reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

No i w końcu mnie dopadło - od dzisiaj oficjalnie powiększyłam grono chorych w moim domu... I teraz modlę się z całych sił, żeby Krzysio poza katarkiem nic więcej nie złapał :-:)-:)-:)-(

reklama
Pieszczoszka u nas nocka trzecia z rzedu jakas dzika pierwsza ona głodna była dałam flache ona spała ja nie ,nocka wczorajsza ona się obudziła flachy nie chciała tylko sie bawić dziś dwie pobudki z darciem sie i nic nie pomagało obie co najmniej 30 minutowe ani jeśc ,ani pić ani żel na zęby ,ani tulenie nic w końcu chyba ze zmęczenia usypiała

Dzisiaj wpadliśmy z M na pomysł gdzie zrobić roczek :-D w górach - niemożliwe, nic jeszcze nie ruszyliśmy w domu, bo przecież pogoda nie pozwala, nie ma opcji, żeby tam na tych zmarzniętych ścianach cokolwiek malować :baffled: Więc musiałabym robić tutaj, w Dąbrowie ale ale :-p Będzie tak jak z chrzcinami, uszykuję się jak głupia, potem sprzątania jak po weselu, a koszty - wcale nie mniejsze wychodzą po podsumowaniu składników, prądu, robocizny itp. Więc najprawdopodobniej Młody roczek będzie świętował w restauracji, w której robiliśmy wesele. Tylko nie na sali weselnej :-p a sali restauracyjnej. W poniedziałek zadzwonimy do właścicielki dowiedzieć się o wszystko i zobaczymy :-p Aaaa - ile u Was mniej więcej osób na roczku będzie?

Hej

Chce sie pochwalic sukcesem rodzicielskim. Otoż chyba odzwyczailam swoje dziecko od nocnych pobudek:))

Od tygodnia, jak sie maly budzil w nocy, to nie dawalam mu mleka, tylko butelke z ciepla woda - wypijal tak ze 100-150 ml i zasypial. Budzil sie raz.
Ostatnie dwie noce - bez pobudek w ogole;))) Od 20 do 6 rano śpi, o 6 daje mu mleko na sniadanie i szykujemy go do babci. Super nam to gra, mam nadzieje, ze w weekend sie nie rozprogramuje, wiec ja dzis od 6 nie spie, w imie dobra eksperymentu:)))

My z roczkiem nie szalejemy Mamy w sobotę wiec o ile pogoda dopisze, to caly dzien spedzimy na dzialce, a kto nas odwiedzi ten bedzie;))) Bo tak po prawdzie, to z rodziny tylko moja mama i brat z żona a od Leszka tylko rodzice są, wiec wielkie akcje restauracyjne mamy z głowy:) Kupie tylko, lub sama popelnie, torta dla malego:)

Na chrzciny był catering wsio przynieśli na stół postawili na drugi dzień zabrali nie wiem czy i tym razem tak nie uczynić ale nie wiem ile ludzi będzie bo na sali odpada bo w tym samym czasie co mamy msze są komunie.Albo sama coś zrobię bo już by trzeba było wstępnie coś iść załatwiać ,a ciągle nie wiem kto będzie:no:bo chrzestna tez jest zaproszona do rodziny swojego męża na komunię (sama nie wiem gdzie w sumie być powinna chyba u nas ale?????)Adam z Natalką chyba tez nie przyjada chrzestny to szwagier z siostra przyjada i chyba z dzieciskami i mama

reklama
ja miałam brac catering ale jak sobie obliczyłam to taniej mnie wyjdzie co innego :) tz zamawiam świnke bankietową koszt okolo 90-100zł na spokojnie 15 os !!! do tego zrobie pieczone ziemniaczki,suróweczki i jakieś sosiki :) no i jeszcze zrobie paszteciki,sałatki,bigosik,fileciki takie pyszne:D ( bo seba świnki nie ruszy ) no i jakies desery na pewno lody ,ciasto wiadomoo... no i jeszcze mysle ...

Do góry