reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Suzi1, a Ty bierzesz duphaston? słyszałam, że jest o wiele droższy niż luteina. ja za luteinę na receptę (to chyba zniżka 70%) płacę trochę ponad 3zł za 30 tabletek. biorę 3 razy dziennie, czyli na 10 dni.
Ja biore duphaston płace za niego 28zł i biore 2 tabletki dziennie i dzieki niemu krwawienie ustało;) i naprawde jesli chodzi o leki na podtrzymanie słyszałam,że jest jednym z najlepszych

reklama
Ja biore duphaston płace za niego 28zł i biore 2 tabletki dziennie i dzieki niemu krwawienie ustało;) i naprawde jesli chodzi o leki na podtrzymanie słyszałam,że jest jednym z najlepszych

ja nie mam pojęcia, co jest lepsze i nie mam żadnego doświadczenia, bo biorę, co gin przepisała. rzeczywiście drogi duphaston:no:. ja biorę luteinę, chociaż nie miałam krwawienia,ale miewałam bóle brzucha na początku.

ale narobiłaś smaka z tym kapuśniakiem, ja poproszę:-).

ja w środę do gina i też mam nadzieję, że w końcu przestanę brać luteinę, bo niedobrze mi się robi na samą myśl o niej 3 razy dziennie, blee. ale wiecie, co wymyśliłam? luteina pod język, a na język landrynek. zupełnie inne odczucie hehe, a obowiązek spełniony:-). zawsze tak robię.
Kochana ale patent wymyśliłaś :-D Super!!!!:-D:tak:

Suzi1, a Ty bierzesz duphaston? słyszałam, że jest o wiele droższy niż luteina. ja za luteinę na receptę (to chyba zniżka 70%) płacę trochę ponad 3zł za 30 tabletek. biorę 3 razy dziennie, czyli na 10 dni.

Tak ja biore duphaston (1 op.mam na ok 6dni)i dodatkowo luteine 2x1.
W piątek płacilam za 2 op.dupka 75zł:wściekła/y:
Zawsze dostaję receptę na 4 opakowania i mam to od wizyty do wizyty:baffled:

ja nie mam pojęcia, co jest lepsze i nie mam żadnego doświadczenia, bo biorę, co gin przepisała. rzeczywiście drogi duphaston:no:. ja biorę luteinę, chociaż nie miałam krwawienia,ale miewałam bóle brzucha na początku.
Duphaston i Luteina to progesteron i można jes stosować zamiennie.
Od lekarza zależy co przepisze .;-):-):-)

Czasami duphaston mozna kupic na internecie ..czesto jakims dziewczyna zostaje poprostu opakowanie i sprzedaja pozniej taniej na necie.

Tez widzialam sporo takich ogloszeń:tak:

nie wiem, czy to jest bezpieczne i gra warta zachodu. jednak to są leki. jak kupi się w aptece, to jakoś tak człowiek czuje się pewniej, że to z pewnego źródła, nieprzeterminowane itd. ja chyba bym się jednak nie odważyła kupić leków przez neta...

edit: chociaż nie powiem, bo kupuję soczewki kontaktowe przez neta, ale jednak także ze sklepu optycznego i nowe.

Ostatnia edycja:
Ja też mam luteinę tylko że dopochwowo i raz dziennie w sumie to tak zapobiegawczo teraz bo na samym początku ciąży pojawił mi się torbiel na jajniku:/ który na szczęście wchłonął się już:):) myślałam że skoro się wchłonął to odstawi mi tą luteinę ale okazało się że to nic nie zmienia i gin powiedział, że on woli żebym tą luteine brała tak do ok 20 tyg... czyli jeszcze jakieś 5 tyg "zapychania" się co wieczór:sorry2: co do kosztów to maluuutkie bo na receptę jakieś 3zł i starcza mi to na miesiąc. Najważniejsze tylko żeby dzidzia miała się dobrze:-)

reklama
Ja nawet raz pisałam na priv z dziewczyna z BB bo dala takie ogloszenie, ale nie miala orginalnego opakowania i nie znała daty wieć grzecznie podziękowałam:tak:
Też chyba nie kupiła bym przez internet lekow:sorry2:bo nigdy nic nie wiadomo

Do góry