reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Azula, współczuję takiego ząbkowania, biedna Amisia się umęczy i Ty również.

Anik, Fiore, Suzi - zdrówka

DrAsia, ja mam tak samo, padam i usypiam na siedząco.

Dziewczyny mam prośbę o wielkie kciuki dla córeczki koleżanki, która jest dwa dni starsza od mojej Ninki i wczoraj wieczorem po trzech dniach wysokiej gorączki trafiła do szpitala z zapaleniem dróg moczowych i bakterią coli.

Ja spadam spać, bo wymiękam.

reklama
A ja jutro musze sie dodzwonic do sadu we wiadomej sprawie i prosze o kciuki aby ten tu nie wymienie epotetow pod jego adresem....sedzia wkoncu wyznaczyl ostateczna date rozprawy...moja cierpliwosc sie konczy i zeby te rozmowy nie byly nagrywane to powiedziala bym im co ja mysle o ich interpretacji dzialania w imie dobra dziecka!

As lasy są wycinane pod plantację palm:-(Uprawia się je pozyskując np kokosy z których jest wytłaczany olej.

Fiore zdrówka:*
Anik &&&&&&&&& za jutrzejszą wizytę :*

As a bicie sie po glowie? co oznacza?
Azula napisałam skrótem myślowym ,a technologię produkcji doskonale znam ;-):-D:-D:-D
Tutaj wierzchołek góry lodowej
http://www.olejkokosowy.net.pl/
Jak chcesz to Ci wkleję więcej ,bo dosyć mocno zgłebiałam kiedyś ten temat ;-)
Dlatego napisałam ,że przy okazji wytłaczany jest olej .
Na niszczenie lasów niestety wpływu nie mamy ,ale na pośrednią ochronę środowiska tak ,więc przynajmniej w tej sposób staram się środowisku pomóc .
1 pampers jak wyliczono będzie rozkładał się ok.500 lat ,a w ciągu okresu pieluchowania każde dziecko zużywa ok.1,5 tony tego dobytku .
To ja już wolę jednak korzystać z tego palmowego oleju niż pampersów .Ale każdy robi jak uważa i to jest właśnie najfajniejsze w tym wszystkim.:-p

Bolesnego ząbkowani nie zazdroszczę .
U nas chwilowo zęby odpuściły ,ale są pod wierzchem ,więc lada moment znów się zacznie .

Dziewczyny zdrówka dla wszystkich potrzebujących .
suse kciuki &&&&&&&&&&&&
annte również kciuki &&&&&&&&&&&&&&
Waga Ninki dość solidna .Moja waży dokładnie tyle samo :-p

Klepanie po głowie ,czy wyrywanie włosów w tym wieku jest normalne jak najbardziej .:tak:
Dzieci się uczą siebie i w ten sposób poznają różne doznania czuciowe.
moja tak się za włosy nieraz ciągnie ,że aż płacze ,ale nadal ciągnie i ja muszę jej piąstkę otworzyć ,bo sama tego nie zrobi .:-p:baffled::baffled:
No cóż -przyczyna -skutek -w tej sytuacji też trzeba sprawdzić jak to działa :-D:-D:-D
Zaneta na takie bóle stawowe najlepszy jest Reparil .
Kupisz w aptece bez recepty ;-)
Ja też nie lubię tego podziału na poszczególne wątki .Na ogólnym i tak to wszystko bez przerwy się przewija ,więc wątki tematyczne dla mnie to bezsens ,ale cóż tak chcieliście to tak macie .
Wolność wyboru proszę pani ;-):-D:-D to się podobno demokracją nazywa :-D:-D:-D

Dobra spadam do łóżka ,bo późno się robi :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
no i mojemu juz wszystko gwizdze i ma kaszel- oskrzela:-(....no rece nogi i cycki opadaja jak to ktoras z was pisze :-( no powiedzcie mi skad to dziadostwo po kazdym katarze???!!!teraz czytam ze moze alergia na cos....bo katarek jak nigdy tym razem non stop odciagalam jak cos widzialam i slyszalam...inhalacje tez byly co 4h...myslicie ze to moze wina kominka i suchego powietrza w mieszkaniu??? boje sie zeby to sie w astme nie przerodzilo :-( masakra

hej :-)

anik &&& za wizte Krzysia, daj znać co i jak :tak:

andav oj to nie dobrze sie stało :-( mam nadz ze mały szybko wyzdrowieje:tak:

zdrówka chorowitką :tak:

justynka a jak julcia się czuje ???

no wiec jestem wyspana nawet :-) za oknem wiatr że głowy urywa ....

nic idę do mojego wrzaskuna :cool2:czas przebrać piżamkę;-)

miłego dnia dziewczynki :*****

dzien doberek! dawno na majówkach nie pisałam, bo nadal jakos brak weny i nastroju
u nas nocka ciezka, Ola budzi sie co chwile a co 3 godziny to woła kaszki, juz nie wiem co robic bo ładnie przesypiala noce a teraz non stop jakas głodna jest i piszczaca do tego
Pogoda u nas fatalna, wiatr straszny wiec znowu nie pojdziemy na spacer, zreszt apo poludniu mam kolede i bede sama w domu bo maz w pracy, jak ja nie lubie byc sama w takie dni :p
dla wszystkich chorowitków &&&&& i duzo zdrówka

Hej dziewczyny u nas nocka taka sobie, popłakiwanie przez sen stało się norma niestety:-) My nadal w domu siedzimy, już drugi tydzień masakra ja już dostaje odmóżdżenia całkowitego:-)
Natalka dziękujemy za pamięć, Julia już lepiej, nie ma gorączki ale kaszel ją jeszcze męczy, jutro na kontrolę to się okaże czy jest lepiej oby:-)
Anik kciuki za kontrolę oby już było dobrze:-)
Andav kciuki za synusia, oby to nie było nic poważnego:-)
Azula jak tam nocka? Lepiej?
Olissia jak po pierwszym dniu diety? Udało się wytrzymać?
Fiore jak zdrówko? Lepiej?
Katasza jak nocka, jakiś ząbek na widoku?
DrAsia i Annte wyspałyście się?
Miłego dnia dziewczyny:-)

reklama
Nocka bez szału klasycznie, po 2 karmienie a po 3 spanie przy cycu i podgryzanie więc myślę, że zęby lada moment a przynajmniej chcę w to wierzyć. Ula nie bardzo daje sobie zajrzeć w paszczę ale wydaje mi się, że pod palcem czuję ząbki tuż pod dziąsłem. Mimo to dalej czekamy.

Za oknem wiatr hula a musimy wyskoczyć po świeże warzywa więc pewnie koło południa wyskoczymy na szybciutki spacer do pobliskiego warzywniaka.

Dla chorowitków dużo zdrówka, za potrzebujące kciuki mocno zaciśnięte. A dla wszystkich buziaki na dobry początek dnia.

Do góry