reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ja to w tyle jestem ale wszystkiego dobrego dla wszystkich 8i 9 miesięczniaków tych wczorajszych i dzisiejszych:-):-):-):-):-):-).Zlizywanie kropli wody w 6 tomie tzn akcja się rozwija;-)Pieszczoszka u nas coś tam też popadało ale sanek gwiazdkowych to wypróbować dalej nie damy rady śniegu stanowczo za mało.Co na roczek??????? Auto na akumulator raczej dla 2 latka konik na biegunach nie wim może przyszła gwiazdka myślę może mały brodzik z zadaszeniem(my mamy ogródek) i w maju by to chyba głupie nie było

reklama
azula - ja nadal czekam na seks:D
właśnie miałam pisać o basenie, że to świetny pomysł, nawet dla tych mieszkających w bloku:) basen/wanienka na balkon i jazda:) potaplać się i ochłodzić można:)
ja też czekam na te chwile - teściowa ma całkiem spory basen, co prawda szwagierka się zapowiedziała, że jak już będzie wyglądała jak hipopotam to będzie tak się zachowywać (czyt. moczyć się cały dzień).
juz się nie mogę doczekać przynajmniej marca... nie lubię zimy.. u mnie biało i dosypuje, choć temp koło 0.

annte - ja za bardzo nie widzę potrzeby składania życzeń, możemy pogadać jak czas szybko mija, ale życzenia za 4 miesiące:) mimo to dziękuję:*

Pieszczoszka - właśnie dlatego napisałam, że nie zabiję w razie wpadki, pomogę, ale wcześniej będę rozmawiać, jestem nawet skłonna kupić mojemu dziecku prezerwatywy jeśli będzie się wstydzić.. tak planujemy z Miśkiem, że będzie miejsce, gdzie będą przechowywane, np w szufladzie, będzie ich więcej i dzieci będą o nich wiedzieć. jeśli pomyślą o współżyciu to przynajmniej z zabezpieczeniem.
nie powstrzymamy naszych dzieci, więc chociaż zadbajmy o bezpieczeństwo, bo jest też kwestia zdrowia.
wolę być matką obciachową, ale gadającą o wszystkim niż sztywnym terrorem.

Ostatnia edycja:
u moich dziadków jest basen:) a tam czesto jeździmy więc Laura tam sie będzie pluskać:)
o taki :)

Załączniki

• SAM_8896.jpg
    SAM_8896.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 41
hey :)
ja na chwilkę chciłam tylko zameldować,ze żyjemy i u nas wszystko ok. Od niedzieli jesteśmy w Polsce i jak to zwykle bywa na urlopie na forum czasu kompletnie brak.
Dziekuję za życzenia dla mojego ośmiomiesięczniaka i przesyłam buziaczki dla Laury i Leo :* oraz Oli,Franka i Poli :*

Hej !
As dzięki za odp to tym razem nie zgodzę sie na to ćwiczenie ...:)Jak nosić dziecko by miał prosto trzymał tą główkę ??
She mój tez ma bzika na punkcie aut tym bardziej że jest mechanikiem i po pracy idzie do garażu i go nie ma :(:-(i my też zaczniemy o drugie starać sie w tym czasie bo mały będzie miał rok ...Decyzje o pierwszym podjeliśmy też zaraz po ślubie tylko nam to zajęło 4 mies nim zaszłam w ciążę...Ciekawa jestem jak to będzie z drugim :):-)
Annete u nas też był dziś ksiądz i powiem Ci że pognała bym go bo tylko mi nerwy ruszył :) :-D
wikasik z nami też mały śpi zazwyczaj po północy już go bierzemy do siebie :)
zanetka ja też bym chciała dobrze wychować syna ale często bywa że dzieci to mają gdzieś ale wartości będę wprowadzać takie jak ty dodatkowo od małego będę uczyć go sprzątać za sobą ...

