reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Hej,

Martusia - zazdroszczę Ci, że Oliwierek tak dzielnie i bezproblemowo znosi ząbkowanie... U nas, kiedy mu się w końcu zasypianie uregulowało spał od 20-21 do 8 rano, a potem mleczko i do 10 - jak ja tęsknię za tymi czasami! Powoli nie wyrabiam na takich obrotach, dom mi się zapuścił, bo nie mam ani chęci, ani siły na sprzątanie.

Paulina, trzymam kciuki za II - mam nadzieję, ze się Wam udało. Ja w obecnej sytuacji nie wyobrażam sobie być w ciąży - pamiętam, jak znosiłam poprzednią...

Nie wiem, kiedy ząbkowanie się skończy... Może jak już wyjdą te górne zęby, będzie trochę spokoju? Póki co na dole są tylko dwa... góra idzie za to pełną parą... Marzy mi się jedna, w całości przespana nocka...

Mój pełza... do tyłu. Do przodu za chiny mu nie wychodzi. Pozycję do raczkowania potrafi przyjąć - ślicznie na czworaka się zbiera, ale nie wie co dalej, więc pohuśta tyłkiem i na tym się kończy... ewentualnie stanie na czworaka i odepchnie się rączkami do tyłu. Może mu się przestawi. Coraz ładniej i sztywniej staje za to na nóżkach. Jak dam mu ręce, żeby sobie usiadł, to łapie mnie i staje. I potrafi długą chwilę ustać właśnie w ten sposób - łapiąc jedynie balans przy pomocy moich dłoni. Siedzi już naprawdę ładnie i powoli próbuje siadać sam, ale jeszcze-jeszcze troszkę mu brakuje.

My wczoraj wieczór spędziliśmy poza domem, pojechaliśmy sobie w gości. Moje dziecko wygrzebało pokłady wdzięku i czaru, przekonując do siebie nawet najtwardszego wśród nas na tyle, że zapragnął mieć dziecko... A to nie lada wyczyn... Prawie cały wieczór spędził na rękach u kogoś i był tym niesamowicie zachwycony - gadał, śpiewał, siedział i oglądał z nami nagranie z koncertu grudniowego (dopiero w styczniu wygrzebali je z kamery - bardzo wcześnie - a potem każdy chciał się posłuchać jak wypadł...Krzyś natomiast za punkt honoru wziął zagłuszanie i spiewy hehe). No cud malina, nikt nie chciał wierzyć, ze to dziecko bywa niegrzeczne... Jest marudny przez ząbki - Krzyś? - chyba oszaleliśmy.

Czy ktoś wie, co u Andav? Bardzo długo się nie odzywa, ani tu, ani na fb - poza tym statusem wczoraj

Ostatnia edycja:
reklama
pieszczoszka jak Laurunia w nocy spala
azula ja juz od 3tyg nie cycuje Jaska bo tez nie chcial , bylo ciezko na poczatku bo uwielbialam cycowanie ale teraz dluzej przesypia w nocy.
paulinka && za pozytywny test!!
as oby Kubie bylo lepiej w nowej szkole
Dziewczyny ktorych dzieciaczki chodza pozno spac bardzo Wam wspolczuje i nie wiem jak Wy dajecie rade , jestem pelna podziwu dla Was. Mlody wczoraj pierwszy raz poszedl spac o 1 w nocy i spal do 9 z 2karmieniami. Biedak ryczal przez sen nie mogl znalezc sobie miejsca, jednak za pozno dla niego bylo a wszystko przez to ze siostra go uspala z wieczora:wściekła/y:. Jestem strasznie zmeczona i do tego glowa mnie strasznie boli, teraz mlody spi bo zasnol na spacerku.
Wczoraj wieczorkiem mnie wzielo na czyszczenie lisci kwiatkow i kazdego listka czyscilam zajelo mi to2h:szok: ale za to teraz ladnie blyszcza moje kwiatki:-).
Ide wypic kawke moze glowa przestanie bolec.
Duzo zdrowka dla chorowitkow malych i duzych

Witajcie kochane :*
Rozłożył mnie totalnie :eek::wściekła/y:
Ja leze w lozku, M w pracy i tyle mamy z naszej rocznicy:wściekła/y::-(

Suzi najleprzego z okazji rocznicy!!! i duzo zdrowka dla Ciebie.
Azula ja tez mialam nadzieje ze przez zime pocycujemy a mlody zdecydowal inaczej ale i tak sie ciesze z tych 6,5mc.

Własnie miałam wizyte ze schroniska przed adopcyjną... Zastanawiamy się nad wzięciem pieska..

Wczoraj nie miałam problemu z uspaniem Laury w nocy budziła się 3 razy Ja spałam do 11 :D bo małą zajmował się Seba a póżniej Moja mamusia.
Teraz zasnęła w huśtawce hehehe i przeniosłam ją do wózka i śpi już ze 40 min:D

kurcze dziewczyny miło mi tak ,że myślicie o mnie...

suzi kochana ja ciągle o was myśle i trzyamm kciuki za poprawę !!! Mam nadzieje,że już wszystko będzie dobrze bo ile można !!!

Ostatnia edycja:
anik przy ząbkowaniu mieliśmy jedną gorszą nockę ale to dlatego że szły mu cztery na raz górne jedynki i dwójki i biedak pierwszy raz wtedy dostał gorączki:-( ale tak to luz, na razie cisza u nas z ząbkami zatrzymał się na sześciu;-)
suzi najnaj z okazji rocznicy!:-)
pieszczoszka fajnie że chcecie pomóc jakiemuś pieskowi ze schroniska,jak najbardziej popieram:tak::-):-)

reklama
Po śmierci naszego Atoska długo myśleliśmy o kolejnym psie...
Ostatnio weszłam na strone schroniska a tam pies bardzo podobny do naszego nie żyjącego Atoska..
Od razu skradł mi serce!! Ale teraz problem taki,że pare osób jest chętnych i na razie czekam co będzie...

Do góry