reklama
Suse - moj zab po resekcji wierzcholka rozpadl sie w drzazgi i te drzazgi byly wyciagane na raty - czesc w ciazy a czesc dzis. Chcialam te atrakcje przeciagnac jeszcze w czasie ale dziaslo sie zaczelo paprac. Po wyrwaniu zeba dentystka znalazla na nim jeszcze granulki (tak to okreslila) starej infekcji Resekcja byla przeprowadzona prawidlowo tylko zab popaprany. Takze odprawiaj zdrowaski, zeby Twoj chcial bardziej wspolpracowac ;-)
kilolek
podwójna listopadowa mama
o matko, od rana Was podczytuje ale za nic nie mogłam dogonic
Toy Story Chudy roz.122, 7-8 lat. (2885749285) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego zwykłe jeansy i kapelusz z kiosku oraz
STRÓJ KARNAWAŁOWY TOY STORY- BUZZ ASTRAL 98-110 CM (2903390596) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
temu brakowalo skrzydeł i czapeczki dlatego taki tani ale myślę, ze młodemu było wygodniej
ostatecznie wyglądali tak
(zdjęcie zdjęcia więc dosc fatalnie wygląda) ale ciesze sie, bo naprawde tanim kosztem udało mi się kupic fajne stroje
szczerze przeklinam te okna dachowe.Sytuacja wyglądąła by pewnie inaczej gdyby nie ten babciny węgiel.
moi chcieli sie przebrać za Piotrusia Pana (x2) chciałam ich ubrać w zielone rajstopki i duże t-shirty z chińskiego bazarku powycinane w trójkąty na rękawach i dole i spięte paskiem. Do tego kkapelusiki, najprawdopodobniej z filcu. Niestety gdzieś po drodze im się odwidziało i wymyślili Buzza i Chudego z Toy Story. Tego się sama nie podjęlam i zaczęłam szukać na allegro. Niestety używany kostium kosztował 60zl. Poczekałam, poszperałam i kupiłam za niewielkie pieniądzeBartek w poniedziałek ma bal karnawałowy, powiedzcie mi dziewczyny - robicie stroje? jak? jakie? kupujecie gotowe? macie jakieś fajne sklepy?
oglądaliśmy z Miśkiem na allegro, ale albo są drogie, albo gorszej jakości.. i ciężko z rozmiarem...
Toy Story Chudy roz.122, 7-8 lat. (2885749285) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego zwykłe jeansy i kapelusz z kiosku oraz
STRÓJ KARNAWAŁOWY TOY STORY- BUZZ ASTRAL 98-110 CM (2903390596) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
temu brakowalo skrzydeł i czapeczki dlatego taki tani ale myślę, ze młodemu było wygodniej
ostatecznie wyglądali tak
(zdjęcie zdjęcia więc dosc fatalnie wygląda) ale ciesze sie, bo naprawde tanim kosztem udało mi się kupic fajne stroje
czad serweta!!! a dla Karolci całuskiWitam.
U nas zęby dają czadu
Wszystkie górne 6 sztuk idzie na raz .normalnie masakra .
Ostatnich wpisów na forum i ostrej wymiany zdań nie będę komentować ,ale przykro się czyta...
Mnie ostatnio mniej ,bo zęby i żeby nie zwariować to serwetę zrobiłam
serwetę składa się w doniczkę i można dać ją komuś prezent .
ps .zapomniałam
MAMY dzisiaj 9 MIESIĘCY
w łazience nie mam, wiec nie pomogę, mam w salonie nad kanapą, czasem tam śpimy i owszem jest uroczo i romantycznie ale latem to cudne slonko budzi po 4 koniecznie więc przewidźcie rolety. A czym będziecie grzać? My co prawda grzejemy gazem ale bardzo blisko stoi dom babci, która pali węglem. Szyby dachowe mam wiecznie pokryte czarną, tłustą warstwą. Po godzinie od umycia juz wyglądaja fatalnie w dodatku ciężko to doszorowac, bo słońce brud raz dwa zapieka ale mam metodę - kiedy tylko pada spryskuję szyby płynem na denaturacie co 10-15 minut. Po kilku razach zaczynam przecierac (w deszczu) i znów polewac. Jak skończy padac wystarczy juz tylko dotrzecmm pyta, czy macie w domu okno dachowe w łazience, w naszej będzie wypadało tylko ono i nie wiemy, czy ma sens zakładanie go. i jeszcze okno dachowe nad łóżkiem - przeszkadza? mi się wydaje piękna myśl o pobudce w promieniach słonecznych
e: jak ja piszę.. ale zostawiam niech się inni też pośmieją
szczerze przeklinam te okna dachowe.Sytuacja wyglądąła by pewnie inaczej gdyby nie ten babciny węgiel.
prawdopodobnie zrobimy pirata.. dziękuję
miałam bardzo nerwowe popołudnie..
podsumowując.. byliśmy prywatnie u lekarza, Nuta ma uczulenie (no nie wiedziałam), mamy odstawić pampersy i zamienić na tetry, jajka, gluten, owoce, kurczaki, wywary mięsne, mleko - kupić HA, i w ogóle możemy dawać Hani mleko, ziemniaki i marchewkę.