Hej laseczki :***

Wszystkiego naj naj naj dla kolejnych miesięczniaków ;) :****

U nas dzisj nocka taka że nic z niej nie wiem :sorry2: ( Annte :-)) nie wiem o której małego zabrałam do siebie , nie wiem czy znowu po 3 sie obudzil i nie wiem dlaczego ostatnio tak wczesnie wstaje:confused: ...dla mnie 7 to jeszcze noc:-p no byłam tak nieprzytomna ze szok :dry: ..to chyba przez te ostatnie pobudki po 3 ..:dry:
tak po za tym to nic wiecej nie napisze bo nic sie ciekawego nie wydarzyło:dry: :-D:-p

miłego :********

Laura ,Leo, Hania,Ola,Adaś,Pola,Lenka,Franek wszystkiego najlepszego.

Witam dopiero teraz bo u nas od rana brak prądu bo energetyka jakiś remont sobie robiła a później nie było nas w domku.U też zima wieczorem i w nocy dopadało dużo śniegu,miałyśmy iść na saneczki ale Hania postanowiła zasnąć a trzeba korzystać ze śniegu bo dopiero pierwszy raz w niedziele była na sankach a też dostała pod choinkę .
U nas nocka super minęła ale Hani a nie mi Hania padła o 21 razem z rybką minnimini a ostatnio to szła spać tak o 22 wiec wczoraj szok i chyba zacznę jej włączać tą rybkę śpiącą bo to ja uśpiło a ona uwielbia tą rybkę i spała do 8.30 z jedną pobudką o 5 na mleko a ja ledwo żywa bo wczoraj o 24 byłam po Ł w pracy jego autem a on ma zapach w aucie i jak jechałam to mnie zaczęła bardzo boleć głowa i zrobiło mi się nie dobrze wiec jak tylko wróciliśmy do domu to padłam na łóżko ledwo żywa ale rano jakoś lepiej mi było następny raz to ja mu te wszystkie zapach na śmieci wyrzucę.
Wikasik, Kugela, Annte ja uwielbiam spanie z Hanią i przyznam się bez bicia że moje dziecię ani jednej nocy w łóżeczku same nie spało i to tylko moje przyzwyczajenie bo Hania umie sama zasnąć w łóżeczku lub wózku.Na początku jak karmiłam piersią to było mi wygodnie a teraz to się już przyzwyczaiłam i uwielbiam tak spać z nią przytuloną , też teraz śpimy w trójkę Hania w środku i jest nam wygodnie fakt wcześniej spałyśmy same w innym pokoju ,później Ł był w Niemczech to też razem spałyśmy a teraz jak wrócił to śpimy razem wszyscy i może dzięki temu ze spaniem problemu nie ma fakt ostatnio chodzi później spać ale to dla tego że w dzień dużej pośpi, nigdy jej nie lulałam i nie usypiałam zasypia sama odłożona na podusie jak już się totalnie wyszaleje i to fajnie wygląda bo tu świruje wygłupia się a za moment śpi.Na nasze pożycie to spanie razem nie ma absolutnie żadnego wpływu.
Kugela Łukasz nie ma jak za bardzo się wykazać bo zaraz po powrocie wrócił do starej pracy i też go całymi dniami nie ma.

Ostatnia edycja:
Hej laski!

U nas w sumie nic nowego. Pogoda fatalna - na spacery za ślisko, ledwie sama schodami schodzę z ledwością, a co dopiero wózek z podjazdu sprowadzić

Nadal się zastanawiam, czy mały mi nie sika za mało, ale stwierdziłam, że może teraz dzieci sikają trochę mniej? Tzn. zmiana jest taka, że papsiok po nocy nie zawsze ma wagę średniej cegłówki, czasami wygląda tak, jakby siknął w niego 2-3 razy po prostu.... Ale w nocy nie pije, więc - sama nie wiem. Dużo Wasze dzieciaczki siusiają?

reklama
anik u nas przez noc też Hania nieraz mało sika np. jak jej założę nowego pampka po kąpieli tak o 20 to o 5 rano jak się budzi na mleko jest suchy a później jak już wstaje o 8 to jest tak ciężki właśnie jak cegła i w dzień to samo nieraz przez dwie godziny nic a nieraz po 20 minutach pełny pampek a pić też dużo pije wody i herbatki i to od urodzenia a soków nie lubi.

Do góry