reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Kugela no z pszenicy to daj jakiś namiar na coś dla dziecka pszenica jest u nas uprawiana ,a nie sprowadzana jak np olej kokosowy (ile spala ropy kontenerowiec by to dowlec do nas?).Co do artykułu to cóż tu dyskutować człowiek zaczął się bawić w Boga nim nie będąc:no: i oto skutki picia wódki chciałoby się rzec:tak:.Aksmobulka Martynko dzięki tym bardziej,że wypiła prawie całą flachę miała już iść spać i pół wyrzygała ma gorączkę tak bym chciała część choćby tych cierpień zabrać na siebie najlepiej całe ona taka biedniusia:-(

reklama
może te 4 pierwsze będzie źle przechodziła a później już będzie miodzik i bidulka będzie uśmiechnięta z perełkami swoimi...ja też nieraz chciałabym zabrać ten cały ból na siebie...no ale niestety każdy musi to przejść:( Najbardziej to z tą pupką jej współczuję ..biedna mysia nie za ciekawie ma:*ja bym dawała sudocrem chyba i często myła ...suszyła i znow gruba warstwa sudocremu.
Moje dziecko właśnie za plecami cały czas się na wszystkim wiesza i spada...hmmmm...może się zmęczy i pójdzie spać ..nie mam siły jej dziś nosić ,kręgosłup mi nawala:/

Niezalezne badania przeprowadzone na reprezentatywnej grupie mlodych mam na FB wykazały, że nie pamieta sie zabkowania. Wiec tak - nasze maluchy cierpia, ale one nie beda tego pamiętac. A my za to bedziemy:) Tak wiec jest to zawsze jakieś pocieszenie.

Babcia dzis zadzwonila, że mlody ma kaszel i katar. Po pracy pojechalismy do lekarza i: osluchowo czysty, gardlo zaczerwienione, antybiotyk na 3 dni. Objawow choroby oprocz katari i kaszlu brak, bryka, gada, smieje sie. No ale fakt, katar ma niezly. Zostanie w domu teraz w weekend i poniedzialek i wtorek z Leszkiem, a jak bedzie dalej trzeba to ja wezme wolne potem dwa dni, bo w piatek i tak nie moge - wyjazd sluzbowy, nie do przelozenia. Tak wiec pierwsza choroba od lipca nas dopadla. Dobrze, za mlody niexle to znosi.

Annte - bedzie dobrze z mala kolezanki - musi byc i juz.

Flaurka antybiotyk:szok:?
W sensie na katar i kaszel?
Oczywiście zdrówka dla synka :-)

Azula biedna ta Toja Amelka... obu to szybko się skończyło.

Najlepsze życzenia dl Oliwki :-)

A ja co robię? Stoję przy garach (jak bym nie miała nic lepszego do roboty w piątek wieczorem...) jutro przyjeżdża teściowa...:-(

Ostatnia edycja:
Ano tak, pani doktor;(. Maly mial tak juz 3 razy - czerwone gardlo, katar i niby nic - a zaraz potem masakra. W lipcu skonczylo sie 2 tygodniowym szpitalem. Na razie mamy lek wykupiony i obserwujemy czy sie pogarsza czy przechodzi - jemu zawsze to sie dzieje w weekend... Ale ja naleze do tych mam, ktore wola dac lek niz na cud liczyc a sama jako dziecko zarlam antybiotyki jak tic taki, więc sie ich nie boje. I nie zarzucajcie mnie linkami tutaj, bo ja wiem jak to dziala, ale jak maly ma zielone gile to wirus to nie jest.

azula - my uzywamy np. plynu do prania niemieckiej firmy Sonet. Sklad: mydlo z oliwy z oliwek, tensydy z cukru, mydlo z oleju rzepakowego, alkohol, olejek lawendowy. Pierze wysmienicie :-)

Pszenica jest w produktach Almavin, tez dobre ale maja egzotyczne dodatki np. wlasnie orzechow indyjskich.

Plyn do mycia naczyn, podlog i powierzchni - Ecover (belgijska firma)

Nie gorsz sie tak jednak kontenerami wiozacymi egzotyczne dodatki w produktach ekologicznych - w zwyklych srodkach czystosci i kosmetykach masz pochodne ropy naftowej i inne swinstwa, ktore sie nie rozkladaja, powoduja zanieczyszczenie wod gruntowych a i tak "nie rosna" u nas, wiec nawet egzotyczny produkt ale ekologiczny jest lepszy moim zdaniem niz zwykly - po prostu w tych zwyklych nie wszyscy czytaja sklad i sie zastanawiaja nad pochodzeniem dziwnie brzmiacych skladnikow, zas te ekologiczne sa bardziej brane pod lupe ;-) Choc oczywiscie sie zgadzam, ze pszenica jest lepsza niz kokos :-)

