reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Andav ja się nie znam na astmie i dobrze wcale nie chcę się znać.Wiesz ,że bardzo chcę by wszystkie nasze maluszki zdrowe były:tak: Więc nie wiem o co ten foch:-(twój maluszek jest tak samo wazny jak inne maluszki i jest dobrze ,a może być tylko lepiej:-DA Amisi smaruję grubo tormrntiolem na to penatenem bardzo grubo tak ostatnio wyleczyłam tylko problem w tym ,że ona nie sygnalizuje,a ja ciągle z nosem w jej gatkach nie siedzę:no::-(

azula - tez mnie zmusilas do googlowania - w sprawie pawiana plaszczowego ale nie skumalam czaczy czemu sie nim gorszysz :confused::-) Co do ekologii to wiadomo, ze zadna z nas nie ma aspiracji wracac do jaskini, wiec kazdy nasz wybor jest wyborem mniejszego zla. Jednak jesli kazda z nas cos zrobi od siebie, na miare swoich mozliwosci i przekonan to tez juz cos :tak:Ja w efekt cieplarniany na przyklad nie wierze :-p Pieluch, jak juz kiedys pisalam, uzywamy jednorazowych ale biodegradowalnych - wlasnie po to, zeby sie nie rozkladaly 500 lat a kilka miesiecy :-)

AS - indyjskie orzechy to fajna sprawa. My do wybielania bialych rzeczy uzywamy proszku utleniajacego (tez eko) :tak:

anik, azula - ubawilyscie mnie Waszym sledztwem :-) Kolejne podpowiedzi: szukajcie nie pod haslem kugela lecz Kugel (koncowke -a dodalam, zeby po polsku brzmialo zensko, choc i w oryginale jest die Kugel, czyli rodzan zenski). Druga podpowiedz specjalnie dla azuli: po rosyjsku to шар :-)

andav astma to najgorsze dzisdostwo jakie moze byc wiem co mowie bo moja corcia miala. Nie wiem co Ci doradzic bo ciezko cokolwiek komus doradzac ale ja bym sprobowala robic malemu inchalacje i w pokoju gdzie spi maly stawiaj miske z woda a na grzejniki mokre reczniki zeby bylo wilgotne powietrze,
wstrzymac sie jakis czas z lekami ale uwierz mi ze jak sie okaze ze to naprawde jest astma to sterydy beda nie uniknione.
Znajdz naprawde dobrego alergologa.

kugela - die Kugel i шар to po prostu piłka :-p

andav kochana, wiesz, że baaardzo Cię lubię ale naprawdę nie wiem, co Ci doradzić... Ja pamiętam, że w sprawie alergii u mojego synka teściowa konsultowała się z pediatrą od niej ze szpitala - też zasięgałam jego opinii... Co do astmy - tu znalazłam link Astma u niemowlaka | parenting.pl może coś Ci się przyda :-(

martusia nie siedze dzis na FB

azula ten foch to wiadomo ze w "" bo nie moglabym sie na was foszyc- znam to nie wyczuwanie kiedy idzie kupsztal bo u nas to samo- ja bym nie mieszala kremow na pupci bo kazdy dziala moze inaczej albo sa podwojne dawki- ja bym, o ile amelcia juz nie bedzie miala odparzenia smarowala grubo albo nivea albo penaten;-)

aga
dziekuje- u nas jest poprostu tak ze testy mamy 22 lutego a moja pediatra juz kazala nam inhalowac kortyzonem dwa razy dziennie!! a od czego zaczelo sie u twojej corci? ile miala? jak dlugo trwalo leczenie?

dokladnie aksmobulka :-) Jesli skojarzyc to z miesiacem registracji na bb (czyt. miesiacem ciazy) to chyba wszystko jasne :-p

Ja bym decyzje podejmowala ze wzgledu na dziecko a nie to, czy uraze lekarza czy nie. Pediatry zmieniac nie trzeba. Wystarczy te sprawe powierzyc innemu lekarzowi a na pozostale wizyty np. kolejne U chodzic do starego lekarza. Ja decyzje w ciazy podejmowalam po konsultacji z kilkoma ginami ale to nie znaczy, ze zmienialam lekarza prowadzacego ;-)

Anik dziekuje- tego jeszcze nie czytalam ale teraz przeczytalam i wlasnie wiem juz to samo ze jesli zle zdecydujemy i nie rozpoczniemy leczenia to dojdzie do uszkodzenia pluc :-(

ps. ok ide spac- mozg mi juz paruje od myslenia :(

Ostatnia edycja:
reklama
andav kochana współczuję :( ja nie na bierząco,ani tu ani na fb,czasu brak. Nie wiem co powinnaś zrobić,ciężka decyzja. ja z takową się już zmierzałam,od czasu do czasu używam sterydów do smarowania Adaśkowej skóry,tu lekarze dają to i nie widzą nic złego w częstym stosowaniu,ja staram się używac jak najrzadziej się da ale czasem jego skóra jest w takim stanie,że po prostu muszę aby się nie męczył bo jednak te cholerne sterydy najszybciej pomagają. Wierze,że podejmiesz najlepsza decyzję dla swojego maluszka :*

U nas znów chorobowo troszkę. Nataszka ma od wczoraj biegunkę,leje się z niej woda co chwile ,do tego boli ją brzuszek:( od dzisiejszego rana ma też strasznie wodnisty katar i zaczęła mieć chrypkę oraz ból gardła i temperaturę więc nieciekawie. Byłam z nią u lekarza,ale szkoda słów. Szkoda było mojego czasu na tę wizyte która trwała 2 minuty,nawet jej do gardła nie zajrzał tylko paracetamol kazał dawać-bo pomoże i na ból brzuszka i gardła. Porażka z tymi lekarzami tu. Czasem się trafi na normalnego ale dziś akurat tego szczęscia nie miałam.

Do góry