reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
dusia - powodzenia!

Dziewczynki, ja wpadam na chwilę z taką informacją: otóż dowiedziałam się w mojej przychodni rodzinnej, że moja położna środowiskowa organizuje różne spotkania z przyszłymi mamami. Właśnie do niej dzwoniłam o szczegóły i dowiedziałam się, że od 21 tygodnia proponuje różne szkolenia - m.in ciąża, przygotowanie do porodu, rozwój maluszka, opieka nad maluszkiem itp. Wszystkie odbywają się w domu ciężarnej (lub w umówionym miejscu) i co najważniejsze - są za darmo! Podobno w wielu miejscach taka praktyka już jest tylko kobiety nie wiedzą i nie korzystają z tej pomocy. Warto zatem pójść do swojej przychodni i poprosić o kontakt z położną i zapytać czy oferuje ona jakąś pomoc itp jeszcze przed porodem. Myślę, że warto!

u nas położna przychodzi do domu każdej ciężarnej (raz, albo dwa - nie pamiętam) i poźniej 3 razy po porodzie. w ciąży głównym powodem (tak myslę po wywiadzie) jest stwierdzenie warunków w domu i relacji w rodzinie. pytała nas o ilość pokoi, oglądała je, sprawy finansowe też były poruszane (nie trzeba było odp, ale my nie mieliśmy nic do ukrycia). oczywiście odpowiadała na pytania, rozwiewała wątpliwości, opowiadała o porodzie i ta sama położna przychodziła po porodzie, pomagała przy pępuszku, alergii, karmieniu itp. teraz zapisałam się do tej samej pani, co przy Bartim, więc to już "zaprzyjaźniona pomoc" :)
i jest to za darmo.

agushka;) ciesze się,że myślimy podobnie i ,że w jakis sposob ci moge pomoc he;)

Ja dziś wstałam przed 11 i juz od razu miałam mdłości..ucieszyłam się ostatnio i pomyslałam,że wkoncu mineły... ale niestety dziś niespodzianka ;/ znowu się zaczyna latanie do kibla,krecenie w glowie......bozeee ile to jeszcze bedzie trwac,inne kobiety fajnie ciaze przechodza.Np. moja znajoma to nawet nie odczuwala tego,ze jest w ciazy bo tak dobrze sie czuła.A ja same dolegliwości...zgaga,bol brzucha,wymioty i tak dalej...

ps. wczoraj mi mama robiła wrozbe z obraczką hehe :) i wyszlo,że niby nosze w sobie dziewczynke;) zobaczymy czy sie sprawdzi:p

witam słonecznie z Wysp:-)
dusia powodzenia
suzi życzę żebyś żadnych skoków ciśnienia nie miała :tak::tak: same zdrówko Tobie, wszystkim majówkom!!!:tak:
co de sexu ostatnio mnie coś napadło ale tylko raz:rofl2: męża zmolestowałam co do uważania ja na pewne pozycje sobie nie pozwalam tak już mam w ciąży :happy:

dziuraWskarpecie ja się cieszę że moje maluchy ospę przechodzą ale z drugiej strony martwiłam się o moje maleństwo ale już się dowiadywałam że nic w łonie matki nie zagraża, przynajmniej w moim przypadku oby tak było, bo literatura z internetu przyprawia o zawał
miłego dnia

Ostatnia edycja:
czesc Karis:)
U nas w Bytomiu tez ladnie swieci slonko :tak:oby tak dalej

Dziewczyny u mnie na suwaczku jest ze dzidzia waży 150 gr a ja jak bylam w czwartek na wizytcie (teraz spojrzalam na fotke) i dzidzia wtedy ważyła 171 gr:eek: czyli to było ponad tydzien temu:eek: to znaczy ze rosnie maly grubasek ?:laugh2:

Ostatnia edycja:
czesc Karis:)
U nas w Bytomiu tez ladnie swieci slonko :tak:oby tak dalej;-)
prawda że lepsze samopoczucie:-)
mówię Wam ale wczoraj nakrzyczałam na męża i to raczej ostro przesadziłam a on powiedział "przytul się do mnie pocałuj i będzie ok"Fakt że jak nakrzyczałam to mi później lepiej było:tak::tak::tak: ale za to jak głupio:sorry:śmiał się później że polowałam na niego cały dzień

Heheheh wiesz ze u mnie jest podobnie:-D ja krzycze na mojego M a on "dobrze kochanie jak chcesz, przytul sie...no rozwala mnie to na lopatki
:sorry:
A co myslisz o wadze? bo teraz mnie to zastanawia:laugh2:

reklama
Dzien dobry !
U mnie też dziś mdłości blee a też miałam nadzieje ,żę juz mineły :angry: kiedy będę czuła sie ok? (MAJ?) hehe
U nas też słoneczko wybieram się z małym na spacerek wykorzystać pogodę , jutro ma być zimno i wichury:baffled:
miłego Dnia :-)

Do góry