reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Kugela, teraz "pocisnęłaś" ze swoim mężem :-D:-D:-D:-D :-D:-D:-D padłam i wstać nie mogę ze śmiechu...Współczuję z tym dziąsłem.

Zaneta - dla mnie też dość sensownie brzmi rada z clotrimazolem... jakoś nie chce mi się wierzyć w tą alergię... ale może się mylę...

Justynamika - zdrówka dla Twojej córeczki, u mojej też jeszcze się ciągnie choroba (resztki już - ale to już 3 tydzień). Ale jak ma się nie ciągnąć, jak w żłobku chyba wszystkie dzieci z resztą kataru czy kaszlu...

Miłego dnia dla wszystkich

reklama
Hej dziewczyny

U nas nocka ooook ....narzekać nie mogę bo to znowu ja:cool2: za późno poszłam spać:-D
za oknem pogoda masakra:baffled: pada snieg który zaraz sie topi ..czy ja już mowiłam że nie lubię zimy ???:dry::wściekła/y::wściekła/y::angry:

wiecie moje dziecko ma już ulubiona piosenkę:cool2: : Weekend - Ona Tańczy Dla Mnie - Official Video Clip - YouTube ha jak tylko leci w tv to wpatruję sie jak sroka w gnat :shocked2: nie ma dziecka na kilka minut i tylko przy tej piosence tak ma:sorry2: chociaż mam go czym zająć jak robi avanti przy ubieraniu :-):-D

no więc to na tyle :p

mały właśnie wrzeszczy ( a mnie juz uszy bola ) bo mu się nie podoba blokada jaką mu zrobiłam żeby nie mógł się dostać do kabli przy lapku :-D

miłego dnia :****

zdrówka dla potrzebujacych :***

edek : już nie pada:dry:

edek2: nie no pada cały czas ...tylko ja ślepa jestem:dry:

Ostatnia edycja:
Kugela Twój mąż jest chyba najlepszy, ale podejrzewam, że gdybyśmy naszym podpowiedzieli ten pomysł z wietrzeniem Twojego męża to też szybko by go załapali :-)

Natalka to widzę, że nasze chłopaki mają podobny gust muzyczny :tak: U nas codziennie przed spaniem musi być najpierw Ona tańczy dla mnie (w dwóch wersjach oryginalnej i Cezika - polecam swoją drogą:-D) i Gangnam - przy tym to dopiero szaleje. Mam nadzieję, że mu się gust muzyczny odmieni bo inaczej to oszaleję :tak:

Dusia gratuluję raczkowania, teraz to się dopiero nabiegasz :-D

Zanetaa ja wprawdzie mieszkam w bloku i nie mam okna dachowego, ale w sypialni łóżko mam przy samym oknie i latem było nie do wytrzymania. Raz, że świeci w oczy, a dwa, że jak były upały i mocno grzało to się od tego słońca spocona budziłam :tak: Rolety owszem trochę pomogły, ale od razu sugeruję ciemniejsze i grubiej tkane żeby nie przepuszczały Ci tak dużo słoneczka.

pomysł z grzybicą był świetny, wpadłam na niego:zawstydzona/y: i pediatra z NFZ też, przepisała maść pumafukort, albo jakoś tak - nic nie pomogło..
clortimazol? świetny pomysł, na niego też wpadłam:):sorry2: smarowałam tydzień, bez zmian, ten prywatny też nią kazał smarować, więc smaruję dalej, może nie zadziała od razu? mamy jeszcze tormentile do pupy, kazał zapaćkać fioletem na spirytusie (o zgrozo, aptekarka się przeraziła i dała na wodzie, przecież sparzyło by jej całą sisiurkę), na buzię mamy elocom - jest dobry, Bartek go miał jak go wysypało przy skazie.

As - ostro się zastanawiam na Twoimi pieluchami i chyba kupię. o co mi chodziło - że lekarz kazał same tetry i to on powiedział o gotowaniu, prasowaniu itp, "ma być jak 30 lat temu" (dodam, że prane w szarym mydle, to by trzeba było ręcznie, bi już słyszę krzyk mojej pralki po takim mydlanym praniu).
na pewno już pisałaś, ale powiedz proszę jakiej firmy używasz pieluch i wkładek?

