reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Dobry Wieczór ;)))
Witam wszystkie Majóweczki ;)
Dziewczyny mam pytanie mam termin porodu na 31.05.2012 jaki są szanse ze urodze w terminie?? Ostatnio gdy sama obliczałam mniej wiecej termin wyszło na początek czerwca a moja gin mi mówi maj ;)))

reklama
Dobry Wieczór ;)))
Witam wszystkie Majóweczki ;)
Dziewczyny mam pytanie mam termin porodu na 31.05.2012 jaki są szanse ze urodze w terminie?? Ostatnio gdy sama obliczałam mniej wiecej termin wyszło na początek czerwca a moja gin mi mówi maj ;)))

Trudno określić termin porodu na 100% i powiedzieć, że urodzisz w terminie, tego nie wie nikt, nawet lekarz, chyba że masz ustalone cesarskie cięcie to podadzą Ci nawet godzinę. Mi z om wychodzi termin na 03.05 a z usg 29.04.

podono 2 % dzieci rodzi się w tym konkretnm, wyliczonym dniu
ale okreslenie "w terminie" oznacza czas od 2 tygodnie przed datą wyznaczoną z om do 2 tygodni po. Na to masz duzo większe szanse. Zwykle najblizej prawdy jets data z pierwszego usg

Właśnie doczytałam nie byłam w temacie dzisiaj pierwszy raz na tym wątku (*) dla Jasinaka malutkiego i (*)(*) dla bliźniaków Emy trzymaj sie !!!! To ogromna tragedia i nie mieszcząca sie w głowie ;((((((((((((((( :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

om liczy od dnia ostatniej miesiączi a nie zapłodnienia, które niby teoretycznie powinno być ok 14 dnia cyklu ale niekoniecznie, bo może się owu przesunąć albo cykle moga byc dluższe lub krótsze i faktyczne zaplodnienie mogło wystąpić w innym terminie a usg szacuje termin porodu na podstawie wielkosci płodu.

reklama
Ale tutaj dzisiaj smutny nastrój:(
[*] dla Jasia i jego braci bliźniaków...duużo siły dla rodziców!
[*] dla forumowiczki i jej bąbelka z marca 2012:(

Ostatnia edycja:
Do góry