reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

nfz nie refonduje znieczulenie zawsze sie za nie płaci.Owszem ósemke mozna wyrwac na nfz ale zdjęcie zebów i znieczulenia sie juz placi.
Znajomy był prywatnie wyrwac ósemke(250zł placił) i był zadowolony tz zero bólu ,powikłań
drugi raz poszedł na nfz i trafił mu sie jakis sadysta z kiepskim znieczuleniem bo całe rwanie czuł wyraźnie i dał sie niezle ;/
ale widze coraz czesniej,ze jets tak ze jak sobie zapłacisz masz wszystko lepiej zrobione.. no niestety taka prawda

reklama
Nie Pieszczoszka- standardowe znieczulenie jest refundowane przy chirurgicznym usunięciu ósemki. Jeśli chcesz "lepsze" to płacisz. Chyba ktoś cię w błąd wprowadził.

dzwoniłam po dentystach sporo i nigdzie na nfz mi znieczulenia nie dadzą ... wszedzie musze sobie za nie zapłacic... tak samo plomby.Jedynie zwykłe do przednich zebów sa za darmo za tył sie juz płaci... taki interes to ja mam gdzies.. dlatego teraz chodze prywatnie

No mnie też się zdaje ,że przy rwaniu obojętne którego to nie da się bez znieczulenia.Ale ja raczej już tylko leczę i nawet przy małej dziurce domagam się znieczulenia.Mogę nawet przyjść z dzieckiem jak nie mam gdzie zostawić ja już wolę prywatnie:tak:

No niech będzie. Zarobi na tobie i tyle. Za zdjęcie owszem- płacić trzeba. Natomiast standardowe znieczulenie refunduje NFZ. I wiem to między innymi od chirurga, który ma umowę z NFZ-em podpisaną. A koszyk świadczeń jest jeden.
Nie może być tak, że NFZ refunduje zabieg a nie refunduje materiałów (w tym wypadku znieczulenia) niezbędnych do wykonania zabiegu.

Pieszczoszka wlasnie mi sie przypomnialo i Katasza ma racje ze to tradycyjne znieczulenie jest refundowane bo przeciez moj ojciec teraz robi sobie zeby tzn wprawia kilka zębów żeby uzupełnic i wszystko ma na nfz miał wyrywane 4 zeby ze znieczuleniem i to za darmo na nfz. Wiadomo zrobienie zdjecia jest odplatne. Własnie ktos cie wprowadził w bład i chce ściagnac z ciebie kupe kasy.

reklama
Hej dziewczyny trudno mi Was doczytać ...ale nadrobiłam..
Ja też chcę przeczytać to kto mi wyśle 1 część Greya:-)???
Fiore to myśl pozytywnie na pewno wszystko będzie dobrze
Anik ja myślę że to przez ząbki ten brak apetytu
pieszczoszka ja jak byłam u sadysty w ciąży na nfz to dostałam znieczulenie za darmo

Do góry