dzień zaczął się pięknie, choć z dwoma przestawieniami budzika. słonko pięknie świeci, widzieliśmy z Bartim wschód, człowiekowi aż lżej na sercu i duszy, szlag mnie trafił dopiero w autobusie:) spotkaliśmy się ze szwagierką, która pochwaliła mi się co moja kochana teściowa o mnie rozpowiada.. najbardziej ubodło mnie, że "nie chce mi się dbać o dzieci". rozumiem jak na mnie ponarzeka, bo kłócę się z nią, często nie zgadzam, mam zupełnie inne metody wychowawcze, ale tym razem posunęła się za daleko! mi się nie chce dbać? poświęciłam dla swoich dzieci całą siebie! zrobię dla nich wszystko (mogę jeśc frytki z ziemniaków cały miesiąc, ale one mają wszystko czego potrzebują, a nawet więcej - słodycze (Hania to raczej tylko herbatniki i owoce)). ja wiedziałam, że ona mnie nie lubi, z wzajemnością, ale teraz jest mi przykro, nic nie boli równie mocno jak zarzut, że jest się złą matką.

anik - to kiedy jedziesz po Krzysia? ale go rozpuścisz jak już dostaniesz w swoje ręce:D duuuużo przytuuuulaniaaaaa, całooowaniaaa, noooszeniaaaa i zabawy:D

natalka - u nas to samo:D fotel przysunięty do kanapy, tak że Hania nie dostanie się do sprzętu, pcha się i piszczy w nerwach, ale kablem, głosniki, dvd, ps i tv bezpieczne:D mogły nie przetrwać walenia grzechotkami, albo pilotami (ale o tym Misiek nie wie:D, myśli, że pilot źle działa, bo są słabe baterie:D).
myślę jednak, że z czasem się przyzwyczają, że nie wolno i kropka.

dziękuję za opinie na temat okien:) tylko dalej nie wiem co robić:D gdyby nie fakt, że mamy małą sypialnię, z jednym małym oknem to sprawa by była jasna.. aaaa wrzucę Wam rzut poddasza, bo plan oczywiście zmieniony, ale na ten już ostateczny!
PROJIMG4df092d8d0c73_mirror_w11.jpg
nasz jest lewy górny róg. dwa większe będą mieć dzieci, bo od południa, bo takie same pokoje i wspólny balkon.
widzicie? wszystko co najlepsze dla dzieci, tak się nie dba o dzieci?

Ostatnia edycja:
Witam.
Kugela twój mąż wymiata :-D:-D:-D

Ja na szczęście jeszcze barykad nie muszę robić pred małą ,bo ona dopiero pełza i to najlepiej do tyłu :-):-)
jak na razie zadowala ją 1 półka w salonie skąd może wywalać zabawki :-p:-p

Zdrówka dla chorowitków

bardzo gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych umiejętności

Żaneta u mnie najlepiej sprawdziły się otulacze Małe me -nasz polskie ,ale niestety są dość drogie :sorry2::sorry2:
W sumie na tym etapie to wystarczą 2 sztuki .

Wkładki z małe me mam na spacery ,bo dłuzej nie trzeba zmieniać ,a tak normalnie to lecimy na zwykłych wkladkach z lulaybaby .
Z tetrą też próbowałam i w sumie oki ,ale jednak najmniej chłonna jest .

Z normalnymi pampersami jest ten problem ,że tak naprawdę powinny być równie często zmieniane jak tetra ,ponieważ one do chwili kiedy są suche są w 100 % przewiewne .Jak zwiążą mocz stają się już po prostu plastikiem ,który nie przepuszcza powietrza i niektóre dzieci dlatego się odparzają lub mają podrażnienia .
otulacze otulacz PUL wielorazowe pieluszki ekologiczne

http://maleme.pl/15--wkladki-sucha-pielucha

http://naturalnamama.pl/k22,pieluchowanie-wielorazowe-tetrowe-i-wklady.html

http://maleme.pl/srodki-czystosci/41-bio-d-dodatek-odkazajacy-do-prania-pieluch.html

Jak chcesz to też mam jakieś namiary ;-)

U nas nocka piękna.
Mała przespała od 23 do 6 rano ,potem cyc i spała do 10.30:szok::-D:-D
Obie jestesmy mega wypoczete.

