reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam poweekendowo.
Justyna &&& za prace.
Annte nie masz sie co winic,nie pierwszy i nie ostatni raz wydarzy sie cos takiego.Nam V wyskoczyla odpychyajac sie z siodelka samochodowego,ktore stalo na tapczanie majac 4msc i zaliczyla mega guza.Dzis mialam sie "pochwalic",ze wczoraj Leo zaliczyl zderzenie z podluznym kantem stolika od tv.Tu widac slabiej,ale uderzyl brwia i okiem na ukos bualel.jpg Wystraszylam sie,az nogi mi sie ugiely bo widzialam wszystko,a nie bylam kolo niego.Szybko potem zaczal byc senny,wiec dodatkowy stres,ale senny bo sie zanosil placzem.Po 5min juz mu przeszlo wszystko.Dzis pewnie bedzie mial mega siniaka.Kontrolowalam go caly czas,ale jest ok.Wiec i my zaliczylismy pierwszy wypadek.
Pieszczoszka.Macica dochodzi do siebie,a ten bol jak przy porodzie to nie koniecznie macica musiala byc,ale tez sprawy jelitowe(gaz).Naj dla Lali z okazji 10msc(pamietam bo my rowniesnikow mamy:zawstydzona/y:)
Azula,a moze to od jakiegos ubranka to uczulenie?
Witam Was poweekendowo_Oprocz wypadku Leo,wychodzic mu beda kolejne zabki.Nie marudzi,ale znowu sie mega slini i trze,jak poprzednio.S poszedl dzis do pracy,ale mu kurcze nie zazdroszcze,bo w nocy zlapaly go jego bole brzucha i od 3go tak mecza.Niestety do pracy musial isc :-(Prosze myslcie o nim pozytywnie,zeby dzis nie mial zadnego wyjscia,bo jest dzis na zmianie wypadkowej w szpitalu.
My zaliczylismy w ten weekend,odswiezenie pokoju dzieci(farba,male naprawy,urzadzenie skaldziku w ex pokoju dzieci) i zabralismy sie za najmniejszy pokoik ktory robil za skladzik.Dzis po poludniu zabiore sie za przygotowywanie go do malowania.Tylko tyle ja moge zrobic,ale coz.
V wstala,bo slyszala moj budzik,przeszla na kanape i dalej lula,Leo nadal spi.Ide zjesc sniadanie-jablko i biore sie za dalsze czytanie ksiazki,dopoki mam chwile.
Milego dnia Kobietki!

reklama
Hejo :D

Weekend szybki. Po piątkowej mprezce całą sobotę sprzątałam a wczoraj cały dzień byłam u rodziców. Wybraliśmy się do Palmiarni Zielonogórskiej. Akurat trafiliśmy na koncert, Pani spiewała arie jakies a młody darł ryjek że aż ją zagłuszał. Na szczęscie pani się nie zdenerwowała i smiałą się z młodego razem ze skrzypkami. Poklaskali młodemu i wzięli na scenę. Potem już na lody poszliśmy. Młody też się załapał... jak dorwe foty od seby to wstawię aktualne.

Annte nic się nie przejmuj, dzieci ze szkła nie są. Biologicznie rzecz biorąc to takie dzieci są wytrzymalsze niz my dorośli.

Ja teraz już "pracuje" boshe jaka praca biurowa jest tragicznie nudna :/ nie dla mnie totalnie. No ale wytrzymam :D bo najgorzej nie jest :p

Buziole :***

justynka - oczywiście gorące & - uwierz w siebie, znajomości to nie wszystko, jak masz wykształcenie i doświadczenie to jesteś w przodzie, nikt nie chce tępego znajomego zamiast dobrego pracownika:)

annte - pijana zajmujesz się Ninią? bijesz ją? trzymasz cały dzień w jednym pampersie, bo nie chce Ci się przebrać? kąpiesz raz w tygodniu, bo masz lenia? trzymasz głodną, brudną i zasmarkaną? krzyczysz na nią?
dam sobie palec, że żadna z tych rzeczy nie wchodzi w grę, nawet o tym nie myślałaś, więc beznadziejną matką NIE JESTEŚ!
popatrz ile rzeczy dla niej robisz, jaka jesteś, ile ją przytulasz, powtarzasz, że kochasz, jak ona Ciebie uwielbia - to mówi jaką matką jesteś i założę się, że bardziej pasują słowa jak.. cudowna, świetna, kochająca, dająca bezpieczeństwo.. :-)
czasem jest ciężko i będzie, ale w takich chwilach należy Wam się przytulas i "jesteście dziele":)
:* dla Nini

Fiore - słowo składzik kojarzy mi się z masą rzeczy, które w nim są, więc robota jaką wykonujesz jest duża. i tak Was podziwiam, problemy zdrowotne ograniczają, ale Wy i tak dajecie radę!
:* dla Leo żeby się szybko zagoiło i :* na miesięcznicę!

