reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ja tylko na momencik bo zaraz do pracy uciekam. Żaneta jeszcze nie urodziła ale na pewno damy znać tym, które na fb nie bywają.

U nas nocy złych ciąg dalszy- ciekawe czy choć raz się wyśpię przed porodem.

No nic- budzę potwora i się zbieramy. Miłego dzionka

reklama
Katasza ja na FB bywam co kilka dni foty i filmiki se poogladam ale w słowotok niestety nie wchodze bo i tak nie wiem o czym akurat w danym momencie mowa ,a czytać mase pogaduszek by jakąś wiadomość wazna wyczytac to po prostu nie dla mnie .Ale fajnie,ze będziesz moim "prawym uchem " i "lewym okiem":-);-):-Di doniesiesz co w trawie piszczy .Dzięki Ci dobra kobieto:tak::-D

Katasza dzieki wielkie i czekamy na wiesci. Kochana moze sie jeszcze wyspisz moze Ulcia sie zlituje nad mamusia.
Azula ja na fb zagladam ale tez nie czytam.
Dziewczyny moj skarb spal dzis pierwsza noc w swoim pokoiku ,no tylko durna matka polnocy nie przespala bo nasluchiwalam czy ino napewno mlody spi. Mlody obudzil sie raz o 4 na mleczko i spal sobie smacznie do 7:). Oby wiecej takich sudnych nocy.
Milego dnia majoweczki,
Katherine najlepszego w dniu urodzin!!! wiekiem sie nie martw , czlowiek wyglada na tyle ile sie czuje.

Witam się i tu.
Noc była cudna, aż do 4. Młody obudził się po 4 na picie a zasnął po 7 dopiero, myślałam, że oszaleję... W dodatku dupsko niemiłosiernie odparzone, nie mam zielonego pojęcia od czego, zamiast chusteczek zaczęłam używać wody z mydełkiem i mam nadzieję, że jakoś to zejdzie...

Ja za to się pochwale - mój starszak dziś po raz pierwszy do szkoły poszedł - jestem dumną mamą pierwszoklasisty:happy2: a Oleńka od dziś w starszej grupie żłobkowej, dała radę ale rano popłakiwała:-( Dobrej nocy, zmykam spać bo od wczoraj głowa mnie boli:baffled:

Dzieńdoberros.
Wakacje skończyły się nieodwołanie co wyraźnie widać po ilości (a raczej braku) miejsc parkingowych na naszej uliczce.
Oraz po ruchu ogólnie - jak jadę rano z bieskiem na spacer to nie dość, że się przebijam przez korek (mieszkam w pobliżu szkoły), to jeszcze jak wracam nie ma gdzie zaparkować. Motyla noga, że się tak wyrażę;-)

Umówiłam się z Małym na przyszły tydzień na szczepienie MMR.
Niedługo wybieramy się do mojej siostry, mam nadzieję, że się obejdzie bez jakiś większych skutków ubocznych.
A dziś pierwszy raz idziemy do fryzjera. Hmm...

Dusia - gratulacje dla Pierwszoroczniaka!
Anik - &&& za walkę z czerwoną pupką, oby szybko zeszło.
Aga - dziękuję:-) Do urodzin jeszcze kilka dni ale czas tak szybko leci, że ani się obejrzę.
Wiekiem się nie przejmuję, bo co tu się przejmować czymś, na co się nie ma wpływu.
A poza tym jestem mamą małego dziecia, to też odmładza:-)

Miłego dzionka:-)

Witam
Ja tam sie ciesze ze juz wrzesien bo pogoda nadal super,dziecie starsze od 13 tego w przedszkolu buszuje a mlodsze ma czas matczyny w koncu.Jak patrze na moja mloda to nie moge uwierzyc ze taki maluch juz tyle potrafi.Poruwnujac do Colina Sarah gada normalnymi slowami a nie po chinsku jak Colin.Ja nie wiem jak wasze maluchy...moja mloda umie wymowic sporo slow ze zrozumieniem jak np.mokro,moje,daj,tam,pani,pan,babcia,nie
ma,buty,ble,Colin,kosz,lala,lalala,...powtorzy kazde slowo czasami cos przekreci ale daje rade.Ostatnio w nocy obudzila sie na mleko i ja jak neptyk lece...butelka,proszek,smoczek,mikrowela i lece do niej...napoilam i pedze do lozka...po chwili slysze mama mokre,mama mokre z zaciekawienie az zwleklam sie spowrotem i zagladam do pokoju o co biega a moja corcia siedzi w lozeczku i pokazuje na plame mleka ktora sie wysaczyla przy okazji zle dokreconej butelki.Madralina moja.
Colin byl sprawniejszy ruchowo i manualnie a Sara o lata swietlne wyprzedza go mowa i dasaniem sie na wszystko.
Tak poza tym za nami maraton goraczkowy.
Colin w przeciagu 2 tygodni przedszkola zacza gadac ze mna po niemiecku...z niemieckim na codzien ma stycznosc od urodzenia tylko ze ja staram sie najpierw wpoic mu polski bo jest trudniejszy i slyszy go tylko odemnie i kiedy jest w PL.Dzieci ucza sie w piorunujacym tepie.
Piszcie czasami co wasze pociechy juz potrafia bo ja niemam porownania z innymi dziewczynkami w wieku Sary.

Suse mój już nawet potrafił sklecić proste zdanie, ale ostatnio coś mi sie cofnął z gadaniem... Teraz tylko pojedyncze proste słówka; już, jeszcze, jest, daj, baba, mama, tata. am, but, kici kici, na psa tak śmiesznie cmoka:) jescze tam parę jakiś powie, ale już nie pamiętam. Ogólnie różnica między jego mówieniem wcześniej i teraz jest duża. I nie wiem czym to jest spowodowane, że tak przestał gadać.

A tak poza tym to witam dziewczyny:) buziaki dla malutkich słodziaków:) A TY Kataszka pogłaskaj dodatkowo brzuszek:)))

reklama
Suse duzo Twoja corcia mowi , moj synus tylko pojedyncze wyrazy mama , Aga, tata , baba, Ija(Iza) lala, tam , daj, pa pa ,nie chce powtarzac slow. Taki leniuch z niego.
U nas dzis lato w pelni zaliczylismy z rana dlugi spacer teraz mlody wcina obiade a pozniej jedziemy po siostre do szkoly i do okulisty bo od jakiegos czasu ja glowa w dzien w dzien boli i moze wzrok sie pogorszyl , niech sprawdza.
Milego dnia majoweczki :)

Do góry