reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

U nas tylko 1 babcia,wiec wyslalismy malutki prezencik i laurke podpisana przez dzieci,mala 1literka imienia V,a Leo nabazgral popatrujac siostre.Smiesznia prawie i jemu V wyszlo :-p Ale u nas dzien dziadkow obchodzi sie w pazdzierniku,wiec i my 2x robimy do roku ;-)
Znikam,milego popoludnia!

reklama
zanetta długo by pisać co moja znowu zrobiła jak chcesz to napisze ci później na prv bo to raczej nie na forum.
A teraz zmykam porobić przelewy i kupić na allegro fotelik Hani bo ten co ma od urodzenia ją już wkurza a później korzystając z tego że jesteśmy w mieście a nie na tej naszej wsi to idziemy na spacer,zrobić zakupy w rosmanie i wywołać zdjęcia na prezent na dzień babci i dziadka a u nas to dwie babcie,dwie prababcie ale tylko jeden dziadek mój tata z czego jest ogromnie dumny.

zanetaa - sama juz nie pamietam, czy pisalam ;-)Skonczylam studia w DE (uznalam, ze bedzie to lepsze i ciekawsze niz germanistyka w PL, ktora pierwotnie chcialam studiowac) no i tak sie jakos zakotwiczylam (podwojne obywatlestwo mam "od i przez urodzenie"), potem poznalam malza :-) a ten mnie wywiozl na dzika prowincje :dry: No i juz ponad 10 lat zlecialo :sorry:

pieszczoszka:
Laura jest mloda i gietka, wiec moze spac jak jej sie zywnie uwidzi, nie to co my, stare kobyly, ziarnko grochu i juz bol krzyza przez tydzien :-p

Niemcy nie obchodza dnia dziadka i babci, wiec mam spokoj :tak:Ale dobrze, ze mi przypomnialyscie, wymysle cos dla mojej mamy :-)

Jesli juz o dziadkach, czyt. tesciach mowa, to moi sie niewiele mieszaja. W zasadzie sie praktycznie nie odzywaja. I za to ich glownie niecierpie do zywego: to kaleki komunkiacyjne! Nie tylko nic nie mowia ale tez nie maja zadnej mimiki, gestykulacji, takie mumie, nigdy nie wiesz, co mysla, czy wogole mysla, nic ich nie obchodzi (po dzis dzien tesciowa ani razu nie zapytala, jak znioslam porod, na dobry lad nawet nie wie, czy to bylo sn czy cc :szok: ba, ona nawet nei wie, jakie mam wyksztalcenie, zawod, gdzie pracowalam - gowno ich wszystko obchodzi, sami o sobie tez nigdy nic nie mowia), dla mnie przybywanie z takim betonem to czysta meka, wiec unikam ich jak sie tylko da :wściekła/y:

Fiore - widze, ze u Was niebo tak samo obrzydliwie bure jak u nas :baffled: Ale u nas sniegu mniej :-p

Pieszczoszka super- szkoda ze moj nie przybiera takich pozycji :-D
kugela a ty wyjechalas na studia i umialas juz troche niemiecki? czy tak spontanicznie?

my robimy laurki ale sie nie wyrobie no coz :/ odbilam juz stopke i raczke, wierszyki gotowe tylko z obrobka zdjec sie nie wyrobie bo juz porobilam ale jak poszlam wywolac to mi tak poobcinalo ze nie moglam tego wywolac i teraz musze kombinowac zeby po obrobce zmiescilo mi sie zdjecie na formacie 9x13

Fiore - Bella jest jeszcze malutka, ale ja nigdy nie ukrywałam przed dziećmi prawdy - prababcia Bartka zmarła jak miał 2 lata i był na pogrzebie. wytłumaczyłam mu, że dusza babci (duszek, którego wszyscy mają w środku) poszedł do nieba, bo bozia już bardzo tęskniła za babcią i nie chciała żeby już ją bolało i chorowała (ostatnie kilka miesięcy spędziła w szpitalu i tylko czekaliśmy..). do dziś jest święcie przekonany, że babcia na niego patrzy, czasem stoi na balkonie i opowiada o sobie, a jak go zapytasz co robi to mówi, że rozmawia z babcią:)
zaś Punia, nasz piesek też poszedł do nieba, "jak papież" - Bartiś miał taki czas, że cały czas wypytywał o papieża i czemu umarł. i puńka żyje razem z bogiem, papieżem, babcią... może właśnie takie rozmowy pomogą?
bo myśl, że do auotbusu wchodzą ludzie, którzy odchodzą może być... przerażająca i nieść ze sobą nieprzyjemności na przyszłość:)
z powodu trusia mi przykro:*

kugela - ooo to jednak przeznaczenie:) co do teściów.. trudno, to tak na prawdę obcy ludzie, skoro nimi chcą być, niech będą. szkoda twojego męża, chyba, że on się jakoś z nimi dogaduje, to nawet dobrze by było..

natalka - odbicie łapek jest boskie:) my odbijaliśmy 2 lata temu, pod małym zdjęciem. moi też większośc mają, nawet swoje, ale jakoś nikomu się nie chce wywołać, to będa mieć od razu na swój ołtarzyk - ściana z mnóstwem zdjęć.. to chyba po 40, tak teściowej walnęło w łeb..
ja też myślę o wywołaniu zdjęć, bo ostatnie mamy z .... chrztu Bartka:zawstydzona/y: przez internet chyba, bo za 100 zdjęć płaci się 15zł, plus wysyłka, ale pewnie z 500 się zbierze... może będę wywoływała po 100 miesięcznie? hmm..

Koszmar wróżki -zębuszki ciąg dalszy znów gorączka jak jutro sie utrzyma ide do lekarkimam nadzieję ,że nie będzie trzeba.Ja mam dwa nazwiska i teraz żałuję bo to męczące Synowej doradziłam jedno i jest zadowolona bo dwa długie nazwiska to koszmar w podpisywaniu się na porodówce u lekarzy też:tak:O ile wiem w Polsce dwa nazwiska to można mieć po mężu lub jak są jakieś historyczne.WSZYSTKIM KOLEJNYM MIESIĘCZNIAKOM BUZIACZKI:-)

anik - zaraz znajdę tą stronkę to Ci wyślę link:)

pamiętacie moją gwiazdę, która nie miała szans zakwitnąć na święta?
oto ona:
100_3714.jpg
zakwitła, ale poślizg ma maleńki:)

reklama
Do góry