AS - wazny artykul wkleilas, szkoda, ze nie wzbudzil on wiekszego zainteresowania. Ja sie z wynikami tych badan zapoznalam juz przed kilkoma miesiacami z prasy - oczywiscie niszowej. To oburzajace, ze tego sie w mediach nie naglasnia ale to ktora aktorka sypia z ktorym aktorem laduje na okladkach :wściekła/y:
Co do chemii domowej - ja juz dawno przestawilam caly dom na srodki ekologiczne, kosztuja tyle samo, co tzw. konwencjonalne ze sredniego pulapu cenowego, sa skuteczne a nie truja - ani nas ani srodowiska. W duzej mierze bazuja na... pszenicy. A probowalas indyjskich orzechow do prania? Tez sa niezle :-)
Tak ,używam orzechów do prania .
Problem taki ,że z orzechami trzeba używać sody oczyszczonej ,bo inaczej białe rzeczy po jakimś czasie szarzeją .:baffled:
Gotuję również je na szampon ,mydło i płyn do naczyń .;-):-):-)

Ano tak, pani doktor;(. Maly mial tak juz 3 razy - czerwone gardlo, katar i niby nic - a zaraz potem masakra. W lipcu skonczylo sie 2 tygodniowym szpitalem. Na razie mamy lek wykupiony i obserwujemy czy sie pogarsza czy przechodzi - jemu zawsze to sie dzieje w weekend... Ale ja naleze do tych mam, ktore wola dac lek niz na cud liczyc a sama jako dziecko zarlam antybiotyki jak tic taki, więc sie ich nie boje. I nie zarzucajcie mnie linkami tutaj, bo ja wiem jak to dziala, ale jak maly ma zielone gile to wirus to nie jest.
Zdrówka dla młodego.

Azula Tormentiol ładnie i szybko wysusza lub maka ziemniaczana .U nas zawsze działa .
Oby szybko ten ząbek wyszedł .

Azula co do oleju to taki sam olej jak każdy inny i ma super smak .ja go uwielbiam .
A jakbym patrzyła na to co przypływa kontenerowcem to bym nie mogła np: podać żadnego owocu egzotycznego ;-)
No bez przesady :-D:-D:-D

Najlepszego na 8 miesiączków dla Oliwki

Dzień minął spokojnie ,a ciekawe jaka noc przed nami ???

Witam się wieczornie

co tu dzisiaj taki spokój ...

ja od rana zabiegana nawet nie miałam kiedy wam cos skrobnąć tylko zajrzałam na chwilke popołudniu i tyle .
Od rana na mieście , potem do koleżanki na kawkę a potem do mnie przyjechała koleżanka z córeczką więc w domu znowu było gwarno i wesoło :-) mały oczywiście na początku znowu oskrzeczony, ale potem już było ok :tak:a dzień zleciał jak szalony ;-) ale lubię taki dni przynajmniej jest co robić :-D;-)

Oliwcia naj naj :***

Flaurka zdrówka dla Hubcia :***

Pieszczoszka
daj buziaczka w policzek od bb cioteczki :****:-D

Azula oj ta Amelka się namęczy ....oby szybko powychodziły te zębole !:***

aaa i w końcu przebiła się lewa górna 1 :-) czekamy teraz na kolejne 3 ząbki które są tuż tuż ....

Gorszę się z powodu np pawiana płaszczowego.PS.Jak na razie tak wpisałam w googlownice kugela i mi wyszło ciasto,jakaś broń i tętnica O ,a do słownika jeszcze nie zajrzałam.Co do ropy to była w ziemi i do niej wróci ,a na pewno sposób się znajdzie na to by to jeszcze wykorzystać .A jak sie to spali to sama wiesz co sie dzieje Ale jak napisała As każda z nas ma wybór.:tak:Ja jestem za ekologia ale mądrą ,a nie zastępowaniem ropy w pampkach na efekt cieplarniany.ATak naprawdę jak mawia Ferdek Kiepski w doopie byłeś i Gowno widziałeś o właśnie tyle wiemy.Jest nas już 8 miliardów i każdy chciałby mieć samochód,dom,fajne wakacje,TV,i służbę najlepiej ,a nie głód,smród i ubustwo:no:PS Flaurka niech Hubi zdrowy będzie:tak:

reklama
Flaurka, nie zamierzam zarzucać Cię linkami, bo po co skoro i tak masz już utarte przekonania co do antybiotyków ... dla mnie z kolei antybiotyk to ostateczność i mnie też nikt nie przekona... Amelka miała już kilka razy zielone gile... i cud do niczego nie był potrzebny, żeby się ich pozbyć :-)

Do góry