reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
suzi smacznego:-) a ja znów jem kapustę kiszoną prosto ze słoika....;-) w weekend będe u rodziców to muszę mamie jeszcze jakieś słoiczki zwinąć bo już ostatni pochłaniam;-)

Chciałam wam powiedziec o ciekawym doswiadczeniu :D to chyba ruch dziecka ale kto wie co tam sie dzieje z tym moim ciałem hehe
Wczoraj wieczorem poszłam do kuchni z zamiarem zrobienia sobie kolacji..nagle poczułam taki gwałtowny ruch w brzuchu ..podniosłam bluzke i prawa strona mojego brzucha normalnie byla wieksza od lewej ,wystraszylam sie i pokazałam to chłopakowi a on mowi ze faktycznie i dotknoł mój brzuch w tym miejscu był wyraźnie twardszy i po chwil cos sie znowu przesuneło i bylo wszystko w normie.. Myslicie ,ze to dziecko? czy poprostu cos mi sie tak przesunelo he:p

mnie sie takie rzeczy przytrafiały pod koniec poprzedniej ciąży, ale na tym atapie to jeszcze nic nie czułam i teraz tez kompletnie nic nie czuje

ja też jeszcze nic nie czuję, to moja pierwsza ciąża więc nie bardzo w sumie wiem czego się spodziewać.

suzi jak to jest z tym zamkniętym? bo chciała bym dołączyć tylko po tych dzisiejszych sporach nie wiem czy mnie przyjmiecie w ogóle..

I zmieniam avatar na moją kruszynkę:)

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Napisalam juz na lekarskim.
Wikasik prosze o informacje i trzymam kciuki!!!

Z nowosci...w czasie usg dostalam KOPNIAKA! I to nie "motylkowanie".Doc sie smiala,ze dziecku sie nie spodobalo przycisniecie sonda-a ja sie usmiechalam jak glupia:-) Potem dostalam jeszcze kilka razy sygnaly morsa,ale lzejsze.
Reszta dnia juz nie byla taka mila.Cisnienie straszne u nas,glowa mnie boli,mam mdlosci i wymiotuje,a corcia dostala kataru i wychodza jej kolejne zabki-wiec sie slini i marudzi,nawet w dzien nie spala.Maz tez jakos nie za bardzo sie czuje :-(
Jutro rano mam badania mocz+toxo+coombs,wiec znowu sie szykuje na poranne wstanie.
Znikam,bo nie daje rady siedziec przed pc.

Aha...u nas okoliczna rzeka w pelni,mam nadzieje ze nie wyleje-pada i pada :-(

Pa!

reklama
Wikasik mam nadzieję, że już wszystko ok!

Stokrotka ja jeszcze nic nie kupiłam, ale wydaje mi się, że rozpinane są wygodniejsze i dzidziuś się tak nie denerwuje przy ubieraniu czy rozbieraniu.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie body, czy kupujecie tylko kopertowe i rozpinane po całej długości, czy takie zwykłe wkładane przez głowę też? Koleżanka odradza mi takie zwykłe ze względu na małą praktyczność i się tak zastanawiam bo one sa takie piękne :)

Pierwsze brzuszne usg miałam w 11 tygodniu, trochę mniej wyraźnie było widać maluszka, ale było :-)
Kurczaki a ja jeszcze do wizyty mam 10 dni :szok::-(
I mam takie pytanko od kiedy robi się usg przez brzuszek :confused:

Akwa witaj!
Cześć Dziewczyny!

Jestem tu nowa i chciałam się dołączyć do majowych Mam :)
Mamą zostanę po raz pierwszy w okolicach 8 maja.

Wiolka ja mam robione co wizytę, razem było już 3 :) i za każdym razem fotka.
dziewczyny a swoja droga jak czesto macie robione USG? bo ja mialam jak narazie raz w 10 tyg a kolejne mowil mi gin ze dopiro okolo 22 tyg

Pozazdrościć Fiore !
I trzymam kciuki, żeby Was nie zalało.
Witajcie!
Napisalam juz na lekarskim.
Wikasik prosze o informacje i trzymam kciuki!!!

Z nowosci...w czasie usg dostalam KOPNIAKA! I to nie "motylkowanie".Doc sie smiala,ze dziecku sie nie spodobalo przycisniecie sonda-a ja sie usmiechalam jak glupia:-) Potem dostalam jeszcze kilka razy sygnaly morsa,ale lzejsze.
Reszta dnia juz nie byla taka mila.Cisnienie straszne u nas,glowa mnie boli,mam mdlosci i wymiotuje,a corcia dostala kataru i wychodza jej kolejne zabki-wiec sie slini i marudzi,nawet w dzien nie spala.Maz tez jakos nie za bardzo sie czuje :-(
Jutro rano mam badania mocz+toxo+coombs,wiec znowu sie szykuje na poranne wstanie.
Znikam,bo nie daje rady siedziec przed pc.

Aha...u nas okoliczna rzeka w pelni,mam nadzieje ze nie wyleje-pada i pada :-(

Pa!

A ja jestem lekko podziębiona. Boli mnie gardło z prawej strony - syrop z cebuli już się robi. Do tego sok malinowy i gorąca herbata, miód, mleko i czosnek.
Do tego rozsadza mi czaszkę, ale wolę nic nie brać, czuję się "wypluta". Na szczęście nie mam gorączki tylko niedogorączkę, całe 36 st. C. Bolą mnie mięśnie.
Jutro mamy wizytę u gina więc niech on zadecyduje czy mam iść na L4 czy zaczekać i się kurować. Zobaczę jeszcze jak będę się jutro czuła. Trzymajcie kciuki dziewczyny!

Do góry