Miłego dnia majóweczki i buziaczki dla majówiątek

Ostatnia edycja:
zanetaa, jesli macie tylko jedno male okno w sypialni to ja bym zrobila to dachowe dodatkowo bo bedzie zwyczajnie za ciemno. cos mi sie widzi ze to podobny pokoj jak naszego malego. tez jest jedno male okno i jedno dachowe. ja tez tam chcialam zrobic sypialnie dla nas ale jakos nie wyszlo :/ my mamy w sumie 3 okna dachowe i jakos bardzo mi nie przeszkadzaja :) jest tylko tak jak pisze kilolek - brudza sie w sekundzie po umyciu. kuzyn mojego H. ma okno dachowe w sypialni i narzeka ze glosno jak pada deszcz ale ja bym i tak zrobila jesli jest tak jak piszesz. i rolety koniecznie. postaram Ci pozniej sfotografowac pokoj malego i wkleic zdjecia.

a wogole to bardzo mi sie podoba ten Twoj domek :) ja nie mialam wplywu na nasz projekt. fajne jest to ze ten balkon jest na 2 pokoje.

natalka, u nas ona tanczy dla mnie tez jest hitem. jak pierwszy raz uslyszal to zaczal sie smiac jak przy zadnej innej piosence :)

Ostatnia edycja:
Odpoczywam...przed pc.Szklanka u nas pelna geba,a na poczte musialam isc.W dol i w gore,padlam,ale juz doszlam troche do siebie.
Wlasnie sie dowiedzialam,ze moja przyjaciolka jest po operacji...raka przelyku.Jest w moim wieku,przyjaciolka moja jest od 25lat...a pisze dopiero teraz,bo nie chciala mnie martwic,bo ja mam problemy(jakie ja mam problemy cholercia,w porownaniu do niej:dry:).Prosze o modlitwe.To jest wlasnie slabosc ktorej nienawidze,ma male dziecko,chcialabym jej pomoc,a jestem 1500km od niej :-(Pierwsza mysl,ze gdybym nie miala teraz zaganiania z przeprowadzka,pewnie bym sie do PL wybrala...niecierpie takiej bezsilnosci :wściekła/y:

Fiore - nie możesz myśleć, że Twoje problemy są nieważne. rozumiem troskę o przyjaciólkę, ona też troszczy się o Ciebie:) ale Kotku, może nie umierasz, ale jest Ci ciężko, bez zdrowia nic nie zdziałamy, jest podstawą! z resztą nasze problemy wydają nam się najważniejsze, nijak się mają do śmierci jeśli jej nie dotyczą, ale są ważne. operacja przyjaciółki się udała? jakie są rokowania? będę za niej trzymała kciuki, dla Ciebie, bo dobry przyjaciel to skarb:)

she - no właśnie, jedno małe okno..
wybór domu jest cudowną możliwością.. do wariactwa.. z biegiem czasu zmieniają się koncepcje, potrzeby, upodobania, więcej wiemy niż rok temu i tym samym trudniej wybrać. nie ma projektu idealnego, w każdym jest jakiś haczyk, znaleźliśmy cudo - potrzeba tylko dorobić garaż w piwnicy, na który jest miejsce i możliwość. teraz czuję ulgę, ale jeszcze 2 tygodnie temu śnił mi się po nocach, nawet do kłótni z M doszło, bo dla mnie b. ważne są pokoje dzieci - jasne, takiej samej wielkości, oba z balkonem, dla Miśka to raczej nie ważne, liczy się duży salon i warsztat w piwnicy:D
za zdjęcia byłabym bardzo wdzięczna.

As - jeszcze raz b. dziękuję, zasiądę do linków jak wstawię obiad - dziś łazanki, czyli dużo krojenia:D

Kilolek - taka grypa w tym roku! najpierw katar, kaszel, ból gardła nie z tej ziemi (zaniemówiłam na 2 dni, jedynie skrzeczałam), znowu katar i ból mięsni i stawów. gro znajomych tak to przechodzi, myślę żeby się zaszczepić na grypę..
zdrówka dla Zuzi i chłopaków, no i mamy, najlepiej psychicznego, bo ciągłe chorowanie nadwyręża nerwy i cierpliwość..:)

Ostatnia edycja:
reklama
hej
ja tylko tak na szybko do Żanety
co do okien fakt brudza sie niemiłosiernie ale jest jasno , deszcz slychac o gradzie nie wspomne bo horor , burze koszmarnie widac i strach sie bac ale sa rolety - drogie to drogie ale na lata
my mamy 3 okna w kuchni i u dziewczyn a w duzym pokoju mamy tez zwykłe i wstawilismy dachowe bo bylo ciemno takze na twoim miejscu bym wstawiła w sypialni a w łazience to koniecznie nawet niewiesz jak plujemy sobie w brode ze niewstawilismy :((( duzo plusów tylko z okna w łazience
wstawiaj gdzie sie da:))i do łazienki polecam okno plastikowe dachowe

Do góry