reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Pieszczoszka Amelia to chachor sie zrobiła :crazy::-(wspina się na płoty ucieka wczoraj pięknie świeciła dwoma guzami (wyglądało jakby jej sie rogi na czole przebijały;-):-:)-D)Torcik ciocia Amelki ,a ma własna siostra robiła przepyszny i jak na Amatorke śliczny i taki pomysłowy.Laura tez skakać się nauczy ,a wtedy to dopieko frajda no i Amelka mówi nowe słowo koń na tą zebreż bo koniki lubi:tak:,a to rży i odgłos kopytek jak konik daje:-D

Witajcie Kochane,
czuje sie nie fair ze zaniedbuje Azule i tak ogolnie pisze o "dupie marynie",wiec sie jakos mobilizuje.
U nas juz lepiej.Powodz minela,dziecko mi do przedszkola poszlo po 3ech dniach "eeaaaaoooaaaa",drugie niestety ma straszne nocki bo sie kataru dorobilo,mnie wczoraj tez powalilo,ale zazylam "zloty lek" i sie poprawilo po jednej nocce.Teraz dwojka mi ladnie spi,a ja korzystam i sie relaksuje w ciszy i spokoju.PC wlaczylam tylko na chwile,bo musze jeszcze poprasowac i troche kuchnie sprzatnac,ale jako ze ostatnio mam wszystko na blysk-burdelowy (z psem i 2 dzieci to sie nazywa "tworczy porzadek"),tak za wiele sie nie chce przemeczac.
Ostatnio mam faze wycieczkowa,kazdy wolny dzien S i mozliwosc ladnej pogody wykorzystuje na wyjscia z domu.W ten weekend myslelismy zeby jechac nad morze,ale prognoza kiepska i dzis sie dowiedzielismy,ze V bedzie miala zakonczenie roku 25 w sobote(zawsze robia koniec maja,poczatek czerwca,bo potem juz ludzie wyjezdzaja na wakacje,ale "nauka" trwa do konca czerwca).Trudno,moze w niedziele gdzie pojedziemy.
Ja mam dzis lekko dusze na ramieniu,choc wiecej moich wymyslow niz czegokolwiek innego,ale nie wiem czy to dni przed @,czy owulacja,ale cisnie mnie stanik i dziwnie boli podbrzusze,nie tak jak na @,a raczej jak przed dwojka moich szkrabow.Ponoc "milosc" bezpieczna nie istnieje,ale w moim wykonaniu mozna by bylo nazwac to cudem,jezeli bedzie 3dziecie.Ale,ale pewnie to moja psyche,bo mam 3 koleznaki w ciazy,oprocz Majoweczek oczekujacych na kolejne bebe,wiec hormony buzuja :-p
A wlasnie...o ile nasze plany sie nie zmienia i zycie im nam nie pokrzyzuje,a wszystko jest mozliwe,w lipcu bedziemy w Polsce.Liczymy,ze chociaz z Warszawy gdzies wyskoczymy w sensie morze-gory i ze bede miala jakas mozliwosc spotkac sie z ktoras z Was ;-)
Eh...uciekam,cos sie chmurzy,choc dla mnie to nic nowego.Buzka i do szybkiego :o*

Pieszczoszka to znaczy ze słów używanych już w formie porozumiewania się to mama tata,baba,hau lub Gala(to psy małe to hau duże to Gala bo tak nazywa sie nasza mastifka) jak chce śpiewac lub tańczyć lalala,nu nu jak czegos nie wolno ,bam bam na piłkę,am na jedzenie i wyrywaja jej się inne np bucik,woda,idę ,koń,ryba gotowe ale to jak jej się chce i inne ale nie jest to jako porozumiewanie się czyli za każdym razem.Fiore ,a Ty chcesz dzidzie czy nie bo jakoś nie wiem :eek:Ale psychika tez nieźle daje nam nieraz popalić te domysły i pomysły:sorry:;-):-)

Azul-inko,no raczej nie w nastepnych latach.Jezeli sie jednak dzieci pojawi,to bede szczesliwa.Zawsze marzylam o trojce,ale na razie robie tak zeby tylko dwojka moich Szkrabow byla.Psychika i hormony troche mi buzuja,co mnie i smuci i cieszy,ale nic na to poradzic nie moge.Jednakze mam glowe na karku i sie zabezpieczamy,ale jakis tam malutki % myslenia pozostaje.
A co do slow.Leo mowi sporo ze zrozumieniem,potrafi nawet polaczyc dwa slowa,sa to przewaznie "ciao : papa-mamma-nonna-tata"(czesc tata,mama,babcia,dzidzia),cara(brzmi caaa) Nina (droga Nina-nasza psina),a poza tym uzywa slowa,juz ponad 10,ze zrozumieniem.Smiac sie czy nie,zaczyna doganiac V.Jedynie jest bardzo niesmialy,wstydzi sie mowic przy obcych i tylko w naszej obecnosci cos powie,a tak do obcych moze jakis gest pokazac,"papa" czy buziaka poslac.No,ale on ma juz przyklad siostry,wiec i rozwoj inny.
Ucieka,ide ubrac mloda i mlodego i do przedszkola sie zaprowadzamy :o*

Dzień dobry kobietki:-)
Niedzielny grill urodzinowy udał się, pogoda dopisywała...dopóki nie przynieśliśmy tortu. Trzeba było szybko dmuchać świeczkę i uciekać, bo nadciągała straszna ulewa. Kilku gości nam odpadło - zwlekli z Polski ospę:-(
Małemu bardzo się podobało, prawie całą imprezę spędził na trawce z koleżanką. Proszę nie zwracać uwagi na drobne oznaki syfu przy domu, widoczne na zdjęciach, chałupka jest w trakcie remontu :)

Dziewczyny wiem jak to jest, gdy hormony skaczą. Obiecywałam sobie, że troszkę poczekam z następnym dzieckiem, zwłąszcza, że jestem po cc, jednak jak patrzę na takie malutkie szkraby włącza mi się tryb "zgwałcić męża":zawstydzona/y:

Aniag moja starsza miala 17msc jak zaszlam w ciaze,mnie naszlo na kolejne dziecko straaaasznie po tym jak mi powiedziano,ze miec juz dzieci nie bede.Ale wiedzialam,ze chce kolejne jeszcze zanim sie V urodzila ;-)Pamietam,ze przezywalam strasznie ze mialam cc i ze bede musiala dlugo odczekac na kolejne,a tu pojawil sie Leo-na przekor lekarzom,ktorzy twierdzili ze nia mam owulacji.Tylko,ze tez mialam 2 cesarke,wiec 3 w tak krotkim czasie i do tego sama ciaza,jeszcze przy mojej wielkiej anemii i chorym kregoslupie,nie byla by wskazana,nie mowiac o innych aspektach zycia.Ale co bedzie to bedzie,na razie sie nie martwie,ale trzymam na wodzy hormony :-p
Ja juz po odprowadzeniu mlodej,posprzatalam kuchnie i musze konczyc z netem,bo dzis mi sie konczy limit i dopiero od jutra nowy,a nie chce placic "nadwyzki".
Trzymajcie sie cieplutko,milego dnia :o*

reklama
Zgwałcić męża to myśl ale raczej w celach dobrej zabawy ,a nie prokreacyjnych;-):-)Idę z małą troche do ogrodu .Miłego dnia życzę:-D

Do góry