reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Suzi1, a Ty bierzesz duphaston? słyszałam, że jest o wiele droższy niż luteina. ja za luteinę na receptę (to chyba zniżka 70%) płacę trochę ponad 3zł za 30 tabletek. biorę 3 razy dziennie, czyli na 10 dni.
Ja biore duphaston płace za niego 28zł i biore 2 tabletki dziennie i dzieki niemu krwawienie ustało;) i naprawde jesli chodzi o leki na podtrzymanie słyszałam,że jest jednym z najlepszych

reklama
Ja biore duphaston płace za niego 28zł i biore 2 tabletki dziennie i dzieki niemu krwawienie ustało;) i naprawde jesli chodzi o leki na podtrzymanie słyszałam,że jest jednym z najlepszych

ja nie mam pojęcia, co jest lepsze i nie mam żadnego doświadczenia, bo biorę, co gin przepisała. rzeczywiście drogi duphaston:no:. ja biorę luteinę, chociaż nie miałam krwawienia,ale miewałam bóle brzucha na początku.

ale narobiłaś smaka z tym kapuśniakiem, ja poproszę:-).

ja w środę do gina i też mam nadzieję, że w końcu przestanę brać luteinę, bo niedobrze mi się robi na samą myśl o niej 3 razy dziennie, blee. ale wiecie, co wymyśliłam? luteina pod język, a na język landrynek. zupełnie inne odczucie hehe, a obowiązek spełniony:-). zawsze tak robię.
Kochana ale patent wymyśliłaś :-D Super!!!!:-D:tak:

Suzi1, a Ty bierzesz duphaston? słyszałam, że jest o wiele droższy niż luteina. ja za luteinę na receptę (to chyba zniżka 70%) płacę trochę ponad 3zł za 30 tabletek. biorę 3 razy dziennie, czyli na 10 dni.

Tak ja biore duphaston (1 op.mam na ok 6dni)i dodatkowo luteine 2x1.
W piątek płacilam za 2 op.dupka 75zł:wściekła/y:
Zawsze dostaję receptę na 4 opakowania i mam to od wizyty do wizyty:baffled:

ja nie mam pojęcia, co jest lepsze i nie mam żadnego doświadczenia, bo biorę, co gin przepisała. rzeczywiście drogi duphaston:no:. ja biorę luteinę, chociaż nie miałam krwawienia,ale miewałam bóle brzucha na początku.
Duphaston i Luteina to progesteron i można jes stosować zamiennie.
Od lekarza zależy co przepisze .;-):-):-)

Czasami duphaston mozna kupic na internecie ..czesto jakims dziewczyna zostaje poprostu opakowanie i sprzedaja pozniej taniej na necie.

Tez widzialam sporo takich ogloszeń:tak:

nie wiem, czy to jest bezpieczne i gra warta zachodu. jednak to są leki. jak kupi się w aptece, to jakoś tak człowiek czuje się pewniej, że to z pewnego źródła, nieprzeterminowane itd. ja chyba bym się jednak nie odważyła kupić leków przez neta...

edit: chociaż nie powiem, bo kupuję soczewki kontaktowe przez neta, ale jednak także ze sklepu optycznego i nowe.

Ostatnia edycja:
Ja też mam luteinę tylko że dopochwowo i raz dziennie w sumie to tak zapobiegawczo teraz bo na samym początku ciąży pojawił mi się torbiel na jajniku:/ który na szczęście wchłonął się już:):) myślałam że skoro się wchłonął to odstawi mi tą luteinę ale okazało się że to nic nie zmienia i gin powiedział, że on woli żebym tą luteine brała tak do ok 20 tyg... czyli jeszcze jakieś 5 tyg "zapychania" się co wieczór:sorry2: co do kosztów to maluuutkie bo na receptę jakieś 3zł i starcza mi to na miesiąc. Najważniejsze tylko żeby dzidzia miała się dobrze:-)

reklama
Ja nawet raz pisałam na priv z dziewczyna z BB bo dala takie ogloszenie, ale nie miala orginalnego opakowania i nie znała daty wieć grzecznie podziękowałam:tak:
Też chyba nie kupiła bym przez internet lekow:sorry2:bo nigdy nic nie wiadomo

Do góry