Pieszczoszka - :* dla Laurki:)

noc znośna, choć mieliśmy karmienie o 2 i przerwę w spaniu od ok 1-2;30.. poranek przed 6. śniła mi się wizyta u fryzjera, już mam pomysł na siebie:D ja jestem prorokiem:D
ahh, wczoraj była teściowa, dalej obrażona, bo mało mówiła do mnie, ja tylko odpowiadałam i rzadko na nią patrzyłam, ale gotowałam się w środku.. z nowości? "nie dawaj Hani bananów, moja koleżanka dawała córce i wylądowała przez to w szpitalu, do końca życia nie może jeść bananów".
pocieszające było to, że Hania nie chciała do niej iść:D mogła gruchać i namawiać, a Nutka nic, wtulała się we mnie:D jej mąż tylko wyciągnął ręce i Nutka uśmiech i na rączki:D a jak teściowa chciała żeby Hania jej przybiła piątkę, to młoda podniosła rączkę do góry i odsunęła od niej:D i tak trzymała:D
nie podobało mi się co mówiła o Bartku.. że jest jedynym wnukiem z ich nazwiskiem, nie ważne co urodzi J. i tak nie będzie lepszy. to mnie boli jak diabli! wszystkie wnuki powinny być traktowane równo, bez znaczenia, czy przedłużają ród, czy nie! Misiek będzie chrzestnym, więc my będziemy je rozpieszczać i kochać! koniec kropka. umówiliśmy się na sobotę:/ na obiad imieninowy.. nie wiem, czy dam radę.. kilka godzin i nie będę mogła uciec do kuchni pod pretekstem nałożenia chrupek..

fiore moja Laura ostatnio też tak ostatnio przywaliła i wyglądała jak twój Leo i jeszcze do tego miała siniaka na policzku .

Leo buziaczki na 10 miesięcy ;*******;-)

Wczoraj zamówiłam prezent na walentynki dla Seby:) zdecydowałam się w końcu na co innego.

Laura spała od 21 do 7:30 z 4 pobudkami na picie.Ostatnio cały czas śpi na brzuchu. Ja ją odkładam spać na boczku a ta od razu fik na brzuszek. :)

LEO, LALA - :*

Oj, dziewczynki, dziękuję Wam bardzo! Najlepszym dowodem na to, że jestem dobra mamą jest to jak Ninka się do mnie tuli i daje mi swoją ukochaną żabkę do pocałowania. Ma taką żabkę na łańcuszku do przypinania smoczka i to jest jej najlepsza zabawka, mówię do niej "Daj mama żabkę pocałuje", a ona wyciąga rączkę i daje mi żabkę. Och, jak ja ją kocham.
Na czole tylko siniak, poza tym wszystko ok.

Pieszczoszka, co zamówiłaś S.??? Moja też się odwraca na brzuch :-D

Mysio, wiele bym dała, żeby mieć taką pracę :-D

Zanetaa, nie to żebym Ci życzyła jakichś kłótni, ale brakowało na forum faktów z życia Twojej "rodziny". Mam namyśli teściową, mamę, albo dziadków. Na szczęście Ty wiesz lepiej jak wychowywać swoje dzieci i nikt tego za Ciebie robił nie będzie.

Fiore, wytrwałości.

Dobra, bo podobnie jak Mysio, pisze z pracy, uciekam, bo nic nie zrobię, a pracuję tylko do 12.

Annte nawet tak nie myśl o sobie jestes cudowna matka:***!!!! dziewczyny już wszystko napisały na tem temat i sie pod tym podpisuje i też pod postem Flaurki ...nie daj R tak do siebie mówić ...ja szczególnie jestem wyczulona na takie słowa bo mój były też potrafil z takim tekstem lub gorszym wyleciec:angry:...gdyby M mi tak teraz pow to by wylecial ale przez okno :wściekła/y:

Anik zazdraszczam wam baaardzo :tak: obyscie szybko ukonczyli remont i mogli tam zamieszkać :tak:

Laura , Leo :******

Justynka
mocne kciuki &&&&

Azula hmm jak wyglada to uczulenie ?? wysypka jakas ?? bo u mojej znajomej córcia tez cos ma na plechac ...ale jak by tylko takie czerwone w 1 miejscu ...

Wiec witam sie po weekendowo :tak:

wyspana nawet i wypoczeta, teraz powoli szykuje sie na miacho bo ide połazić po sklepach :-)

miłego dnia bbetki :-)

mój też do mnie wystartował jak się Nuta oparzyła, nie ważne, że on w tym czasie grał na PSie, a ja piekłam placek, robiłam pranie + pranie ręczne, ścierałam podłogę..
ale pomyślcie, jesli to mąż by nie dopilnował to nie poleciałoby na niego parę słów?
wiadomo, nic wielkiego, zawsze się zdarzy i niczyja wina, ale jednak..

Zanetaa, ja w pierwszej chwili wystartowałam do R. bo to przecież on z nią siedział, ale to ja jej nie zapięłam.No nie ważne, najważniejsze, że nic się poważnego nie stało.
Jeny, w ogóle nie mam weny do pracy, tylko bb i bb :D

reklama
Do góry