śmiech na sali.. nic nam nie powiedział, nic nie zaradził, jedynie przepisał kilka maści (kiedy ja mam nimi niby smarować? każdą po godzinie, czy wszystkimi na raz?), krople, fiolet (na spirytusie, na co aptekarka zrobiła wielkie oczy i nie pozwoliła dawać niemowlakowi, kupiliśmy na wodzie), wapno musujące. oczywiście wyszłam na wyrodną matkę, bo daję dziecku pieczywo, jajka i mandarynki (może tylko z nimi mnie poniosło), po prostu krew mnie zalała - co ze schemtami żywienia? urozmaicaniem diety? przecież gluten, czy jajka trzeba wprowadzać w odpowiednim czasie, nie można odciąć dziecka od wszystkiego co może je uczulić, bo dopiero później będzie alergikiem, zwłaszcza, że Nutela nigdy nie miała żadnego uczulenia.. oczywiście moja teściowa prze szczęsliwa - ja jestem zła, kasa zostawiona dla lekarza i w aptece.. prawie ją trzasnęłam..
mm pyta, czy macie w domu okno dachowe w łazience, w naszej będzie wypadało tylko ono i nie wiemy, czy ma sens zakładanie go. i jeszcze okno dachowe nad łóżkiem - przeszkadza? mi się wydaje piękna myśl o pobudce w promieniach słonecznych
e: jak ja piszę.. ale zostawiam niech się inni też pośmieją
Żanetka, my okno dachowe mamy w łazience i jest ok, w sypialni dachowego nie mamy za to duże balkonowe
Oj późno już a ja nadrabiam zaległości na bb, W na nocce, dzieci śpią a ja zamiast korzystać i spać to buszuje po bb ale cóż ja mogę, że jak kilka dni tu nie zajrzę to mi Was brakuje
U nas wszystko ok, Mateusz wrócił do przedszkola po feriach a Oleńka od wczoraj raczkuje, zasuwa jak dzika po podłodze. Dziś kupiliśmy w Lidlu barierkę na schody, żeby miała bezpiecznie.
Dobrej nocy!!!
Teraz tetry się nie gotuje i nie prasuje tylko dodaje nappi fresh ,który to zastępuje .Tetra pasowana jest mniej chłonna .Na tetrę zakłada się wkładki z mikropolaru i dziecko nie czuje wilgoci .Zakładając na to otulacz już jest pampers tyle ,że do prania .;-)Zaneta po pierwsze uczulenie odstawia sie wszystko i potem od nowa stopniowo wprowadza (pojedynczo np tylko jajka jak nie uczulają dodajesz gluten itd)zobaczysz na co Hania ma uczulenie .Tetrę by trzeba gotowac i prasować bo z kolei i tu niebezpieczeństwo odparzeń i znów za jakis czas do pamków zaczać wracać jak pupa będzie OK.Co do okna dachowego nad łóżkiem nie bardzo ,źle się myje i latem wcale by Cie to słońce tak nie cieszyło.W łazience OK.
Robię tak od kilku miesięcy i żyję i moje dziecko też .
Co prawda zamiast tetry używam wkładek z mikrofibry bo bardziej chłonne .
Dziennie zmieniam jakieś 5-7 pieluch ,wiec podobnie jak pampersy .
Pupa nigdy nie była odparzona ,fakt dziecko czuje wilgoć ,ale skóra jest sucha ,wiec dla mnie spoko .
Do takiego zestawu również nie używa się żadnych kremów,mleczek czy innych kosmetyków .Zamiast chusteczek nawilżanych używamy wody z olejkiem lawendowym lub z drzewa herbacianego ,bo są przeciwbakteryjne .
W nocy zmieniamy raz pieluchę lub wcale ,więc bez paniki ;-)azula - ale ja wiem, że to ani mleko, ani gluten, ani jajka.. lepsze od tetry wydaje mi się wietrzenie, bo w tetrze to mokro, pupę jeszcze bardziej odparzy ten amoniak i reszta, a w nocy? wszystko przesikane, czy mam wstawać co pół godziny i sprawdzać? gotowanie i prasowanie pieluch... Hania sika co po chwilkę po troszku, ale pieluchę trzeba by było zmienić.. ile by ich posżło? ze 30/dzień?
co do mycia okien, mają być małe i obrotowe z myciem nie będzie problemu... po prostu czy to się opłaca? czy w łazience faktycznie się wietrzy? czy w salonie jedno mało to nie za mało i należało by dodać dachowe?
