reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ja wczoraj wyłam cały dzień, a w końcu wzięłam męża i w końcu porozmawialiśmy o wszystkim. Powiedział mi mądrą rzecz, że faceci są bardzo prosto skonstruowani i jeśli coś od nich chcemy to musimy im to powiedzieć, bo sami się nie domyślą. Poza ty jeśli chodzi o ciążę, to on wie, że będziemy mieli dzidziusia, ale póki on nie pojawi się na świecie, to facet jakby nie dopuszcza tej myśli i nie będzie nigdy czuł tego co kobieta, więc należało by i ich trochę zrozumieć.

Litlle nina nie zmuszaj swojego TŻ do wizyty razem z Tobą u gina. U mnie jest to samo, wejdzie najdalej do poczekalni i ani kroku dalej, nie wiem jaki jest na prawdę powód, ale wolę go nie przymuszać, bo się zacina jeszcze bardziej i dochodzi do kłótni. Może sam się w którejś chwili przełamie. Jasne, że bardzo bym chciała, żeby poszedł ze mną, ale trudno. To nasze pierwsze dziecko i każde z nas inaczej odbiera to wszystko. Facet nie ma od początku takiej więzi z dzieckiem jak kobieta i chyba na początku szczególnie w ciąży nie ma takiej potrzeby.

reklama
Tylko że on sie nie zachowuje jak facet, tylko jak cięzarna kobieta. Kiedy pytam sie co sie stało, o co jest zły słysze tylko 'DOMYŚL SIE". :wściekła/y::no::wściekła/y::no:

całe szczescie,ze ja naprawde moge liczyc na mojego meszczyzne.Strasznie się cieszy z tego,ze bedziemy mieli dzidziusia za kazdym razem jezdzi ze mna do ginekologa i zawsze mnie prosi zebym nie zapomniała o zdjeciu dzidziusia bo on chce widziec jak wyglada;) co chwile całuje mój brzuszek:) kupuje ze mną ubranka i co chwile mówi jak będziemy chodzic razem na spacerki z dzidziusiem jak sie urodzi;) Powiem wam dziewczyny,że faceci którzy tak nie okazują tego to poprostu maja swoj indywidualny charakter i jak zobacza swojego dzidziusia jak sie juz urodzi napewno ich szczescie bedzie ogromne

Little nina faceci już tacy niestety są. Spróbuj z nim porozmawiać. Usiądź z nim i powiedz, że męczy Cię ta sytuacja i chcesz o tym porozmawiać. To nie jest normalne, szczególnie teraz kiedy facet powinien być dla nas wsparciem, a nie dodatkowym ciężarem. Wiadomo, że nie zawsze jest różowo, bo było by za słodko, ale to my w ciąży powinnyśmy mieć względy nie oni.

My dziś po oczyszczeniu atmosfery poszliśmy na dłuuuugi spacer, już odczuwam go w nogach :-D

Majowki z problemowymi facetami - powodzenia,wierze ze bedzie lepiej! Nic wiecej nie dodam.
Skarpetka yes,dokladnie ten sam termin ;-) I tez bede miala cesarke,ale po Tobie.

Pieszczoszka
ja Cie ladnie prosze,po raz kolejny,nie zakladaj nowych tematow.Na wiekszosc z nich rozmawiamy tutaj na oglnym,lub na nim odpowiednim.Please Kobietko!
Ja czuje motylki,juz od dluzszego czasu.Chociaz jeszcze nie wiecej,a na kopniaczki musze poczekac.
Jutro od rana badania,wiec znikam.'branoc!

a powiedzcie mi, bo ja jakoś nie w temacie jestem my nie mamy swojego moda? tzn nikt spośród majówek nie jest modem? Może trzeba by się bylo do admina odezwac i wybrac kogoś żeby się zajmowal porządkowaniem itp. Bo to troche dziwne, ze mod jest z zewnatrz (chyba, ze cos mi się pokręcilo)

Ja juz najlepiej o nic nie pytam i nie zakładam tematów.... niby mamy pisac sobie o wszystkim jestesmy przyszłymi mamami i chyba tu mamy sie dzielic tym co nas ciekawic a widac ,ze za kazdym razem ja mam szukac gdzie indziej i zakladajac temat przejechac całe forum i szukac czy jest gdzies takie pytanie... Najlepiej chyba bedzie jak poprostu nie bede juz tu wchodzic bo jak ma ktos ciagle na mnie naskakiwac o to,ze ciesze sie tym ze bede mama po raz pierwszy i chce wiedziec jak najwiecej i dzielic sie tym z innymi przyszłymi mamusiami... nie no szkoda słów

reklama
Do góry