reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Hej dziewczyny. Nareszcie się wyspałam bo tylko jedno karmienie nocne ale jak znam życie i swoje dziecko to była to jednorazowa akcja. Teraz leży na łóżku i się bawi pod śpiącym okiem taty.

Fiore- ja tabletki anty brałam bardzo długo przed ciążą i teraz też biorę i u mnie żadnych jazd nie było. Ale mają prawo występować. To jednak hormony. Może też być tak, że po pierwszym opakowaniu organizm się do nich przyzwyczai i będzie lepiej. Reguły nie ma.

As- powodzenia ze zmianą szkoły. Oby wyszła tylko na lepsze, bo szkoda męczyć siebie i dziecko "współpracą" z betonem.

Yolanta, Anik, Kugela- ja wam z całego serca współczuję i podziwiam, że dajecie radę z tymi swoimi nocnymi markami. ja o 1-2 to się na karmienie budzę. Cały czas trzymam kciuki, żeby wasze maluch wreszcie ogarnęły czym jest noc i że wtedy spać należy.

Witajcie po nieprzespanej nocce, Ola prawie wcale nie spała, tylko plakała. Jestem padnieta, ledwo funkcjonuje bo to juz druga noc tragiczna.
Jak zaśnie kłade sie z nia, bo nie dam rady.
Fiore Ja po anty miałam humory a nie humorki, jaka byłam drazliwa i nerwowa, nic mi sie nie podobało, a przy tym zero ochoty na sex

To i ja mogę dołączyć do grona nie wyspanych mały miał dziś przerwę 2 godzinną w spaniu a w dodatku położyłam się o 23 a mały obudził się po 6 jak zwykle W dodatku znów mnie gardło zaczyna boleć ,a mały walczy z katarem i nie da sobie odciągnąć tak wyje że aż się zachodzi ale i tak muszę mu wyciągnąć ten katarek , jeszcze coś zaczął kaszleć chyba w pon przejdę się do pediatry bo go osłuchała ..
Kugela yolanta i anik Ja też podziwiam że dajecie radę tak u nas się tak nie zdarzyło chyba nigdy za zwyczaj o 19 już śpi młody ale żeby dobrze nie było to często się budzi i już po 5 czasami ...

Ostatnia edycja:
moja cholera nie spała do 1:/ w nocy budziła się tysiąc razy, ale już się przyzwyczajam tzn wstaję rano i nie czuję takiego wszechobecnego zmęczenia, ale ja to już 4 tydzień, wszystko przed Wami dziewczyny:):p

Fiore - Viki zapewne cieszy się latem:) ale nie powiem, oglądając wiadomości w tv zaczęłam się martwić, bo w Au są pożary od upałów.. w zachodniej walii i tasmanii? nie pamiętam dokładnie:p zapewne jest jak u nas w wakacje - ogród, spacery, słoneczko:) nie ma czasu na komputer, choć faktycznie odpisać Ci mogła.. hmm...
ja używałam jedynie plastrów, czy byłam jakaś inna? sama nie wiem, bo ja wybuchowa jestem z natury.. jedynie Misiek twierdzi, że na seks ochoty nie miałam...

As - i dobrze! jeśli tylko szkoła jest w dogodnym miejscu to mam nadzieję, że Kubie wyjdzie na zdrowie. w nowej będą wiedzieli dlaczego się przepisał, więc zaczną z Twoim oddechem na karku i świadomością problemu i tego, że jesteś matką, która nie da sobie w kaszę dmuchać! powodzenia!!

z nowych dolegliwości.. ból nosa:dry: normalnie cały czubek nosa mnie nawala tak, że zaraz umrę.. od lewego płatka, przez czubek do prawego przechodzi ból i to taki szczypiący:confused:

Dzieki za odpowiedzi i przykro mi,ze niewyspane jestescie.
Ja ostatecznie poleglam przed 6 po 3,5h przerwie w snie i spalam do 8,wiec nie jestem ani zmeczona,ale niestety pelna energii na ile moge tez nie.
Co do "humorkow",wczoraj wieczorem mialam taki incydent (sorry za wyrazenie) wkurwienia,za doslownie zero powodu,ze sie dostalo S,V i Leo.Wystraszylam sie sama siebie,bo podnioslam glos i na nich nakrzyczalam-ja:confused::zawstydzona/y:.Odkad biore tab.nie chce mi sie jesc,a widze ze przytylam jeszcze 1,5kg,mam takie dziwne humorki(ale nie szkodliwe do wczoraj),wiec chyba trzeba przetrzymac i tyle.
Uciekam...lezec ;-)
Dla chorowitkow zdrowka!

Hej laski :****

u nas nocka taka średnia a dlatego że mały sie ciagle kręcil , chyba przez to przeziebienie tak nie spokojnie śpi .
Pogoda super, słoneczko świeci ale my darujemy sobie na razie spacery zeby sie czasem jeszcze bardziej nie doprawić. A tak po za ty to dzisiaj po 13 mamy kolędę , mam nadz ze sie szybko uwina jak zwykle :tak:

miłego weekendu zycze i obysmy w koncu wszyscy wyzdrowieli ;*****

Hej :) kurde nie moge zrozumiec jak taki brzdac moze wytrzymac do 2 i nie spac!! Moja mala zasypia ok 7! Z 3 pobudkami na jedzenie! No i wstaje ok 6.30! Ciekawe jak bedzie z drugim dzieckiem:) mam przeczucie ze to tez dziewczynka :) no i tu problem z imieniem :(
Milego dnia wszystkim :))

reklama
Do góry