reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Cześć mamusie,
nie odpiszę każdej z osobna, bo za dużo dni musiałabym komentować - w każdym razie życzę wszystkim zdrowia i trzymam kciuki, jeśli komuś potrzebne.:-)
w tym roku pewnie też się wybierzemy z Amelką do zoo :) w Poznaniu.:-)

Azula - już na którymś z kolei zdjęciu u Ciebie widzę przepiękną szafę - uwielbiam takie meble i bardzo chciałabym takie mieć. Miałam możliwość (po babci) , ale wtedy byłam gówniara i nie potrafiłam ich docenić - a była szafa, toaletka, 2 łózka, kredens i stół - ehhhh może kiedyś będę miała takie meble i dom, aby móc sobie w taki sposób urządzić :-)

Przesłodkie macie dzieciaczki. I wszystkiego najlepszego dla Amelki, spóźnione życzenia dla innch dzieciaczków (moja Amelka przedwczoraj skończyła 9 miesięcy).:-)

W czwartek Amelka miała pierwszy bal w żłobku - z okazji walentynek ;-) dostaliśmy z tatą piękną laurkę (malowaną farbkami przez córeczkę) i serduszka na słomkach (również pomalowane). Z jednej str to słodkie, ale z drugiej już kładą dzieciom komercję do głowy ;-) Jakoś to przeżyję :-) W dniu walentynek wszystkie dzieci miały być ubrane na czerwono :-)

A z takich gorszych wieści - od nocy Amelka ma gorączkę i lekką jelitówkę (w piątek ciocie w żłobku ostrzegały... było tylko 4 dzieci). Cały dzień dziś spała. Mam nadzieję, że jutro już będzie dobrze.

Mieliśmy dziś tez niespodziewanych gości, ale dzień fajny.

W pracy odmówiłam wyjazdu służbowego... miałam jechać na 2 dni (czwartek i piątek). Całe szczęście z szefową mam dobre stosunki i to rozumie (zresztą powiedziała, że domyślała się, że nie będę chciała:-)). Nie zamierzam uchylać się wyjazdów aż do 4 roku życia Amelki (do wtedy chyba mamy prawo odmówić wyjazdu służbowego z noclegiem), ale nie jestem gotowa zostawić 9 miesięcznego dziecka na noc, nawet z tatą... :-)

Mamusie, ale byłyście słodkie jako dzieci :-) a to ja (mam tutaj 6 miesięcy):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Też mi się podoba, żałuję, że się nie uchowało dla mojego dziecka :-)
Tak, wstałam sama, jak miałam 6 miesięcy, a chodziłam jak miałam 8,5 miesiąca, ale nie umiałam raczkować :-). Moja Amelka też jest "pokręcona" ;-) - sama siedzi, ale nie siada, sama stoi (trzymając się czegoś jedną rączką chociaż), ale sama nie wstaje .. No i nie raczkuje.

nie każde dziecko raczkuje.
łozeczko na prawde sliczne :) napatrzeć się nie moge! ono chyba z wikliny jest co nie?
Ja miałam piękny wózek ale mama kiedyś zostawiła go pod schodami w piwnicy i ktoś go ukradł :-(

Moje dziecko jak się urodziło maiło kruczo czarne geste włosy a teraz ma blond. Kręcone będzie mieć po dziadku tyle że nie bedzie mieć sprężynek tylko takie grubsze loki. Oczy raczej zostaną jej niebieskie bo w całej rodzinie tylko ja ma ciemno zielone ( ni cholery nie wiadomo skąd mi się takie wzieły do tego są lekko skośne).

Teściowa jak zwykle mnie dzisiaj wkurzyła. Siedziała z młodą u siebie w pokoju i sie bawiła, Misiek przynosi dziecko do nas patrzymy a młoda coś rzuje i co wygrzebaliśmy jej gumkę recepturkę z gęby. Teściowa beztrosko że pewnie jej z reki sciadneła. No myślałam że jej trzasne w łeb zero skruchy. Teraz bedzie przez jakiś czas dziecko z daleka ogladać niech się nauczy.

no a to ja to cośna głowie mam bo byłam prawie łysa. Do 4 roku życia wygladałam jak chłopak i to do tego smyk (zresztą z zachowania też byłam smyk:-p) ja.jpg

Witajcie,
wczorajsze moje zmeczenie to juz nawet nie zmeczenie bylo,ani brzuszek tak sam z siebie nie bolal i glowa tez nie,a fakt taki ze przeziebienie zaczelo sie zblizac.Mam taki jeden super dzialajacy lek na poczatki przeziebienia (act-fed),ale ma skutek uboczny...powala na pare dobrych godzin.Tym oto sposobem padlam o 20,wstalam przed 6 wyspana:blink: i czuje sie dosc dobrze.Leo chyba sie w nocy obudzil,ale on bidulek malo zjadl w dzien,wiec glod go przyparl do sciany.Zasnal przede mna, i tez jednak swoje przespal.Oczywiscie wstal maz ;-)
Sliczne zdjecia maluszkow i Wasze.Ja dodam moje,jak tylko znajde w ktorym pudle zlozylam album,ale to pewnie juz po przeprowadzce.A co do niej.To nasz ostatni tydzien efektywnego zamieszkania w tym apartamencie.Uczuc tysiac,bo tu przezylam w ciagu 2och lat,tyle zdarzen ze naprawde sie zastanawiam,czy aby napewno mozna az tyle przezyc w tak krotkim okresie czasu.Zarowno pozytywnych,jak i niestety negatywnych.I czekam co dalej przyniesie mi zycie.Bo trzeba z niego korzystac kazdego dnia,z rozumem i doza rozsadku,ale full ;-)
Milej niedzieli Sloneczka!

majorka niezła z Ciebie modnisia na zdjęciu :D
Może dodała byś suwaczek?

Laura już nie śpi i zaczyna broić :dry: Oczywiście znowu w nocy budziła się ale to już standard :-(
Dziś będę robiła racuszki drożdżowe bo Seba mnie już wczoraj męczył o to.

DrAsia dziękuję za pochwalenie mojego muzeum po prostu te meble można wielokrotnie odnawiać ,a nie to co te z płyty raz gdzieś się puknie i nie wiadomo co z tym zrobić:tak:.Przy dwóch chłopakach poszły trzy meblościanki,a te starocie są funkcjonalne do dziś:-)Szafy na ubrania sa niesamowicie pojemne zmieściło się w jednej szafie ubrania moje ,M wyprawka z wózkami ,wanienkami ,ubraniami ,pościelami itp itd dla Amelki i Boryska.Prosze to dla miłośników starych gratów o kilka z wielu 100_0848.jpg100_0851.jpg100_0854.jpg

reklama
Do góry