reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

zanetaaa nie ma co sluchac tesciow tylko sluchac rozumu:)

ja mam mordę jak dalmatyńczyk:( cała w pryszczach i plamach:( miałam zawsze ładną cerę, byłam ładna i zadbana, teraz patrzeć nie mogę na siebie... mam nadzieję, że żadne blizny po tych syfach mi nie zostaną... jeszcze kilka miesięcy temu się przeprowadziliśmy i nie mamy nawet łazienki zrobionej i muszę się myć w umywalce/misce:/ pewnie stąd ta swędząca wysypka.. śpimy w kuchni, bo remontu nie mogliśmy robić póki nie zrobimy ogrzewania(piec,komin,kaloryfery) bo mamy wilgoć i grzyba-.- na szczęście K. kupił piec, odłożył pieniądze i niedługo zaczynamy remont - pokój dzienny , łazienka, dobudowany pokoj na parterze i za kilka lat piętro.... ehh ale teraz warunki to..

reklama
CARMELLA - właśnie tego się boję, a my będziemy już mieli wtedy dwójkę dzieci.. ja bym to przetrzymała, ale.. nie chcę.. planowaliśmy, że zrobimy tylko dół, ale tak żeby dało się mieszkać, nie chcę żyć w remoncie przez 10 lat...
ustaliliśmy wszystko kiedy decydowaliśmy się na dom, ale teraz mąż jest przekabacony.. czy oni nie zdają sobie sprawy z tego ile potrzeba pieniędzy? ile życia zmarnujemy na remont i oszczędzanie?

życzę Ci szybkiego remontu po Waszej myśli i wielkieeeej wanny;)

najlepiej zrobić tak, jak było ustalone- pewnie było na spokojnie przemyślane, wszystkie za i przeciw.. spontaniczne decyzje można podejmować w kinie, nie podczas remontu, budowania.. no ale co mamusia powie to wiadomo;)

no już do zimy napewno zrobimy:) prysznic będzie. haha a siku i resztę do domu teściowej naprzeciwko chodzimy;) ale już niedługo będę na własnym tronie z gazetką...:D i tak się cieszę, jesteśmy młodzi 20/23 i na swoim od jakiegoś czasu:) dom jest z duzej stodoly przerobiony, w tym samym budynku K. ma warsztat:) ale jest b.duzo miejsca na duuza kuchnie i duuzepokoje w przyszłości:) a wanna napewno kiedyś:D

musimy pomieścić 5 psów.. 2 duze i 3 szczeniaki z 6 , które urodziła nam przypadkiem przybłęda..

my mamy ten luksus, że zaczynamy od nowa i wszystko będzie jak zaplanujemy - duży salon, duża kuchnia otwarta na salon z wyspą (aż mi się chce piszczeć ze szczęścia), na poddaszu łazienka z wanną i prysznicem i 3 sypialnie - w sam raz skoro ma być dwójka Smyków:) niestety działka obok domu teściów.. już widzę te kontrole czystości i wpadanie po szklankę cukru:/
niech będzie jak chce byle by było nasze;)

psinkę też będziemy niedługo przygarniać ze schroniska, ale jedna wystarczy - suczka i wysterylizowana (wydaje mi się to okrutne, ale zapobiegnie przykrościom). z pieskiem czekamy do drugiego dzieciątka, lepiej jak zwierzak będzie od początku z dwójką, ma być przecież ich przyjacielem;)

Ostatnia edycja:
my też wszystko po swojemu:) tak to z 2 lata u teściów.. a to wieś... historie różne zostawię dla siebie-.- szkoda pisać:)
my mamy właśnie naprzeciwko, ale będziemy murować tamte drzwi i z drugiej strony zrobimy drzwi:) kurde dziś się wystaszyłam, bo dość ciężkiego psa musiałam przenieść.. ibrzuch trochę mnie kłuje i kłuł...
hah zawsze można udawać, że nikogo w domu nie ma;) z tym cukrem;)
my na dole mamy kuchnię, pokój w ktorym bedzie wybudowana łazienka (duży pokój, więc wc miejsca mu nie zabierze), dobudowany pokoik dla bachora:) a na piętrze to i z 5 pokoi możemy mieć:) ale chcę 2.. sypialnię dla nas i drugi pokój, jak bachor będzie większy:D:D:D no i mamy duze pole:) z dużym stawem:) tylko się odgrodzić od warsztatu i reszty i będzie git:)

no to widzę, że będzie super;) ja już nawet kolory ścian zaplanowałam:p
nikogo nie ma w domu? jestem pewna, że dobrze będzie wiedziała kiedy jestem..

tylko z tym stawem uważaj, tego lata sąsiadowi utopiło się roczne dziecko w oczu wodnym.. takim malutkim, ale przewróciło się buźką w wodę. reanimowali, ale niestety.. nie straszę, ale ja osobiście strasznie się boję.

wiem,ale ja nie pracuję ani nie będę pracować, więc czas na pilnowanie będę mieć:) K. jest cały czas koło domu i na dworze więc też:)
i jakie kolory wybrałaś? ja chcę jakieś fiolety, róże, czerwienie, zebry i pantery:p lubię takie niestandardowe:) chociaz kuchnie mamy w odcieniach brązowych :) i łazienka też w takich będzie, ale z pokojami zaszalejemy :)

co do stawu, gdyby był ogrodzony jakoś to by pewnie bardziej kusił... tam płytko jest, do połowy łydki.. ale będziemy oczywiście bardzo uważać.

Ostatnia edycja:
kuchnię chcę fioletową;) ściany i płytki, a meble średni brąz..
salon... szary, fototapeta NY i czerwone sofy i firanki, dywan zebra:)
łazienka też jakaś ciemniejsza.. może brąz..
dziecięce pokoje oczywiście jasne, może jak teraz żółte (ajerkoniak z błękitnymi pasami- naklejkami z kubusiem puchatkiem)?
marzy mi sie dla dziewczynki różowo- zielony..
sypialnia jak teraz - połowa turkus, połowa brąz i tapeta z mieszanką kolorów:)

wow będzie świetnie wyglądało! takie fototapety z miastami swietnie wyglądają:) ja myśłałam, żeby takiepierwsze rozkładówki Playboya z lat 50-60 wydrukować na specjalnym papierze i do sypialni w antyramach:) czerwone sofy skórzane? łazienka jak brązowa to od razu cieplej w niej:D na bachorowy pokój;) nie mam pomysłu jeszcze.. zrobimy jej neutralnie, a później samo wybierze co tylko będzie chciało:D żeby miało własny raj:)
a turkus z brązem musi bardzo ciekawe wyglądać, masz jakieś zdjęcia?
ja np nienawidze jakiś jasnych kolorów, takeigo malowania pigment i biała farba... i wszysktie ściany takie same.. albo tanich tapet w obrzydliwe wzory.. teściowa sypialnie ma zrobiona takimi tapetami za 8 zł które wyglądają jak brudne.. jak robiła remont to zawsze te same kolory... rozbebłane:D jak całe jej gotowanie zresztą.. szkoda pisać hehe:D jeszcze mój K. tu zajrzy i się obrazi:D

reklama
nie miałam za bardzo, więc zrobiłam tak na szybko:)
DSC00320.jpgDSC00321.jpg
kawałek ścianki w sypialni (za nią jest szafa/garderoba), po drugiej str, dwie ściany są turkusowe , okna niestety stare jak i dom.. i pokój bartka, ale górna cześć, bo dolnej nie widać spod zabawek i basenu z kulkami:)

Załączniki

• 100_1286.jpg
    100_1286.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 35
Do góry