiore energii(oby!)

Witam,
pieszczoszka ja mialam 4 osemki:tak: Dwie wyrwane normalnie,jedna kilka lat temu druga na poczatku roku w gabinecie dentystycznym:tak: Nastepne dwie mam do wyrwania ale niestety juz chirurgicznie:eek:,wiec musze czekac i po porodzie wyrwac:tak:
fiore u nas ciezarna moze wyrywac zeby i blabowac jesli nie ma przeciwskazan:tak:
Co do porodu boje sie bardzo, wlasciwie poprzedni porod nie byl straszny ale ta nie moc lezenie przez dobe i sazanie na innych to mnie najbardziej dobija:-( Po pierwszym porodze tez niby ok, ale jak urodzilam o 16.20 tak syna dostalam przed 7 rano:szok: to byl porod naturalny, ale 14,5 roku temu:tak: Na razie mi sie nic nie sni zwiazanego z porodem ani z plcia dziecka:tak:
U mnie juz lepiej, wczoraj zrobilam mala diete tzn jadlam malo bo nie bylam glodna, a dzis rano to chyba bym zjadla konia z kopytami:-D Dzis idziemy do znajomych na andrzejki:tak:
Koncze bo zabieram sie za pranie a pozniej wychodzimy:tak:

witam Was dziewczeta w to wietrzne sobotnie juz popoludnie! :-) od wczoraj mam internet! ale sie ciesze :-) w koncu bede mogla byc na biezaco :-) od wczoraj probowalam nadrobic wpisy, ktore mnie ominely ale niestety nie dalam rady :-) poza tym troche kiepsko sie wczoraj czulam i dlatego sie nie przywitalam. dzisiaj jestem tez tylko na chwile bo mam pod opieka 1,5-roczne dzieciatko kolezanki. teraz spi, uff. ale pewnie niedlugo sie obudzi. od dzisiaj postaram sie juz byc z Wami codziennie :-) tak ogolnie to czujemy sie z moja dzidzia calkiem dobrze, wczoraj troche mi bylo slabo ale dzis jest juz ok. pozdrawiam i do pozniej!

Witajcie
Już po zakupach, ale może jeszcze się wybiorę rozeznać się za prezentami świątecznymi. W tym roku mam zamiar kupić wszystko dużo wcześniej i pięknie zapakować. W tamtym roku była masakra, robiliśmy rodzinną Wigilię i ledwie zdążyliśmy ze wszystkim, a przez ten pospiech zapomniałam o prezencie dla męża i dopiero podczas rozdawania prezentów mi się p;przypomniało, że leży niezapakowany w szafce schowany przed mężem:szok::szok: Humor mam dziś dobry mimo, że czeka na mnie sterta prasowania i mega sprzątanie;-);-)

odnosnie snow o ktorych ostatnio pisalyscie to mi sie snil kilka razy chlopczyk, ktorego urodzilam, blondyn. i tak szybko rosl ze nie zdazylam go wszystkim pokazac takiego malutkiego. 2 razy mi sie snilo ze tak wlasnie rosl szybko. porod tez mi sie snil. ale te sny mialam krotko przed tym jak zaszlam w ciaze. teraz nie snia mi sie dzieci ani nic zwiazane z tym ze jestem w ciazy.

Witam sie sobotnio:-)
Kurcze ale jestem dzis szczesliwa :-D koleżance z Weteranek pokazaly sie Ii krechyna teście :-D:-D:-D:-D Tak mi humorek to poprawilo ;-)
U nas ok:) Meżuś pojechal na zakupy a ja zaraz wstawiam obiadek:tak: Popoludniu idziemy do Cioci i Wójka ale sa nie wiele od nas starsi wiec traktujemy sie jak znajomi:-) Zawsze jest tam kupa śmiechu:-D i dobrze bo sie odstresujemy;-)
Jutro mezulek idzie na caly dzien do pracy a ja jade do koleżanki z którą sie dawno nie wiedzialam:-D z czego też sie bardzo ciesze :-) Ogólnie pozytywny dzień:-p

No i caly czas walcze z garderobą:eek: nie wiedzialam ze mamy aż tyle gratów :eek::sorry: i jak sie powynosilo to wszystko to ten pokój jest naprawde duzyyyyy:tak: Fajnie:-) Już nie mogę sie doczekać jak zaczniemy robić typowo dzieciecy pokoik:tak::-D
no to wielki Cmok w Waszą strone :*:*:*:*

a ja mam humor do bani, wszystko mnie drażni.

fiore a jak sie poród wczesniej zacznie to będziesz mogla rodzic sn za miast cc? czemu?
podono najlepiej w ciąży aparat zakładac, bo kości sie rozluźniają i dużo lepszy efekt jest czyli duzo szybciej się nastawiają

pieszczoszka kup sobie bobodent w aptece, to maść na ząbkowanie dla niemowląt, mi pomógł.

reklama
Co do ósemek- od prawie 4 lat z nimi walcze. Wychodzą i wyjśc nie mogą a ja sie boje do dentysty iśc. Średnio co miesiąc robi mi sie zapalene dziąseł, wtedy namiętnie płynu do płukania ust używam i jakoś daje radę. Z tego co wiem, żeby wyrwać zęby które jeszcze częściowo w dziąśle siedzą to trzeba do chirurga iść, wiec tym bardziej sie boje. Jak złapie mnie mocniej, tak że musze przez słomke ostrożnie jeść to zawsze przysięgam sobie że jak tylko minie to pójde do dentysty, do tej pory sie nie zabrałam za to :wściekła/y:

Do góry