reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
wiem azula - ja z pęcherzem i nerkami mam problemy, w ciąży w pierwszym trymestrze co chwila łapało mnie zapalenie - 3 razy antybiotyk brałam :baffled::baffled: ale zjadłam urosept i zaczęło przechodzic, więc mam nadzieję, że rozejdzie się po kościach. Albo znowu piasek mi z nerek złazi - objawy takie same, jak przy zapaleniu...

She najlepszego dla Stasia
Dziewczyny dziekuje za kondolencje.
Kugela maz stara sie byc twardy ale widze ze przezyl to ,nie mial dobrych kontaktow z matka ale jednak to byla matka(maz sporo sie nacierpial przez nia). Mi tylko jest przykro ze tesciowa nie miala okazji zobaczyc swojego pierwszego wnuka(ma 2 wnuczki).
Suzi glowa do gory masz synka i meza przy sobie, tule mocno
pieszczoszka&&&&& za dentyste
anik oby przeszlo

ale Wy sie na wieczor rozkrecacie :cool2:

Suzi - bardzo mi przykro. Cos wiem na ten temat, bo swojego ojca nie widzialam od pogrzebu dziadka, czyli 2005r. Wnuka nie widzial i nic go nie obchodzi. Jak wytlumaczyc dziecku, ze ma dziadka sk...yna? :wściekła/y: Ja mialam wszystkich czworo dziadkow i jeszcze 5 pradziadkow. Za to moja mama tez faworyzuje swojego faceta - to ja i wnuk mamy sie pod jego plany podporzadkowywac a nie on pod nasze :wściekła/y:Pomysl jednak, ze rodzina to nie tylko ta "z urodzenia" to tez przyjaciele i juz sie okaze, ze jest wokol Ciebie kilka przyjaznych dusz wiecej, niz sie z poczatku wydawalo :-)

Hej hej - jubilatom sto lat:)

Aga - przykro mi z powodu Waszej straty

Suzi - tez mi przykro, to nie jest fajne jak sie czuje, ze najblizsza rodzina nas nie chce tak jak bysmy tego chcieli. Tez mialam zal do mamy - uzasadniony, po kilku latach przyznala, ze traktowala mnie zimno - troche jak rywalke - tata byl bardzo za mna zawsze a ja to denerwowalo i mi sie obrywalo. A jak zabraklo taty to ja, corka, a nie dwaj hołubieni synowie, po prostu bylam z mama i pomagalam jej jakos to sobie poukladac. W tym samym czasie rozwiodlam sie i jakis czas pozylysmy sobie razem, dwie samotne stare baby i 4 koty:))))

I ja wciąż nie wierze, ze dzieci kocha sie jednakowo - dlatego tez nie kusi mnie rodzenstwo dla Hubiego - rozpieszczac go nie bedę, bo ja za leniwa i samolubna na to jestem, ale nie bedzie mial poczucia, że nie jest dla mnie najwazniejszy. Może inne mamy mają inne umiejetności - ale z kim nie pogadam, to rodzice mowia, że kochaja tak sama a dzieci juz widza, ze ktos jest faworytem. Bo zawsze jest faworyt - po prostu niepolitycznie jest sie do tego przyznac;) Wystarczy, ze Leszek ma dwojkę - i uwazam go za świętego, ze tak to ogarnia - z młoda na plecach karmi młodego, rysuje jej coś z mlodym na kolanach itp...

Andav - mowisz, ze sie cieszysz, ze odzyskalas biust - ja nie odzyskalam - Leszek zapowiedzial synowi, ze juz koniec okresu wypożyczenia i odebral:)))

Pieszczoszka - kobieto - Ty rodzilas?? Ty tak sie boisz roznych medycznych rzeczy, ze ja nie wierze, ze Ty dziecko urodzilaś samodzielnie;) Kanalówek mialam 8 - jak As:))) Ale 3 juz sie odkanalowaly i wyrwalam. Kanalowe to tylko przedluzenie przewodu sadowego, ale wyrok na zeba juz apadl. Na NFZ nie zrobisz, chyba tylko dla 1ek i 2-ek jest refundowane - a te zeby wypadaja predzej niz wymagaja kanalowgo. Ja place 450 za zeba - ta cena co masz Ty to opór i chyba wynika z tego, ze masz stan zapalny - za daleko zaszla sprawa i musza to najpierw wyleczyc. U mnie prawie wszystkie kanaly sa bezobjawowe - Wymienialam 3 lata temu wszystkie plomby na nowe, te najnowoczesniejsze i pod plombami prochnica - wiercenie - ooo - mamy nerw na wierzchu:))) Od tego czasu mialam jeszcze jeden - juz w ciaży konczylam. Musze sie wlasnie wybrac na RTG kontrolne, bo nie było robione.

U nas kolejny dzien szczescia, zdrowia i ogolnej radosci - mlody od 16 do 19 bawil sie, gadal, pelzal, śmial sie, zaczepial mnie, obslinial wszystko - i zero focha... No nic tylko powinnam wczesniej do pracy wrocić - jest duzo bardziej ogarniety odkad jest u babci - albo w koncu nie jest glodny, bo jest na mm a nie na moim odtluszczonym mleku...

suzi tule mocno ;****
ja jakos nie mam weny do pisania.. wkurza mnie to,że po ciąży ciągle coś nie tak.. a tu nadżerka,cieżkie gojenie po porodzie,bakterie i inne dziadostwa do tego cos mi w 4 literach zaczęło sie dziać , jeszcze zęby się pier...lą:wściekła/y: czuje sie jak wrak a nie kobieta...

Flaurka dzieci kocha się jednakowo uwierz tylko te dzieci są różne mają inne potrzeby ,a ty jako kochająca mama starasz się je wypełniać.Dla jednego trzeba być stanowczym dla innego cierpliwym ,a że dzieci to odbierają po swojemu cóż my też odbieramy po swojemu.

leczony ząb kanałowo i tak będzie trzeba kiedyś wyrwac???

Flaurka strach przed dentystą wziął się ze szkoły..
W szkole był dentysta i tam były wysyłane dzieci z dziurami w zebach.
Trafiłam na fotel.. jedna baba mnie trzymała na siłe a druga wierciła mi w zębach.. ból niesamowity wyłam jak wilk do księżyca..Chciałam się wyrwac bo już miałam dość a dentystka(sadystka) przejechała mi wiertłem po dziąsłach ...
To jedna z takich ciekawych opowieści z moich doświadczeń z dentystami....

reklama
Pieszczoszka lecz kanałowo lecz każdy ząb który da się leczyć .Ja tez boje się dentysty dlatego każę się znieczulać.Ząb leczony kanałowo można mieć nawet do śmierci teraz sa coraz lepsze środki.A każdego wyrwanego będzie Ci kiedyś bardzo brak:tak:Idę spać .Dobranoc:-D

Do góry