reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
aha zaneta rozumiem. Zawsze lepiej sprawdzic choc wydaje mi sie, ze moze troche trwac nim sie cykle wyreguluja. Ja jeszcze nie dotarłam do gina po porodzie :baffled:

Mój mąż od kilku tygodni przebąkuje o czwartym dziecku :szok::szok::szok: ratunku!!
Namówił mnie na cała trójkę (bo ja przed pierwszym w ogóle nie chciałam mieć dzieci, później nie chciałam tak szybko i jakoś posżło.) Namówił mnie 3 razy to obawiam się, ze i 4 moze mu się udać
Tylko kto na taką gromadę zarobi???

Paulinko kuchnia wyglada na wygodna, na pewno dobrze bedzie ci sie w niech pichcic :) Nie moge tylko ozlokalizowac lodowki...

Jeanta, jeszcze ci nie gratulowalam, wiec z opozniem, ale serdecznie.

Annte, czemu piszesz, ze spanie z dzieckiem nie jest dobre... Jesli i dziecko i ty czerpiecie z tego radosc, to jest to dobre :) U nas Robert na dobre sie zadomowil i tylko dzieci temu jestem jako tako wyspana, bo bez rozbudzania, moge do piersi dostawic i spie dalej. Poza tym oboje z mezem uwielbiamy poranki z naszym maluszkiem. Moze jest jeden minus - o rodzenstwo w takich warunkach trudno, dla niektorych to moze sie plusem okazac ;)
My zamierzamy sie starac, jak Robert bedzie mial ok. roczku i wierzymy, ze nam tym raem nieco sprawniej pojdzie. Byloby dobrze, bym mogla troche popracowac przed urodzeniem drugiego malenstwa. Przy Robercie pomoze nam moja mama.

Dzień dobry Kochane. Powiem wam szczerze, że jak słysze, że któraś ze znajomych jest w ciaży to też czuje takie ukłucie zazdrości, mojemu W marzy się jeszcze 2 (oszalał chyba), a Mateusz to wszystkim mówi, że będziemy jeszcze mieli Antka i Zuzie:tak: Ja oczywiście głośno zaprzeczam ale gdzieś tam w środku....chciałabym tylko tak jak któraś napisła, kto na to wszystko zarobi???

Dziewczynki gorąca prośba, kupiłam rano przed praca te czopki Viburcol, mała znów gorączkuje, męczą ją ząbki, ciagle się wybudza. Mogę jej podać cały czopek? Na ulotce jest napisane, że dzieci powyżej 6 lat 1 czopek a poniżej decyduje lekarz. Czekam na Waszą odpowiedź to zadzwonię do babci, żeby jej podała. z góry dziękuje.

jeanta - no niby można, ale jednak to się czuje podświadomie.. ja czułam kiedy byłam, z resztą jedna ciąża nie była zaskoczeniem, a druga planowana..

kilolek - to śmigaj do lekarza! ja błam już kilka razy, ostatnio we wrześniu...
mój też już miauczał, dwa razy się robiło gorąco, bo ja nie planuję dzieci przez najbliższe 10 lat, może 15;p i właśnie też mnie przeraża, że nie damy rady finansowo, teraz żyjemy na skraju, niby nauczyliśmy się oszczędności na jedzeniu :)szok:), ale wypłata starcza tak na 3/4 miesiąca, reszta to jazda na oparach:)
widzę ile kasy pochłania przedszkole, a to tylko przedszkole, jedna książka.. boję się trochę szkoły, ale nauczona doświadczeniem z zeszłego września, wiem że odłożymy przez wakacje na książki i już wcześniej kupimy wyprawkę (będziemy ją składać od czerwca).
poza tym mam bardzo wyniszczony organizm po tych dwóch ciążach, kolana mi wysiadają (dolegliwości sprzed się nasiliły) i już 3 razy miałam przeciążony kręgosłup i to ostro. i do tego afera rodzinna, najmniej ważny powód, ale jednak gdzieś tam mi siedzi w głowie, że znowu się będę musiała wykłócać..
mam jeszcze czas na trzecie dziecko:)

Flaurka - zachwalałaś polskie książki, więc spróbowałam. u teściowej wpadła mi w ręce... (jak to leciało) "herbatniki z jagodami" (?) - fajnie się czytało, choć polskie imiona mnie jakoś.. rozśmieszały.. i koleżanka poleciła mi książę o policjantce z paranormalnymi zdolnościami :)D). fajna, akcja przednia, teksty takie, że wybuchałam śmiechem, ale jednak nijak nie mogłam sobie wyobrazić, że pod Toruniem istnieje podziemny świat, największy w Europie. to się wydawało jeszcze bardziej niemożliwe niż normalnie. :-D

a ja dalej spać nie mogę...:/

dusia - raz dałam połowę, a raz cały. nic się nie działo, więc chyba można..

Żanetko na żywo trochę odbiega od flagi, bo jest kremowo- malinowa, a nie biało- czerwona:) Ale na fotce rzeczywiście może patriotycznie wyglądać:)

Wikasik logówka jest w słupku obok piekarnika. Ogólnie chciałam niezabudowaną, ale śmiesznie by wyglądała obok słupka...

Mam pytanie jak np . mam do leczenia kanałowo zęba siódemkę( i jest w nim zgorzel) nie moge jej po prostu wyrwac??

Paulinka88 kuchnia bajkowa- zazdroszczę :)

annte ja w ciąży nie chciała bym być ALE jak słysze o ciąży to jakoś tak dziwnie hehe tz. np brakuje mi kopniaczków w brzuchu ;) coś wspaniałego !!!

kilolciu Twój mąż musi strasznie lubić dzieci :)

Hej majóweczki :***
u nas nocka podobna jak ostatnio ,pobudka małego po 3 i zero checi do spania :baffled: ale ze widziałam że mu nic nie jest to ja sie dalej kimnełam .:rofl2: Przebudzałam sie kilka razy i widziałam ze przed 4 mały juz padł na dobre chyba z nudow bo mama nie miała ochoty sie z nim bawić :sorry2:

Tak po za tym to pogoda paskudna za oknem , pada i jest tak sennie jakoś....w takie dni mam ochote poprawic sobie humor czymś slodkim.....ale nic nie ma w domu:dry:...zwykłym batonem sie nie zadowole nooo:errr::-Deh.....

Dzieć chrapie więc mam chwilkę dla siebie :-)

miłego dnia kochane i cały czas kciuki za choróbki wszyskie :*** ciekawe jak tam Ali .....

reklama
Hello :)
Takk chlopy chca duzo dzieci!! Moj P tez juz wspomina o 3 a jeszcze drugie w brzuchu!! Ile bym dala zeby chociaz raz mogli urodzic to by sie na jednym skonczylo :p :)
Ja chce 2 i juz!!! Koniec kropka . !

Wikasik: dziekuje bardzo!!
U nas mgla straszna!! Mdlosci od rana :) ale mysl o niedlugim wyjezdzie do Polski poprawia humor :)
Milego dnia wszystkim :)

Ostatnia edycja:
Do góry