reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Hej dziewczyny to może i ja napisze coś :-)
Noc ostatnio nie za ciekawa u nas , już myślałam że będzie chwilowy spokój z zębami bo mamy 6 ale nadal idą teraz chyba 2 dolne , niech to już się skończy :-D
Justynamika współczuje siedzenia w domu i zdrówka życzę :tak:
Olisia a ty się już kobitko nie dołuj uszy do góry już niedługo wiosna i ożywimy się troszkę wszystkie :-D
Katasza oj współczuję gryzienia ja to z tym miałam tylko mój gryzoń nie raczył przestać ...A szkoda bo tęskni mi się czasem za karmieniem , bo tak słodko wygląda jak mały cyca ciągnął :-D
Anik mam nadzieję że będzie ok i daj znać oczywiście po wizycie co i jak ?
żaneta a skąd u Ciebie bóle stawów ??

reklama
justynamika cholercia nie dało rady bo nie mialam wszystkich składników a wczoraj nie wyszlam z domu bo lało u nas i takim o to sposobem dieta znowu przełozona, ale dzis wysłałam meza po wszystkie produkty dietowe do sklepu i jutro jest pierwszy luty wiec mu zapowiedzialam ze ma niczym mnie nie kusic bo od jutra na dobre walcze, zreszta moja siostra tez wiec razem nam raźniej bedzie.
Tak wiec jutro mam dwa wazne dni dla siebie :)) zaczynam z dieta i mam swoja pierwsza mini rocznice bycia tu na forum hihih

andav - życzę dużo, dużo zdrówka dla maluszka!

Witam,

nocka - cudowna! Ani razu nie zakaszlał, nie obudził się i na próbę położyliśmy go spać (po 3 miesiącach spania z nami) w łóżeczku - przespał całą nockę do 8 rano - miał mnóstwo miejsca do obrotów i spania na bokach, na brzuchu, na placach, w poprzek łóżeczka:-p

Katasza - mam do Ciebie pytanie, wiem, że temat poduszek się przewijał, ale nie pamiętam, co odpisałaś - wiem, że Ula śpi na brzuszku - kładziesz jej jakąś poduszeczkę do łóżka, czy śpi na materacyku? Bo mój ostatnio upodobał sobie spanie na brzuszku i nie wiem, czy mu tą podusię zabrać - a ma taką płaską w sumie...

Wieści z wizyty na lekarskim.

Ząbi(nie zombi) ciąg dalszy.TZN o niebo lepiej bo tak do około północy zaczęła się gorączka potem został zasadzony czop potem zrzędzenie ,miałczenie w końcu durna matka ustąpiła i dziecko zabrała do siebie(uczenie samodzielnego spania nastapi chyba po ząbkowaniu ,a tak ładnie zasypiała:-()As lepiej może nie dyskutujmy na temat tej ekologi każda z nas znajdzie kontrargumenty.Wychować dzieci musimy i to jest cel nadrzędny:tak:Mam nadzieję ,że jak jest problem to i jego rozwiązanie bardzo często się znajduje :tak:I masz rację każda z nas ma wybór ja wiem ,że ja też szanuję środowisko choćby kupując używane ubrania ile to dobrego robi dla środowiska??? według mnie bardzo dużo.No nie zawsze używane ale przeważnie ,a jak już kupić to coś co jest dobrej jakości i posłuży długo.Dziewczyny && i DUŻO ZDRÓWKA:tak:A i mam problema kółka w wózku bardzo mi rdza złapała bo u mnie po prostu stoi na ganku ,a tam wiadomo jest zimno i nikt tych kółek nie wycierał .Odczyścić to zapewne odczyszcze.JAK JE ZABEZPIECZYĆ PRZED KOLEJNYM RDZEWIENIEM:confused::tak:

Czy ktos cos slyszal o stosowaniu u tak malych dzieci jak nasze leku BUDIAIR????
As moze ty??? zostal nam przepisany ale mam powazne watpliwosci:zawstydzona/y:

Anik- Ula faktycznie dalej na brzuszku śpi i nawet jak ją kładę na plecach to się obraca. My poduszeczki nie mamy w łóżeczku i myślę że to bezpieczniejsze przy spaniu w tej pozycji. No ale my się ogólnie jakoś z poduszką nie spieszymy ;-)

Czy ktos cos slyszal o stosowaniu u tak malych dzieci jak nasze leku BUDIAIR????
As moze ty??? zostal nam przepisany ale mam powazne watpliwosci:zawstydzona/y:
Czy mały ma duszności takie jak przy Astmie?
i problemy z oddychaniem?

Ten lek to tzw lek z 'grubej rury " .Dość mocny steryd do podawania przewlekłego .
Ja bym skonsultowała małego z innym pediatrą ,bo to coś za ostre leczenie jak dla mnie .
ale wybór należy do Ciebie .
Raczej tego typu leków nie podaje się gdy Astma nie jest stwierdzona w 100 % :no:

azula, moj maly tez przy zabkowaniu spal ze mna (caly miesiac!) a teraz znow sam w lozeczku. tzn spal kilka dni a od wczoraj znow zaczyna swirowac. spi w lozeczku do 1-2 a potem raczej ze mna, czasami nad ranem go odkladam. i tak jest lepiej bo wczesniej musialam go brac o 22-23. moze w koncu przebije sie ta druga gorna dwojka i trojki ktore juz przeswituja.

andav, ja nie pomoge, ale moze skonsultuj jeszcze tak jak pisze As

as maly ma 4ty raz zapalenie oskrzeli- mamy na 21 lutego testy czy to astmatyczne- do tego czasu przepisala nam ten lek plus inne do inhalacji- tyle ze ten jest wlasnie na ketanolu i do dlugiego stosowania a testow jeszcze nie bylo- na 18ta idziemy to skonsultowac

on nie jakis strasznych dusznosci- kaszel i takie swisty w klatce

reklama
Witam się z doskoku.
Moje małe Łobuziaki zasneły więc mam chwile ciszy i spokoju :)
Nataszka na biegunkę od wczoraj :( dziś nie poszła z tego powodu do przedszkola,mam nadzieje,że to nie jakiś wstrętny wirus i nie zarazi Adaśka.
A poza tym u nas wszystko ok :) tylko ostatnio brak weny na czytanie i pisanie.

Zdrówka dla chorowitków!

Do góry