Mam 35 wkładek i piorę co 3-4 dni z tym ,że zwykle ok 10-12 wkładek pozostaje jeszcze w zapasie.Łatwo policzyć ,że na dobę wychodzi średnio 6 pieluch .
To ,że jadła prez 2 miesiące o niczym nie świadczy .Wystarczy ,że kupiłaś czymś spryskane i to uczuliło.azula - pomyłka, w salonie nie, bo to przecież parter sypialnia i łazienka
z tą mandarynką też jest tak, że jadła 2 miesiące i nic.. odstawiamy większość uczulaczy, zobaczymy, kupiłam zupki na 3 dni, bez alergenów.. tyłek wietrzę, dziś umyję w oilatum, leki dam jak leci i zobaczymy..
Niestety po odstawieniu wszystkiego histamina utrzymuje się w organizmie jeszcze 7 dni .W tym czasie nie powinno się jej blokować lekami przeciwhistaminowymi ,ponieważ organizm musi się oczyścić .Wielu lekarzy tego nie przestrzega ,a to duży błąd .produkty wprowadza się od najwcześniej wprowadzanych do diety i obserwuje .
Jeśli nic nie jest to po kilku dniach podawania zostawiamy ,a jeśli coś uczula to odstawiamy i znów czekamy 7 dni ,aż histamina się wydali z organizmu .
Po tym czasie można wprowadzić kolejny produkt.
to trochę zabawy ,ale i pewność ,że leki podawane w trakcie nie zaburzą objawów ...
Moja mała miała dziś sądny dzień .
Od rana placz i gryzienie czegokolwiek ,a po południu jak wreszcie zasnęła to przespała ciągiem ponad 4 godziny
Zasnęła godzinę temu i popłakuje przez sen ,więc nocka zapowiada się ciekawa
wklejam Karolcię w pampersie wielorazowym do prania .
Załączniki
Ostatnia edycja:
fiore
Fanka BB :)
Hello,hello.
Glowa boli mnie nie milosiernie,bo sie wyspalam Leo nadal spi,przebudzil sie tylko na przytulaska z zatkanym noskiem Ok,wyprawiam meza do pracy,a potem sie biore za rzeczy w domu,bo samo sie nic nie zrobi.Ale wpierw gimnastyka na kregoslup!
Milego dnia,uwazajcie na siebie!!!
Glowa boli mnie nie milosiernie,bo sie wyspalam Leo nadal spi,przebudzil sie tylko na przytulaska z zatkanym noskiem Ok,wyprawiam meza do pracy,a potem sie biore za rzeczy w domu,bo samo sie nic nie zrobi.Ale wpierw gimnastyka na kregoslup!
Milego dnia,uwazajcie na siebie!!!
justynamika84
Witam się i ja po takiej sobie nocce, Julia popłakiwała całą noc, jak się obudziła o 7 co na nią jest wyjątkowo wcześnie to cały nosek zagilony, tak mi jej szkoda ale mam nadzieję że antybiotyk pomoże i z każdą chwilą będzie lepiej:-)
Zanetta co do okien nie pomogę bo mieszkam w bloku:-)
Kugela oby dziąsło szybko doszło do siebie:-)
Dusia gratuluje raczkowania:-)
Anik wreszcie będziesz miała skarba przy sobie:-)
Fiore miłych prac domowych:-)
Kilolek jak zdrówko? Super chłopaki wyglądali:-)
Miłego i spokojnego dnia i kciuki za potrzebujące i zdrówka dla chorowitków:-)
Zanetta co do okien nie pomogę bo mieszkam w bloku:-)
Kugela oby dziąsło szybko doszło do siebie:-)
Dusia gratuluje raczkowania:-)
Anik wreszcie będziesz miała skarba przy sobie:-)
Fiore miłych prac domowych:-)
Kilolek jak zdrówko? Super chłopaki wyglądali:-)
Miłego i spokojnego dnia i kciuki za potrzebujące i zdrówka dla chorowitków:-)
reklama
aksmobulka
zanetta nie polecam okna dachowego w sypialni....chyba ze kupicie sobie odrazu podgumowana rolete...w przeciwnym razie pokoj w lecie sie niemilosiernie nagrzewa i macie tzw paroweczke...my mamy dosc wysoko okno dachowe i to drugi minus bardzo zle sie go myje
Podziel się: