reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Ja znam przepis .Na dziewczynkę kokardkę pod łóżko się wrzuca ,na chłopaka czapkę z daszkiem ,a na bliźniaki dwujajowe robi się przez guzik z dwiema dziurkami ,jednojajowe przez kalkę;-):-)

Witam Majóweczki po długiej przerwie. Mam nadzieje że mnie pamiętacie. Dawno mnie tu nie było tzn. czytam was cały czas ale jakoś ciężko mi się zebrać by coś napisać.

Jeanta gratuluje bobaska
paulinka88 trzymam kciuki by się szybko udało
A ogólnie to podziwiam że chcecie mieć tak szybko drugie dziecko bo mnie jakoś ta wizja przeraża ale wy młode dziewczyny jesteście i macie jeszcze dużo siły a ja już stara dupcia jestem bo z chwile 29 mi stuknie i mi się nie chce a powinno.

Pieszczoszka też jestem ciasna jak 18-latka co cieszy mojego Ł

As kciuki za Kubę by ta szkoła była dla niego dobra

Anik wszystkiego naj dla Krzysia.

Chorowitą dużo zdrówka (Dla Aliego to naprawdę dużo tego zdrówka).

U nas jak na razie wszystko dobrze. Łukasza mamy znowu przy sobie bo na zimę wrócił z Niemiec ale za jakiś czas znowu pojedzie ale mówi się trudno takie życie a tam jednak warto bo to co zarobił to bez porównania do tego co w Polsce.
Wychorować się wychorowłyśmy w listopadzie ja ,Łukasz i Hania. Hancia miała zapalenie oskrzeli i miała zastrzyki kute ale te zastrzyki i inhalacja(polecam koszt zakupu nie wielki bo my kupiłyśmy za 110 zł inhalator a efekt wspaniały ) zdziałały cudo bo szybko przeszło aż pani doktor była w szoku że tak ładnie zeszło wszystko z oskrzeli a były zawalone masakrycznie. W czasie choroby wszyszły dwie dolne jedynki w przeciągu tygodnia no i zaczęła stabilnie siedzieć bo wcześniej to gibała na boki. A teraz podnieść i z prawie płaskiego umie bo jakoś tak się rączkami podeprze i siedzi bardzo sztywno i to długo i dzięki temu może się sama zabawić jak ma pełno zabawek obok siebie , raczkować nie raczkuje jeszcze ale pozycja już jest ale kończy się samolotem.
My tez na Bebiko 2 i też u nas kosztuje w biedronce 20.99 za 500 gr więc szukam gdzie taniej bo u mas mleka idzie dużo bo Hania pije 5 razy w tym w nocy po 120-150 ml.A jeść to najchętniej by jadła z Hipa królika i nic innego a gotowanego nie chce.
A co do tego czy dziewczynka czy chłopiec to dziewczynka to przed owulacja bo te plemniki powolne ale długo żyjące u nas się sprawdziło choć absolutnie o tym nie myśleliśmy my chcieliśmy żeby w końcu się udało. więc co będzie drugie to mi obojętne bo mam już swoją księżniczkę fakt mogła by być druga bo tyle ciuszków jest .

She taką informację kiedyś dostałam więc przekopiuję:

Czym niższe ph tym lepsze na córcię czyli takie 4-5 maks ;)a dietka to tutaj prosze znalazłam info od PIRANHI:)

"W diecie dziewczynkowej zalecane sa takie produkty jak: mleko (najlepiej znalezc takie z niska zawartoscia potasu ...tylko ze z reguly na opakowaniu nie zaznaczaja tego), jogurty, kefir, truskawki i maliny, guma do zucia bez cukru, ser parmezan, jajka, bialy ser, chleb o niskiej zawartosci sodu, ryby (nalezy ugotowac w 500 ml wody by zredukowac ilosc sodu), por, zielona fasolka, ogórki, niskosodowy majonez, zurawina (swieza lub suszona), bialy ryz, platki kukurydziane, ryz dmuchany, jagniecina/baranina (poledwica), piersi z kurczaka, nie nalezy jesc czerwonego miesa poniewaz podnosi testosteron. Jest 7 czynników wplywajacych na plec dziecka: pH, mineraly, dieta, hormony, suplementy, odleglosc od owulacji, jony.

Bardzo wazny jest tez sluz ale wziecie pod uwage przy staraniach wszystkich podanych powyzej 7 czynników spowoduje, ze sluz bedzie odpowiedni. Jesli tak sie jednak nie stanie to nalezy zwracac uwage by przy staraniach o chlopca sluz byl rzadki i rozciagliwy a przy staraniach o dziewczynke kremowy az do suchego.

Podobno dieta jest najwazniejszym czynnikiem wplywajacym na zaplanowanie plci dziecka i wplywa na wszystkie powyzsze czynniki. Przy planowaniu dziewczynki musi byc bogata w wapn i magnez. Zapotrzebowanie dzienne na mineraly przy planowaniu dziewczynki:
Na++ (Sód) 700-1000 mg
K+ (Potas) 2 500-3 500 mg
Ca (Wapn) 1 200-1 800 mg
Mg (Magnez) 200-300 mg.
Nalezy jesc jak najwiecej goracych posilków – podnosza pH.

Zalecane suplementy przy planowaniu dziewczynki, które powinna lykac kobieta:
- wapn w postaci cytrynianu wapnia (nie weglanu wapnia gdyz ten podnosi pH) 1200 mg dziennie, wapn obniza pH
- magnez 300 mg dziennie
- witamina C 500-1000 mg dziennie, obniza pH
- tabletki zurawinowe, ekwiwalent 1500-10000 mg swiezych owoców dziennie, obnizaja pH
- witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmowac ja w preparacie typu B-Complex gdyz witaminy B powinny byc ze soba w równowadze, nadmiar jednych moze powodowac niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 moze byc przyczyna poronienia
- wszelkie zakwaszajace preparaty typu Sylk (lubrykant stosowany tuz przed staraniami), Replens, Rephres, globulki zakwaszajace, kwasne irygacje itp.
- kwas foliowy 800 mcg dziennie
Mezczyzna powinien lykac Ca, Mg (w takich samych dawkach jak powyzej), witamine C, zurawine i kwas foliowy. metodzie Shettlesa przy planowaniu córki nalezy starac sie 2-3 dni (nie wiecej, badania pokazaly, ze przy wiekszym odsunieciu rodzilo sie juz wiecej chlopców) przed owulacja i utrzymywac niskie pH az do owulacji (nalezy zatem czesto sprawdzac pH i w razie co je obnizac). Nalezy ta metode polaczyc z dieta, suplementami i innymi wymienionymi czynnikami. W okolicy owulacji zazwyczaj pH rosnie, sluz o cechach plodnego ma wysokie pH i sprzyja poczeciu chlopca – przy planowaniu córki nalezy zatem zadbac o niskie pH az do owulacji (trzeba je jeszcze pilnowac przez kilka godzin po niej) gdyz nawet przy staraniach np. 3 dni przed owulacja moze sie zdarzyc, ze w okolicy owulacji pH wzrosnie, komórka jajowa zatem naladuje sie ujemnie i przyciagnie meskie plemniki (Inne czynniki emitujace jony ujemne: poruszajace sie powietrze, woda nad morzem, wodospady, góry, ogien, nów, wapn, magnez, prysznic, rosliny, zbiorniki z rybami, fontanny, wentylatory, lato, asparagus pierzasty, lampy solne, male fontanny domowe, bizuteria z hematytu i rózowego kwarcu, lasy sosnowe, swiece z wosku pszczelego, zwawy spacer na swiezym powietrzu, ametyst, turmalin, kwarc dymny, onyks, sauna, wegiel drzewny, poruszajaca sie woda, jony ujemne sa naturalnie produkowane przez wiatr i deszcz, ogrzewanie woda, olejki: bergamotowy, cedrowy, eukaliptusowy, grejpfrutowy, lawendowy, cytrynowy, mandarynkowy, pomaranczowy, patchouli, z drzewa sandalowego."

Hej :) dzieki za gratulacje :) no wiec dzien sie zaczal od wymiotowania :( wrrr i piewrsza mysl to taka ze OSTATNI RAZ JESTEM W CIAZY!!!!
Bleeee :( z Neluska do 24 tyg "zygalam" po 5 razy dziennie :( i czuje ze sytuacja sie powtorzy :(
Dam Wam znac co bedzie ale to dopiero gdzies w kwietniu :(
Moj maz chce chlopca a dla mnie wszystko jedno :) aby to jakos przezyc :)
Paulinka88: ;( ojjj kurde a myslalam ze bedziemy razem rodzic :) no ale moze tym razem :) trzymam kciuki :)
Pieszczoszka1988: ciasno jak cholera :p
Dzis na obiad placki ziemniaczane :) mniammmm :)

To znaczy tak w biedronce widać bebiko podrożało bo we wszystkich cena jest taka sama,a ja miałam zapas bo kupiłam jakiś czas temu więcej co by nie biegać jak kot z pęcherzem:tak:.Jeaneta zazdraszczam tych smaków i zapachów bo rzygania raczej nie:eek:.

No a ja muszę się pochwalić - Skalpel idzie mi coraz lepiej :-) Co prawda w połowię mam już zadyszkę i muszę odpocząć - póki co nie ma zmiłuj - ale, ale - nie od razu Rzym zbudowano, więc jestem dobrej myśli :-) Zakwasy jakby mniejsze, czyt. mogę chodzić i sturlać się z łóżka bez robienia ała ała :-)

U mnie w klatce sąsiad zmarł na świńska grypę - miał 34 lata, masakra...

Ostatnia edycja:
My dzis po basenie ale to na odpowiednim watku przy okazji.

dusia - Babydream to dosc chodliwa marka w DE, wiec mysle, ze smialo mozesz sprobowac

pieszczoszka - ja tez mam wrazenie, ze jest ciasniej (malz nie widzi roznicy), choc nic mi tam nie szyli :eek:

Fiore - gdybym mogla to bym Cie podeslala do mojego eksa bez kolejki i gratis. On jest bowiem neurochirurgiem a przynajmniej byc powinien, bo jak sie spotykalismy to byl w trakcie specjalizacji. Ale nie bedziesz wszak jechac kilku tysiecy kilometrow, wyrabiac sobie wize... :baffled: Mam nadzieje, ze znajdziesz szybko jakiegos dobrego na miejscu :-)

AS - &&& zeby Kubus sie szybko zaaklimatyzowal w nowej szkole!!!

jeanta - podziwiam odwage, ze zdecydowalas sie juz na ciaze, choc poprzednia znosilas marnie. Ja wlasnie dlatego balabym sie teraz kolejnej - zaliczylam wiekszosc ciazowych dolegliwosci :hmm:

anik - caluski dla Krzysiaczka

nuta - zycze radosci i pozytku z meza, niech sie wykaze, poki jest w kraju :tak:

Nie wiem, czy jeszcze cos mialam napisac ale wredziolek tak mi teraz wredziolkuje, ze wiecej nie dam rady wystukac :sorry:

reklama
Byłam u dentysty i okazało się ,że mam jakąś zgorzel w zębie czy coś takiego i 3 kanały w zębie i mam to zrobić na szybko ;/ i 450zł .Mówie babce,że nie mam teraz tyle... a ona,że może mi do niego jedynie dac lekarstwo bo nie może dać trucizny bo coś tam ;/ to dała mi to lekarstwo . Przerąbane ciekawe co ja teraz zrobie ;/ a jeszcze innego mam zęba do kanałówki który już zatruty jest... beczec mi sie chce bo jeszcze do tego wszystkiego mam cztery ósemki do wyrwania .. co prawda dwie są ok ale dwie się pokruszyły i zaczynają boleć .. mam dośc płakac mi sie chce... Jak sie pier..li to już wszystko wrrrrr

Do góry