reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

dupa, dupa, dupa, dupa :wściekła/y: Nie powstrzymalam sie i przy przedpoludniowej drzemce dziecia przeczytalam darmowe 40 stron tomu III po niemiecku. No i na co to mi bylo? Tlumaczenie gorsze niz polskie, moim zdaniem, bo roi sie tam od anglicyzmow (jako jezykoznawca dalabym pale za takie tlumaczenie): zamiast mama - mom, zamiast tata - dad, zamiast kochanie - baby i temu podobny zbdeny syf, bo przeciez te slowa wystepuja w niemieckim i brzmia dobrze, nie ma potrzeby wciskac anglicyzmow. Ale mysli Any i jej dialogi z Greyem czyta sie tak samo dobrze po niemiecku jak po polsku - wciaga tak samo, czyta sie wartko, rach ciach i po 40 stronach. No i tu jest sedno mojego wkurzenia: te wredne wydawnictwo przerywa w srodku seksu :wściekła/y: Wlasnie mial jej zalozyc kajdanki w ramach odreagowywania jej przewinienia :-pA ja sie nie dowiem dopoki a) nie dostane polskiego ebooka w styczniu, b) nie polece do niemieckiej ksiegarni JUZ. No i po co ja sie wystawialm na kuszenie? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Czuje sie jak po stosunku przerywanym :confused2:Powiem Wam tylko, ze pierwsze 40 stron III tomu czyta sie tak samo dobrze jak tomy I i II - teraz mozecie "cierpiec" razem ze mna :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Annte - ja do Kamienia Pomorskiego wybywam :) Więc nie nad samo morze ;)

Gia - u nas w kupach śluzu nie ma... :) daję małemu Lakcid, a jaki probiotyk podawałaś?

Fiore - no pięknie! :) z moich marzeń - skończyłam (prawie :p) literaturoznawstwo na polonistyce, ale nie pracuję w szkole (a trochę jednak bym chciała...). A z takich wielkich wielkich marzeń - chciałam grać na flecie poprzecznym, ale moja mama stwierdziła, że pewnie znudzi mnie to tak szybko jak wszystko i nie poszłam do szkoły muzycznej... :( Dzisiaj żałuję tego trochę, ale już za późno na naukę, choć Maciek mówi, że słuch mam.

Andav - mam nadzieję, ze temperatura spadnie, ja na Twoim miejscu posiedziałabym jednak w domu, bo organizm na pewno osłabiony jest taką temperaturą i szkoda, gdyby Nathan coś złapał :(

Natalka - to żeś miała kochana atrakcje... No nie zazdroszczę wymiotującego dziecka - mój jak heftał to kurna nie spałam, żeby się nie udławił :/ ale powiem Ci - Krzyśkowi po jedzeniu też nieraz zdarza się długo odbijać, ale nigdy nie wiedziałam co to i nic nie zmieniałam :p - a tu fakt, może się przeżerał po prostu ;)

Ja dzisiaj czytam o hermafrodycie Herkulinie Barbin :p Do jutrzejszej obrony, żeby nie było, choć wolałabym Greya czytac :p:p:p już dzisiaj proszę o kciuki za jutro :)

Gia dzieki :) co do ikei to jak sie urzadzalismy 3,5roku temu to czesc rzeczy miala byc na chwile a co sie okazuje ze pewnie pozostana z nami i jeszcze dłuzej bo brak kasy na nowe...mam tu na mysli stolik pod tv,ławe w pokoju, karnisze. Ze stołu w kuchni i krzeseł jestem bardzo zadowolona i ich nie wymienie :)

A u nas noc fajna wyspalam sie, ogolnie mówiac dobrze ze maz mial dzis dyzur bo nawet nie słyszalam placzacej oli tak bylam zmeczona. Dzis moja kolej na wstawanie bo T. idzie dzis na impreze firmowa i pewnie wroci weseoły hihih

Yolanta - a masz ten angielski tom jako ebook? Jak tak - przeslalabys mi go? Teraz musze zmienic pieluche i zajac sie dzieciem ale przy nastepnej drzemce by mi sie przydalo. Nie bede wybrzydzac: anglicyzmy po angielsku mi pasuja :-)

Anik ja oczywiscie tez trzymam kciuki- nie musialas przypominac bo juz planowalam wieczorem je zacisnac ale skoro juz teraz chcesz;-) a na ktora masz?

synek dalej jakis nie swoj- spi ale poplakiwal dwa razy- pozniej zmierze mu goraczke- mam takie beznadziejne termometry ze sie w glowie nie miesci- jeden smoczek a drugi zwakly- temu zwyklemu bardziej wierze tylko to rozbieranie:no: no i w nocy juz nie zmierze- musze jakis termometr zakupic- macie jakies pomysly jaki najlepszy i najpraktyczniejszy? jak sie mlodemu nie poprawi to smigam jutro do lekarza niech mi przed wekendem go obejrzy zebym sie nie stresowala- brrrr na sama mysl o tej kobiecie biora mnie dreszcze no ale coz synek ponad wszystko:tak:

reklama
Do góry